Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Sacrum i profanum.

Polecane posty

tak jest!! pani generał! nie będziemy się kłócić Retro, no nie wiem może to by rozruszało towarzystwo? choć pora na lody, taka sobie zimno, wilgotno, pochmurno .... ;)

a tak po prawdzie:) ile już czasu jesteś ze swoim męzem..? :) i jak to się stało..? :):):) napisz coś.

JU.. nie ma sprawy. zawsze miło cię widzieć.

Gość agiiiie
chyba Ci retro ząbki idą

długo jestem czekaj ..liczę :P 15 lat a co chcesz wiedzieć? różnie bywało, mieszkaliśmy na początku raz z jedną mamą, raz z drugą, było ciężko i im, i nam dlatego nie polecam - lepiej nawet wynajmować mieszkanie oboje na państwowych pensjach, nie mogliśmy sobie pozwolić na zbyt wiele kiedy mąż zmienił pracę, zmieniło się nasze życie od strony materialnej, ale i samodzielność mieszkaniowa pozwoliła nam rozwinąć skrzydła - uczuciom, swobodzie, itp mamy 13 letnią córeczkę - jest mocna, silna, niezależna, piękna i same och - tu jestem typowa matka, dumna ze swojej córki :)

15 lat..... fiu fiu.....!:) to teraz już nie wypada by nastepnych 15 również nie spędzić razem....:) przypomniało mi się coś: mam ciotkę, taką starszą , która się całe życie modliła by umrzeć przed swoim mężem... nie udało jej się, ale dla mnie to był jakiś znak miłości posunietej do granic rozsądku... albo zwykłego strachu, nie wiem... dziś żyje sama, i jednak ma się całkiem dobrze.

:O i tu mnie masz! wyobraź sobie, że też czasami myślę o śmierci na samą myśl o tym, że miałabym zostać sama po ...cierpnę ze strachu ale uważam, że to egoizm z mojej strony i w stosunku do męża i w stosunku do córki rozstanie mnie nie martwi, wolałabym aby odszedł do innej ...niż żeby poszedł gdzies tam, beze mnie :(

Gość dobra rada nie jest zła ale
\"a mi mój znajomy zawsze mówił: Kobieta rzuci sie mezczyźnie albo do stóp albo do gardła i to jest prawdziwa mądrość zyciowa \" Za bardzo wzięlaś sobie do serca tę mądrość i rzucasz się już nie jednemu, ale wszystkim mężczyznom do gardła. I tak przy okazji- powinnaś skorzystać z pomocy psychologa i psychiatry. Twoje zachowanie jest charakterystyczne dla kobiet molestowanch fizycznie i/lub psychicznie w dzieciństwie, wychowywanych w rodzinach bez ojca, gdzie ojciec był surowy i bardzo wymagający, gdzie córka musiała zasłużyć na miłość ojca(odpowiednie wybrać). Zadręczasz siebie i innych. Skoro tak potrafiłaś zamieszać na forum, to co się dzieje w Twoim najbliższym otoczeniu? Może psycholog pomoże Ci zrozumieć, że to Ty masz problem, a nie świat, i że to Ty musisz dostosować się do otoczenia, a nie otoczenie do Ciebie.

wyobraź sobie, że też czasami myślę o śmierci heh! bo jak tu nie myśleć.... jak ja się troche gubię w zyciu, i już nie wiem co jest ważniejsze a co mniej ważne, to zawsze sobie wyobrażam że jutro umrę 9 co jest przecież możliwe) i dziwna sprawa: wszystkie sprawy układają się na miejscu, we waściwej kolejności....:) A tak po prawdzie.... wolisz żeby do innej niż.. gdzies tam....? trochę mnie to zszokowało, przez moment... ale już chyba rozumiem. ( Kurcze, na razie musze lecieć....) :) pozdr.

y. Twoje zachowanie jest charakterystyczne dla kobiet molestowanch fizycznie i/lub psychicznie w dzieciństwie, wychowywanych w rodzinach bez ojca, gdzie ojciec był surowy i bardzo wymagający, gdzie córka musiała zasłużyć na miłość ojca(odpowiednie wybrać). eeee.....co ja mam tu sobie wybrać.... zaraz, zaraz........ hmm... duży wybór... musze pomyśleć.:) :) :) :)

Gość hehehehehehehehehe
co Ty masz w głowie Retro...? albo co Ci zrobił jakiś facet, ze masz w głowie to co masz? tego się nie da czytać po prostu.... :0

z tym stawianiem diagnozy na necie byłabym ostrożna sama nie miałam dobrego dzieciństwa - powiedzmy, że część z opisu powyżej mnie dotyczy i co? i jajco! teoria legła w gruzach, jak większość na kafe :) niestety pewne prawdopodobieństwa wystąpienia zaburzeń są jedynie prawdopodobieństwami podstawą udanej psychoterapii jest wola nie psychologa/psychiatry lecz pacjenta dlatego, jeżeli Retro poczuje taką wolę, chęć, dostrzeże problemy - pewnie skorzysta z pomocy i nie tylko ona, ale każdy z nas 🖐️

