Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka-

CZY DUZO OSOB OBLEWA USTNY ANGIELSKI?

Polecane posty

Gość hjuakea
dużo oblałoby pewnie francuski :P a powaznie mowiac,matura to pryszcz.

Gość a ja zawsze oblewam
francuski;)

Gość malamirabelka
a ja 20/20 nie chwalac sie :D hehe w mojej grupie nikt nie oblal, jedna dziewczyna dostala 8, to bylo najmniej.. mysle,ze trzeba sie postarac zeby nie zdac!!

Gość jak ja zdawalam mature...
to nikt nie oblal ustnego. Wazne zeby duzo mowic nawet ni ena temat, byleby po angielsku.

Hmm kurde ja mam w poniedzialek i przezywam jak nie wiem:-( oszaleje chyba!!!

ustny egzamin z języka obcego to najprostesz, co może być.... nie da się nie zdać ;), musiałabyś nic z siebie nie wykrztusić :P Ja co prawda zdawałam niemiecki, ale moja znajoma, która notorycznie nie chodziła do szkoły i ma skromny zasób słownictwa dostała 12 punktów...

Tak? Bo mi sie wydaje ze nie zdam:-( boje sie. Ech mam takie schizy ze szok.

Gość malamirabelka
przestan tak przezywac, bo ze stresu nic nie powiesz! juz lepiej isc na olewke i mowic cokolwiek byle na temat!! ale mowic.. duzo!

Hm. A ja slyszalam ze u mnie w szkole wiekszosc nie zdaje, dlatego tak sie wystraszylam....

Nie zgadzam sie z tym, żeby mówić dużo. Powiedz mało, ale mów dokłądnie to, co jest w tekście. Jeżeli masz się zgodzić to to powiedz "zgadzam się", właściwie w tych poleceniach już masz podane odpowiedzi, tylko trzeba ja powiedziec po angielsku, wymyslac niewiele trzeba, tyle, co w negocjacji... No i nie mów za dużo, bo ci czasu braknie....

Chcialabym byc juz po. Ale przed moge sobie cos przygotowac na kartce tak???

bylam pierwszym rocznikiem zdajacym nowa mature, z ustnego angielskiego mialam 85%. najwazniejsze, zeby pozbyc sie stresu, skupic sie tylko na wlasnym temacie.

Gość malamirabelka
nie zgadzam sie prawie :p lepiej powiedziec cos za duzo niz za malo.. jak powie duzo zdan to ktores z nich bedzie pasowalo napewno i dostanie punkt. Ta matura jest taka schematyczna, ze nie biora pod uwage,ze ktos powiedzial za duzo, byle powiedzial to, co jest w kluczu.

tak, mozesz na kartce, ale dopiero, gdy juz tam wejdziesz i czasu masz niewiele (bodajze jakies 10-15 min). :p

Jak dobrze ze jest tu ktos kto mnie nieco uspokoi. Duzo sie na to uczyliscie?

Gość malamirabelka
tak, masz 5 min na przygotowanie.. zrob sobie myslniki co musisz zawrzec koniecznie i juz po angielsku zeby na szybko nie tlumaczyc, przypomnij sobie konieczne slowka, a jak nie pamietasz to sproboj opisac te rzecz itp Ja np zapomnialam jak jest golab i mowilam bird, wiec naprawde nie jest zle :)

Jasne, że możesz ;). Ja sobie pozapisywałam początki, jak zacznę, albo jakieś słówka. Jednak musiałam się prosić o długopis, bo sobie nie wzięłam ze soba, a komisja miała jeden. Najważniejsze jest, żebyś zaczęła coś mówić, potem pójdzie gładko ;). Stres jest tylko na początku, potem jak siądziesz z kartka i przeczytasz to ci przejdzie ;). Pytania są naprawdę łatwe i nie wymagają zbyt dużego wysiłku.

ja nic sie nie uczyłam. zdałam na 85%. oczywiscie, matura jest bardzo schematyczna, lepiej powiedziec cos niż nic. jednak jak sie znasz slowko ktore wystepuje w rozmowce to koniecznie je powiedz :). ja mowilam malo, ale na temat. przyznam, ze zacielam sie przy relacji, banalnej, nie wylecialo mi z glowy kluczowe slowo i ciach... ale cos tam wydukalam ;). nie ma się czym stresowac, i tak to nie jest wazne ;).

Ja wiem ze matura ustna do niczego sie nie liczy, ale trzeba ja niestety zdac. Zawsze mialam 4 z angielskiego. Oj gdybym nie zdala to nie wiem. A u was w klasie duzo osob nie zdalo?

Gość malamirabelka
a ja mowilam duzo i zdalam na 100% :P a juz sama z siebie sie smialam :P na rysunku mialam slub i panne mloda i dwoch kolesi obok niej :D i wkrecalam,ze nie wiem ktory to jej maz i ze pewnie ten blondyn bo przystojniejszy :D sie babki smialy ;) i nie pozwol by stres Cie zjadl ! Dasz rade,napewno!!

tez mialam 4 zawsze z jezyka obcego ;). Wiec pewnie zdasz tak jak ja albo lepiej :D czego ci zycze ;). Po wyjsciu z sali bylam baaardzo niezadowolona, ale wszyscy mieli nietegie miny.... Po ogloszeniu wynikow wszyscy byli zadowoleni ;)

Pojde na srodkach uspokajajacych... Ta komisja to nie zadne potwory co?

I nie braklo ci czasu, skoro mowilas duzo? chyba, ze dla mnie malo to jest tyle co dla ciebie duzo :P w kazdym badz razie chyle czola :D ;)

to moj ostatni egzamin i to najgorszy. Lubilam angielski i to bardzo. Teraz go znienawidzilam.