Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ju....

Nowy temat-tym razem zainspirowany tematem Brzydala28

Polecane posty

Gość Ju............................
O ta, Brzydziu: Któregoś dnia poszłam do miejscowej księgarni katolickiej i ujrzałam naklejkę na zderzak z napisem: " ZATRĄB, JEŚLI KOCHASZ JEZUSA". Akurat byłam w szczególnym nastroju, ponieważ właśnie wróciłam ze wstrząsającego występu chóru, po którym odbyły się gromkie, wspólne modlitwy więc kupiłam naklejkę i założyłam na zderzak. Jak dobrze, że to zrobiłam!!! Co za podniosłe doświadczenie nastąpiło później! Zatrzymałam się na czerwonych światłach na zatłoczonym skrzyżowaniu i pogrążyłam się w myślach o Bogu i o tym, jaki jest dobry... Nie zauważyłam, że światła się zmieniły. Jak to dobrze, że ktoś również kocha Jezusa, bo gdyby nie zatrąbił, nie zauważyłabym... a tak odkryłam, że MNÓSTWO ludzi kocha Jezusa! Więc gdy tam siedziałam, gość za mną zaczął trąbić, jak oszalały, potem otworzył okno i krzyknął: " Na miłość boską! Naprzód! Naprzód! Jezu Chryste, naprzód!" Jakimże oddanym chwalcą Jezusa był ten człowiek! Potem każdy zaczął trąbić! Wychyliłam się przez okno i zaczęłam machać i uśmiechać się do tych wszystkich, pełnych miłości ludzi. Sama też kilkakrotnie nacisnęłam klakson, by dzielić z nimi tę miłość! Gdzieś z tyłu musiał być ktoś z Florydy, bo usłyszałam, jak krzyczał coś o "sunny beach". Ujrzałam innego człowieka, który w zabawny sposób wymachiwał dłonią, ze środkowym palcem uniesionym do góry. Gdy zapytałam nastoletniego wnuka,siedzącego z tyłu, co to może znaczyć, odpowiedział, że to chyba jest jakiś hawajski znak na szczęście, czy coś takiego. No cóż, nigdy nie spotkałam nikogo z Hawajów, więc wychyliłam się z okna i też pokazałam mu hawajski znak na szczęście. Wnuk wybuchnął śmiechem... Nawet jemu podobało się to religijne doświadczenie! Paru ludzi było tak ujętych radością tej chwili, że wysiedli z samochodów i zaczęli iść w moim kierunku. Z pewnością chcieli się wspólnie pomodlić, lub może zapytać, do jakiego Kościoła należę, ale właśnie zobaczyłam, że mam zielone światła. Pomachałam więc do wszystkich sióstr i braci z miłym uśmiechem, po czym przejechałam przez skrzyżowanie. Zauważyłam, że tylko mój samochód zdążył to zrobić, bo znowu zmieniły się światła - i poczułam smutek, że muszę już opuścić tych ludzi, po okazaniu sobie nawzajem tak pięknej miłości; otworzyłam więc okno i po raz ostatni pokazałam im wszystkim hawajski znak na szczęście,a potem odjechałam. Niech Bogu będzie chwała za tych cudownych ludzi!!! ------------------------------------------------------------------------------ Sumienie, co za bitch Ci się marzy?:D

Wiesz, Sumie, trochę prawdy jest, oczywiście - ale te morały niekoniecznie są prawdziwe --> np. ile dajesz, tyle dostajesz. No ale cel tych bajek jest pozytywny - albyśmy stawali się lepsi. Jednak lepsi niekoniecznie oznacza mający lepiej w życiu.

A to nie ten topik, Suniuś.

