Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toraja

blagam pozmocie!!!!kiedy slub cywilny

Polecane posty

Gość fretka 234
ZlotaAnia -to Ty sobie przeczytaj i zrozum w końcu,że nie masz w tej kwestii racji.Dotarło czy nie bardzo????

Gość fretka 234
A jak masz problem z wejściem w linka,to wjąkowo dal cebie zacytuję "Po upływie wymienionego terminu, zmiana nazwiska może nastąpić jedynie w trybie przepisów ustawy z 15 listopada 1956 r. o zmianie imion i nazwisk a nie wedle kodeksu rodzinnego. Zgodnie z tą ustawą wniosek o zmianę nazwiska podlega uwzględnieniu, jeżeli jest uzasadniony ważnymi względami. Ważne względy zachodzą w szczególności, gdy wnioskodawca pragnie zmienić swoje nazwisko na nazwisko, którego używa, lub powraca do nazwiska, które zostało zmienione. O zmianie nazwiska rozstrzyga, w drodze decyzji administracyjnej, kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego wnioskodawcy, a w przypadku braku takiego miejsca - kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na ostatnie miejsce pobytu stałego." Wbij sobie do głowy szczególnie ostatnie zdanie i nie rób komuś wody z mózgu ,skoro niezorientowana jesteś.

Nie będę z Tobą dyskutować bo to nie ma sensu. Odwiedż w poniedziałek Najbliższy dla Ciebie USC i zapytaj. A po drugie nie o to Toraja pytała. 🌼 🌼 🌼

Nie będę z Tobą dyskutować bo to nie ma sensu. Odwiedż w poniedziałek Najbliższy dla Ciebie USC i zapytaj. A po drugie nie o to Toraja pytała. 🌼 🌼 🌼

Gość fretka 234
To ty zapytaj.Zdziwisz się dziewczyno,oj zdziwisz...

Gość fretka 234
Ja z Tobą dyskutuję ,nie z autorką-to po pierwsze.Po drugie-topik jest podbijany i w związku z tym więcej osób go zauważy,po trzecie jak ktoś podaje niekompetentne informacje,to reaguję.

Gość toraja
dzieki wam za informacje nie zdawalam sobie sparwy ze to takie ciezkie bedzie...czyli z tego co widze mma marne szanse na to zeby malenstwo urodzilo sie i dostalo nazwisko obecnego partnera...termin mam na styczen...czy poinformowanie sadu o ciazy przyspieszy rozprawe???bo wtedy gdy skladalam pozew nie wiedzialam ze bede mama....

Mam nadzieję że przyspiesz tak jak w moim przypadku. Tylko napisz do sądu pismo o przyspieszeniu i ja dałam również zaświadczenie od lekarza ginekologa że jestem w ciązy.

Mam nadzieję że przyspiesz tak jak w moim przypadku. Tylko napisz do sądu pismo o przyspieszeniu i ja dałam również zaświadczenie od lekarza ginekologa że jestem w ciązy.

Gość gosc18
witaj torcja ja mam ta sama sytuacje z tym ze mój były mąż zgodził sie na rozwód za porozumieniem stron ja tak samo odeszłam od niego i jestem z drugim facetem z którym mam dziecko na rozwód czekałam miesiąc ponieważ sąd uwzględnił to że niedługo miałam rodzic i dlatego tak szybko wyszła sprawa.co do uprawomocnienia wyroku musisz czekac 30 dni.co do dziecka gdy bedziesz je rejestrowac w urzedzie to na akcie urodzenia bedzie figurował twuj b yły mąż poniewaz przez 300 dni bedzie nosic nazwisko twojego męża niby takie prawo i nic na to nie mozemy poradzic. jak bedziesz juz po rejestracji dziecka idzc do sadu i załuż sprawe o zaprzeczenie ojcostwa ze twuj były mąż nie jest ojcem biologicznym twojego dziecka jesli chcesz moge ci to podanie dac bo i ja to pisałam ale to moze podam ci mailem jesli chcesz daj znac chetnie ci pomoge pozdro aga

Gość Cieeekaaaaweeeee
Jest sobie małżeństwo, żyją w miarę spokojnie przez wiele lat, rodzą się dzieci. I nagle pani poznaje pana, idzie z nim do łóżka, czasem na dodatek zachodzi w ciążę ( bywa ze z trzecim albo czwatrym panem, ot taki charakterek). I cóż się dzieje? Pani wnosi do sądu pozew Z WINY MĘŻA - bo przecież on pije, bije, przepuszcza wspólny majątek. Pani prosi o szybki rozwód - bo jest w ciąży z przpadkowym gościem. To jest prawda o was, drogie panie.

Gość globe
Cieeekaaaaweeeee, jednostkowy przypadek jaki opisałeś, nie jest podstawą do kwitowania ważnego dla nas wątku jakimś frazesem. Bo to, co dla ciebie będzie "prawdą o nas kobietach" dla innych może być tylko smutnym potwierdzeniem faktu, że swojej kobiecie poza sińcami, awanturami po pijaku i kiepskim seksem niczego nie potrafiłeś zaoferować. Swoją drogą podziwiam kobiety, dla których małżeństwo jest świętością samą w sobie, tak jak było dla naszych matek i babek. We własnej rodzinie mam przykłady takich męczennic i ze smutkiem na nie patrzę, co nie znaczy, że potępiam czy namawiam do rozwodu - taką drogę wybrały.

Gość jak każdy sakrament
tak i małżeństwo jet świętością. Ale nawet pomijając ślub kościelny, mając tylko cywilny, jak można nagle z kimś ot tak sobie pójść do łóżka, rozwalić życie sobie, dzieciom, tej osobie, z którą się było się wiele lat. Przecież to zwykłe łajdactwo.

Gość siri
Dobrze, że uwolniłaś się od alkoholika, oby ten następny był ok....

Gość ciekaweee ze zwykle
mąż według żony okazuje się alkoholikiem wtedy, gdy żona ma kochanka.

Gość hgcfkutgfkuygfyi
poczekaj dziewczyno widać ,ze w gorącej wodzie jestes kompana wyszłaś za faceta alkoholika teraz tylko po pół roku wpdałaś z następnym i chcesz od razu brać ślub :O:O:O:O daj sobie czas poznaj dobrze tego człowieka a nie tak od razu ślub najlepiej wejść w jednego bagna w drugie daj na luz

Gość gość
Złota Ania,też nie masz racji.Nazwisko możesz zmienić w ciągu trzech miesięcy od uprawomocnienia się wyroku,a nie od rozprawy rozwodowej

Gość gość
Złota Ania,też nie masz racji.Nazwisko możesz zmienić w ciągu trzech miesięcy od uprawomocnienia się wyroku,a nie od rozprawy rozwodowej