Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaj Mij

Której firmy wybrać oliwkę?

Polecane posty

Gość Kaj Mij

Jaką oliwkę najlepiej stosować dla niemowlaka?

Gość najlepiej żadną...
u nas kompletnie sie nie sprawdziły...za to polecam balsam albo lotion do ciała dla maluszków:)

Gość HIPP ma najkrótszy skład
więc jest chyba najlepsza:)

ja wogóle nie stosowałam oliwki ne była mi potrzebna. Z resztą podobo lepiej kupić Oliatum i stosować do mycia. Ale jak sie wcale nie używa oliwki (jak w moim przypadku) to skóra sie nie wysusza dla dziecka.

Witaj. u nas również się nie sprawdziły ja polecam natomiast płyn z oliwką do kąpieli np. Nivea, skórka rewealycjnie nawilżona

my uzywalysmy oliwki-bambino bo po innych mala zaraz miala wysypke-chyba za DUUUUZO bilo w nich pachnidel:):):)

Gość nowa ufliczka
ja uzywam oliwki Nivea Baby, jest fajna w przeciwienstwie do innych kosmetyków tej firmy dla dzieci. Ale prawdziwą rewelacją są kosmetyki Skarb Matki.

Gość taka sobieeeeeeee
Nivea BABY.super! Absolutnie Johnson\'s uczula ze szok:(

My kupiliśmy jedną oliwkę Bubchena i jeszcze ją mamy...Podobnie z pudrem. Dla drugiego trzymamy... Oliwka i puder się u Młodego nie sprawdziły. Natomiast balsam do ciała - tej samej firmy i owszem. Polecam:)

Gość koleżanka75
Sebamed Baby, żadnych środków zapachowych i uczulających

nie stosuje oliwki, za to polecam lotion jonhsons, rewelacja.

Gość nowa ufliczka
Johnson, nigdy w życiu dla dzieci ponizej 10 m-cy. Uczula , i to bardzo

ja polecam bambino. Moja ma z tego oliwkę, mydło, szampon i wszystko się sprawdza. Niby połozne odradzają oliwek, że one tylko natłuszczają ciało i zatykają pory, ale moja po oliwce, ma takie fajne mięciutkie ciałko i fajnie pachnie

Gość tośka24
hipp fajnie natłuszcza ale nie zostawia bardzo lepkiej powłoki jak np. bambino

Najlepiej naturalną kupioną nawet w tesko tą jaśniejszą w szklanym opakowaniu ,sprawdzone odrobinę na rękę i po kompieli natrzeć całe ciałko ,wnusia była wypielęgnowana bardzo ,najlepsze to co naturalne nie chemia ,pozdrawiam.

Gość do Zuzanna153
może przeczytaj najpierw skład tej oliwki, którą polecasz, a potem opowiadaj bajki o jej "naturalnym składzie pozbawionym chemii":O

nasza lekarka zalecała stosować balsamy zamiast oliwki, zresztą dermatolodzy coraz częściej sugerują odchodzenie od oliwek, bo w gruncie rzeczy długoterminowe stosowanie wysusza skórę...spróbuj na sobie zresztą (ja po używaniu oliwki po kilku tygodniach łuszczyłam się cała....)

Gość ***Oliwka Bambino*** ***
Oliwka bambino nie uczula,ja stosowałam i synek tez,wiec polecam.

Gość Zulka3245
Nie polecam oliwki Babmino, strasznie brudzi ubranka na żółto i po wypraniu i wyprasowaniu daje taki chemiczny zapach. Polecam natomoast całą serię z Nivea Baby. Jonson uczula to fakt.

Gość mamamama27
ja mam oliwkę bambi i płyn do kąpieli bambi - dla mnie super - sama sie nia smaruje - synka posmarowalam pare razy ale wolałam oilan bo synek tak krzyczal wyjety z wanienki ze odrazu go trzeba było przykrywać ręcznikami i kocem - wtedy sie uspokajał ale nie było czasu na oliwkowanie

Gość hipcia tycia
teraz nie zaleca się używania oliwki do smarowania ciałka niemowlęcia po każdej kąpieli. Odpowiedniejsze są kremy, ale tylko wtedy, gdy skóra maluszka jest zbyt sucha.

Gość Duży obwod
Zwykła parafina kupiona w aptece. Nie zawiera żadnych dodatków, a każda oliwka składa się w 99% właśnie z parafiny.

Gość jola8

Obecnie jest cała masa tego typu produktów na rynku, że aż ciężko się zdecydować. Doskonale rozumiem, jednak ja jestem w stu procentach wierna produktom od Starej Mydlarni. Wymiatają według mnie po prostu