Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nielubieponiedzialkow

Prosze o pomoc - slub za granica i potrzebne do tego papiery

Polecane posty

Gość nielubieponiedzialkow

Witam. Prosze o pomoc w sprawie slubu. Bierzemy slub za granica, ja polka on obcokrajowiec. Musze wziasc z mojego usc papiery min zaswiadczenie o zdolnosci prawnej do zawracia slubu za granica. Problem w tym ze urzedniczka sie upiera aby moj przyszly maz przyszedl do mojego USC by wypelnic papiery. chodzi o brak przeszkod do zawracia malzenstwa i o to nieszczesne zaswiadczenie - tam musza byc moje dane i jego. Co zrobic? przeciez on nie przyjedzie z drugiego konca swiata po to by wypelnic jakies papierki ktorych ja potrzebuje nie on. Tym bardziej ze slub bierzemy za granica a do Pl przyjechalam tylko po to by pozamykac sprawy osobiste i przy okazji wziasc zaswiadczenia. Dotychczas wydawalo mi sie ze papiery dotyczace mnie zalatwiam tylko ja, a on u siebie bo u niego bierzemy slub. Czy musze podawac jego dane w zaswiadczeniu o zdolnosci prawnej do zawarcia malzenstwa za granica jezeli papier dotyczy mnie? moze ktos juz byl w takiej sytuacji? Prosze o pomoc.

bzdura. kazdy bierze wyciaga dokumenty, skad pochodzi i gdzie zostaly spisane te dokumenty. ja tez tak robie. i nikt mi nie wciskal takich bzdur o wstawieniu i sporzadzeniu jakichs niepotrzebnych dokumentow. aha, jakas durna babka powiedziala mi ze moj Tz musi sie zameldowac w Polsce i musi wyrobic sobie dowod osobisty. ale szybko jej przeszlo po wezwaniu dyrektorki. a to bylo jej ''widzimisie''. i nawet nie wiem po co bylyby potrzebne te papiery??/ takze, powyciagaj swoje w Polsce, twoj partner w swoim kraju pochodzenia, i jesli to jest sam cywilny, to przetlumaczcie dokumenty na jezyk kraju w ktorym bierzecie slub, a jak konkordatowy, to spytajcie ksiedza w jakim jezyku bedzie on spisywal protokol, i czy trzeba przetlumaczyc wasze dokumenty. zycze powodzenia:)