droga retro potrktowals moja osobę jak uczennicę wezwaną do tablicy , która udzieliła ci nie takiej odpowiedzi jakiej oczekiwłaś- kazałaś mi usiąść- wezwałaś innych uczniów tylko po to , żeby lekcja mogła trwać - twoja lekcja powoli dochodzę do wniosku, że rzeczywiście traktownie innych ludzi jest twoim wielkim problemem - bo na to sobie żaden normalny człowiek nie pozwoli bardzo niefajnie odczytałaś moje intencje- j nie zamierzam ciebie do siebie przekonywać wbrew pozorom jestem czlowiekiem bardzo życzliwym ludziom a poniewaz ja nie wstydzę się ani emocji ani uczuć- powiem ci wprost-czuję się bardzo twoim zachwaniem urazona

no hej ike po prostu zachowywałaś się prowokująco bo wiedziałaś że masz publikę z topiku Ju. widziałam jak zbijałaś moje argumenty, nie pozwalając sie mi nawet do końca wypowiedzieć. to ja sie czuję urazona. mam dość tej dziecinady. tego całego gówna wokól mojej osoby. sama rozjechałas się na dwa topiki, tu mnie atakujesz, tam mnie bronisz... i po co ci to?:) Lubię rozmawiać, spokojnie, po ludzku, na ważne tematy. kto chce to przychodzi, kto chce to nie przychodzi. Ike mam dość przepraszania za to że żyję. jesteś albo ze mną albo przeciw mnie:) to takie proste ....:) Pozdr. ( miałąm już iść ale jak cię zobaczyłam to musiałam jeszcze napisac.):)

Ike, ale czemu? czemu boli Cię coś co widzisz? inaczej może zadam pytanie bardziej bolesna jest chyba manipulacja, kiedy nie jest się jej świadomym? mnie nie przeszkadzają intencje Retro myślę, że problemem jest to, że niemal wszyscy zbyt emocjonalnie podchodzimy do literek ale rozumiem, że może Cię boleć ja mam twardą dupę i nie jest łatwo mnie zranić, potrafiłby to człowiek, który mnie zna postraj się nabrać dystansu - dla siebie poza tym, może niepotrzebnie tak wiele powiedziałaś o sobie? miałam Ci zwrócić nawet uwagę na to, ale kiedy weszłam w Twój profil i zobaczyłam liczbę postów, pomyślałam, że nie będe Cię pouczać o czym masz pisać, a o czym nie pozdrawiam Cię ciepło :) 🌻

a tak po prawdzie nie chodzi mi o to kto mnie jak ocenia i co robi z wiadomoscią na mój temat- tylko o ignorancję wobec wypowidajcych się osób- tu nie ma nic do rzeczy kto co o kim wie

retro- no własnie- kto nie jest z nami jest przeciwko nam atakowałm cie w dyskusji i robiłam to zawsze- to ty jesteś w tej chwili przewrażliwiona i we wszystkim widzisz próby powrotu do konfliktu- nie chcesz nie wierz- zareagowalabym identycznie ( bo nie raz reagowałam) gdyby twoje słowa padły z ust innej osoby lub w zupełnie innym czasie

a ja nie jestem ani za, ani przeciw za mało się zaangażowałam chyba w całość sytuacji przepraszam, ale nie potrafię inaczej nie potrafię patrzeć na danego człowieka zero - jedynkowo kiedyś się chyba na tym przejadę, albo i nie ... no to czas na mnie 🖐️

ike.. tak.. sławny konflikt.....:) do teraz nie wiem o co i na jakim tle:) nic sie nie zmieni ,będę pisac i myśleć jak dotąd.:) dopóki ktoś jeszcze będzie chciał pogadać, jA TEż znajdę na to czas. i tyle. na razie się żegnam.

a tak po prawdzie:) do zobaczenia , mam nadzieję..:) :)

myslę że za bardzo zasugerowaś się slowami tym że jestem starym yjadaczem internetowym- nie miałam na mysli że umiem kogoś atakować- tylko że zawsze umiem się bronić

no to przykro mi retro- bo j tez nie naleze do tych ktorzy ostatecyjnie wynosza się z topików :P mam o czym gadac to bedę

a tak po prawdzie "mężczyźni, którzy starają się zbliżyć do Ciebie [do retro] -chłód i obojętność na początku ich to podnieca - takie wyzwanie potem - czują się po prostu zmęczeni pozdrawiam i życzę powodzenia we wszystkich Twoich przedsięwzięciach " Fakt ;) Zimne wyrachowane, ironiczne i bezkompromisowe... mmmmmmmm sama radość :) A jaki pożytek dla ludzkości - uchronić resztę normalnych kobiet przed retrowatymi jędzami :) Kogo to podnieca - ręka w górę, panowie! Nie pozabijać się w wyścigu do listy obecności :)

Gość retro mógłby ktoś
Doznajemy rozkoszy przerwy w produkowaniu kolejnych idiotyzmów bo retro musiała się zmasturbować podniecona kolejnym topikiem który spłodziła

Kogo to podnieca - ręka w górę, panowie! Nie pozabijać się w wyścigu do listy obecności czy szukanie podniósł rekę....? bo nie zauważyłam..... :)

Szukanie napisał, że jest na kafe tylko z altruistycznych powodów więc chyba sie wykręci (ale tak tylko sobie snuję domysły) :-)