Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka82

Kiedy najlepiej współzyć, aby być w ciązy.

Polecane posty

Gość martynka82

Dziewczyny cykle mam 30dniowe. Kiedy najalpeiej współzyc aby zajsc w ciąze. ???? 13, 14, 15, 16 dzien cyklu?? Bo tak wychodzi. O jakiej porzee? Rano czy wieczorkiem.

obojętne o jakiej porze. dni cyklu takie jak podałaś :)

Gość martynka82
Kurcze ale czlowiek musi się nauczyc cierpliwości. jedni maja szczescie i za pierwszym raz wychodzi.

Gość bonnie_j
Są też tacy co szczęścia nie mają i za pierwszym razem wychodzi :)

mnie wyszło dopiero za 7 razem :)

Gość martynka82
Ja bede probować drugi raz. Zobaczymy. Folik juz biore drugi miesiac.

Gość podobno orgazm pomaga
przy zaplodnieniu tak wiec im wiecej oragazmow tym lepiej powodzenia

Gość bonnie_j
Na pewno się uda :) będę za Ciebie kciuki trzymać :)

Gość martynka82
A wy dziewczynki to próbujecie?? Moze macie jakies inne problemy aby zajsc w ciąze.?

ja od stycznia próbuje i nic folik tez biore od stycznia lekarz poweidzial ze wszytko w porzadku, mialam USG robione, niby wszytko OK a tu nic wczoraj robiłam test bo myslalam ze sie udało bo wlasnie mi sie spoznia @ ale wyszła tylko 1 kreska a @ nadal nie ma

Gość martynka82
Ja mam nadżerkę i tendencję do torbieli czynnościowych. Ale podobno ciąża to najlepsze lekarstwo!

Gość druuugie
jestem kilka dni przed terminem miesiaczki...zaczyna mnie tak "mulic"na wysokosci klatki piersiowej (jakby mialo byc mi niedobrze, ale nie jest) jakies 2 tygodnie temu doszlo do stosunku...czy to moze byc objaw ciazy

Gość martynka82
Ja miałam takie objawy a @ juz jest. Stosunek był w idealnym dniu na zapłodnienie a tu nic. Wiec myślę ze sobie czlowiek wmawia ze jest w ciązy i objawy ciążowe odczuwa. Ale moze tobie sie udało

Gość druuugie
martynka trzymam kciuki za Ciebie :) zeby wam sie jak najszybciej udalo

Gość martynka82
Dzięki. Dziewczyny może bedzie sie spotykac na tym topiku i pogadamy sobie o naszych straniach i przeciwnościach losu. Ja ma 1 dzien@ ale 13,14,15,16 bede ostro dzialac

Gość druuugie
ja jestem przed miesiaczka. dzis moj 28 dzien cyklu (zazwyczaj mam 30 dniowe) wczoraj bolalo mnie podbrzusze..dzis troche bol ustal. Ale z samego rana poczulam takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, nawet nie wiem jak to nazwac- jakby mi cos sie cofnelo do wysokosci klatki..w sumie to nie wiem czy duze jest prawdopodob. zajscia w ciaze...bo kochalismy sie z mezem 14 dnia cyklu-ale tylko troszke zostalo we mnie spermy...wiec nie wiem czy moglo do czegos dojsc.

Gość martynka82
Ja Pierwszy raz się kochałam bez zabezpieczenia. I w sumie nie wiem jaka ilośc sparmy została we mnie. Bo i ja i mąż miał ja na sobie. To mozliwe zeby wszystko wypłynęło? Bo ja w sumie cofneła sie przed wytryskiem? co myslicie? Troche głupawe te moje wątpliowści no ale cóż. pierszy raz to robiłam bez zabezpieczenia

Gość druuugie
ja wiem, ile ze mnie wyplynelo ;) hehe z mezem nie mozemy zdecydowac sie swiadomie na dziecko, wiec stosujemy stosunek przerywany-jesli nam cos wypadnie..to bedziemy sie cieszyc :) ale wlasnie tak wyszlo, ze maz nie zdazyl szybko wyjsc.. wiec troche tego we mnie zostalo ;) jesli kochaliscie sie do konca, to wiadomo, ze i tak sperma wyplynie..nie wiem czy wszystko,ale troche na pewno Martynka, sporobuj po stosunku polezec z pupa w gorze, to podobno pomaga :)

Gość martynka82
A ja od razu wstałam i poszłam się umyć. To może dlatego nic nie wyszło. Ale plama. To teraz zobaczymy.

ja po każdym stosunku leżałam pół godziny z biodrami uniesionymi

Gość martynka82
no widzicie ale dałam plamę. troszkę poleżeć trzeba. Dobra dziewczyny bede leze nawet dłuższy czas. A co pózniej kapiel?

Gość druuugie
uciekam🖐️

Gość martynka82
Do usłyszenia

tak szczerze to ja czasem zasypiałam ze spermą w środku i budziłam się rano. wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale lepiej się nie myć po

Martyna...najlepiej na 1-2 dni przed owulka lub w dniu owulki bo plemniki ostatecznie dojrzewaja w ciele kobiety i...muszą mieć na to czas:-) Zatem najlepiej jak one juz czekają na komórkę jajową:-) Owulke sprawdzaj testmi na owulacje np>ACON LH ...jak wyjdzie pozytywnie to za jakies 24036 godz będzie owulka:-)

Gość martynka82
A w jakiej cenie są takie testy?

Gość martynka82
To może ja też spróbuje się nie myć po stosunku.

Ja kupuje tylko w aptece...wybrałam ACON LH bo...są dla mnie najtańsze a ginko powiedział, że są ok. 35zł (5 testów na 5 dni) Naturalnie są też i takie droższe...takie po 50zł...(dla mnie za drogie). Osobiście mnie się testy sprawdzaja co potwierdzm potem ok 6dni po owulce badaniem na progesteron (jak wychodzi 10lub więcej ng/ml to jest to norma na 1 pecherzyk...wtedy miem, ż eowulka była)

Gość martynka82
Dziewczyny raz jakiś czas mam plamienia w srodku cyklu. Co to może oznaczać? a jakiś dzień przed plamieniem mam kłucie w jajnikach?