Jak to, jak? Skutecznie:D:D:D Mówię Ci, tu wszystkie chwyty dozwolone.

pewnie ze moraly sa przeslodzone ale ja to widze w ten sposob, ze jesli ty jestes dobrym czlowiekiem, to dobry czlowiek to doceni, zauwazy chociazby dlatego warto byc takim byc, zeby kogos takiego wylowic z tlumu

A co piłeś?;) "chociazby dlatego warto byc takim byc, zeby kogos takiego wylowic z tlumu" To też jeden z morałów. Ale stopień prawdy podobny. Realnie, bo idealizując oczywiście bajki mówią prawdę. Jak się człowiek spodoba, to nieważne, jaki jest - jak nam coś nie pasuje w nim, to i tak to zinterpretujemy na jego korzyść.:P

Branoc, Sumie🖐️

To zasypiaj, w sumie;) juz widno... Mnie się nie chce, ale nie będę Cię zatrzymywać. Kolorowych🖐️

:) To się nie kładź - będę miała z kim rozmawiać. I to z KIM🌻

Nie przesadzaj z tym KIM :), możesz "mówić", jeszcze coś kojarzę ;), ale coraz mniej widzę :(.

Po sąsiedzku na topiku jakieś "umcyki" zapuszczają.😭

Brzydziu, przecież wiesz, że ja małomówna jestem.:) Spotyka się dwóch psychologów. - Witaj, u Ciebie wszystko w porządku, a u mnie?

"Spotyka się dwóch psychologów. - Witaj, u Ciebie wszystko w porządku, a u mnie?" Zmęczenie daje o sobie znać, musiałem to kilka razy przeczytać, żeby zrozumieć :o. Chyba nie będzie ze mnie już pożytku dzisiaj :(, a raczej tej nocy ;).

Taka prawda, proszę się nie kłócić, Przystojniaku.:) Kurczę, szukam jakiegoś ciekawego dowcipu, a żaden mi się nie podoba.:o

Mam: Siedzi facet u kochanki. Późno trzeba wracać. Mówi do kochanki: - Daj trochę wódki, ochlapię się, to nie będzie czuła twoich perfum. Wchodzi do domu, a żona go po mordzie... - Za co? - Myślałeś, ze jak się poperfumujesz to nie poczuję, że wódkę piłeś? Wiesz, jak pisałam - nie będę CIę trzymać na siłę.:) W każdej chwili możesz odejść (ale zabrzmiało:D;) )

Otwierając nowe centrum handlowe pewien właściciel otrzymał wiązankę kwiatów. Zastanowiła go zawartość dołączonego bileciku: "Z wyrazami sympatii". Kiedy próbował odgadnąć od kogo mogą pochodzić te kwiaty - zadzwonił telefon. Była to kwiaciarka, która przepraszała, ze przesłała niewłaściwa wiązankę. "Och, nie ma za co" - powiedział właściciel supermarketu - "Jestem businessmanem, wiec wiem, ze takie rzeczy się zdarzają". "No tak, ale" - dodała kwiaciarka - "pańska wiązanka w wyniku tej pomyłki została wysłana na pogrzeb". "Ciekawe. A co było napisane na bileciku?" - zapytał nasz rodzimy businessman. "Gratulacje z powodu nowej lokalizacji". :classic_cool:

:D z wódką lepszy, moim zdaniem. I proszę mnie tu nie wyzywać od przystojniaków . Pokłócę się, nieprawda :P.

Mówiłam Ci, że trzeba lusto wymienić. Ja mam wyszczuplające w pokoju - wiedziałam, co kupuję.;) Woody Allen: "Masturbacja to seks z kimś kogo naprawdę kochasz." "Seks jest jak gra w brydża. Jeżeli nie masz dobrego partnera to musisz mieć przynajmniej dobrą rękę." "Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją." "Gdyby tylko Bóg dał mi jakiś jasny znak! Na przykład złożył solidny depozyt w szwajcarskim banku na moje nazwisko." "Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość." "Wierzę, że tam w górze jest coś, co czuwa nad nami. Niestety, jest to rząd." "Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm, sarkazm i orgazm. We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać." "Życie jest pełne nieszczęścia, samotności i cierpienia - i do tego kończy się o wiele zbyt wcześnie." "Achilles miał tylko piętę Achillesa. Ja mam całe ciało Achillesa."