Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_panthera

rozpoczynamy starania!

Polecane posty

decyzja zapadla: powiekszamy rodzine! mamy juz czteroletniego synka. teraz postaramy sie dostarczyc mu towarzystwa. dwa tygodnie temu wzielam ostatnia po 4 latach pigulke, w zeszlym tygodniu skonczyl mi sie okres (a wlasciwie krwawienie z odstawienia) i mam ogromna nadzieje ze wlasciwy okres sie u mnie nie pojawi przez najblizsze 9 miesiecy! Wiec tak jak w temacie: rozpoczynamy starania! Ktos tu walczy o to samo? To zapraszam. Bedziemy sobie kibicowac!

dwa tygodnie temu wzięłaś ostatnią pigułkę i już starania? Nie za wcześnie? ja słyszałam że po odstawieniu środków antykoncepcyjnych należy mieć conajmniej trzy miesiące przerwy przed zajściem w ciążę, a juz przynajmniej jeden własny cykl z owulacją? poczytaj troche na ten temat! chyba że ja się mylę...

agi22 Nie trzeba robić żadnej przerwy. Lekarze czasem ją zalecają z tego względu że po odstawieniu tabletek w pierwszych miesiacach jest więkze prawdopodobieństwo zajscią w ciążę bliźniaczą i tyle. Nie ma czegoś takiego jak "odtruwanie" organizmu itp. Moja odpowiedz i wielu inncyh lekarzy to "tak, mylisz się". lady_panthera Super że będziecie się starać o kolejnego dzidziusia. Ja mam teraz 3,5 letniego synka i też marze o srugim dziecku ale staranka może za jakieś pół roku a może rok... Pozdrawiam.

Ja mam 5 m-czna córcie może w przyszłości bedziemy sie starać o braciszka:) Ale życze powodzenia i trzymam kciuki:)

oj... jak bardzo chciałabym Ci potowarzyszyć już teraz , ale na razie nie mogę bo w lutym poroniłam. Ale już mam plany by we wrześniu zacząć starania:) mam nadzieję, że sie uda. Tobie póki co życzę powodzenia i trzymam kciuki:) co do tabl anty myśle, że to nie ma znaczenia!

Gość pisanka 13
Hej,my mamy 9 misiecznego synka i od 3 miesiecy staramy sie o drugie. Jak narazie bez rezultatu. Wiem ze 3 miesiace to krotki czas ale wczesniej zaszlam w pierwszym cyklu wiec troche jestem zawiedziona.

hej, życzę powodzenia starającym się... ja niedługo też do nich dołączę, w lipcu zaczynamy staranka o rodzeństwo dla mojej obecnie 10-miesięcznej Dominiki...:)

cześć dziewczyny właśnie wczoraj zrobiłam beta hcg z krwi i okazało się że nareszcie jestem w ciąży o którą staraliśmy się aż rok.mamy już dziecko 2,5 roku i w pierwszą ciążę zaszłam w 3 mies. starań więc ten rok starań strasznie mi się dłużył trzymam, za was kciuki,bądzcie cierpliwe i wytrwałe a na pewno się uda życzę wam spokojnej ciąży i spełnia w macieżyństwie.

gratulacje!!! z córeczką udało nam się juz za pierwszym razem, teraz obawiam się, że tak łatwo nie pójdzie...

czesc dziewczyny! agi22 lekarze czasem zalecaja powrot do naturalnego cyklu i pierwszej miesiaczki takze przez wzglad na to, ze potem latwiej ustalic jest date zajscia w ciaze i co za tym idzie termin porodu. na zdrowie ani matki ani dziecka nie ma to jednak zadnego wplywu. A jesli chodzi o wieksze prawdopodobienstwo ciazy blizniaczej, to coz, oszalalabym chyba z radosci :) dzieki wszystkim za odpowiedzi, watek toczy sie teraz tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3741070 zapraszam starajace sie i gratuluje tym, ktorym juz sie udalo! buziaczki dla wszystkich ! 😘 😘 😘

Gość Koteczeky
Hej laski.pogoda mi dopisuje.wczoraj bylismy w gorach i nad wodospadami.maly usnal dopiero o 21.dzis idziemy na zamek chojnik.jutro lub w pon.umieszcze focie na nk.mnie nic nie dolega nawet nie mam boli jak na okres.

Gość hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
do góry

Gość bababetix
a ja mialam zaczac teraz starania o drugiego maluszka ale zabraklo mi ZNOWU odwagi. ciagle tak jest ze jestem pewna ze chce a gdy juz mozemy zrobic to sie wycofuje.

Gość zuczek76

Gość KasiulaSyneczka
Witam! Ja zaczynam starania od jutra!:)Nie mogę sie doczekać!Mamy 4 letniego synka!