Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLISH STANDARD

W TYM KRAJU NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

Gość Mądra Mulatka
może jeszcze mi powiesz że w biedronce tyle dają:)

Tak wyszło,że moj chłopak ma mieszkanie ale samochód kupiłam sobie za własne pieniądze. Stac mnie może nie na wszystko ale mam dopiero 27 lat. Dzieczyny przecież 1300 to ja wydaje miesięcznie na siebie. Dlaczego pracujecie za taką kasę?

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
oooo proszę, porady daje Ewa masz 37 lat, zakładam, że skończyłaś szkołę podstawową i liceum - to jest rok 1983 i dodam 5 na studia to 1988 skoro zaczęłaś swoją karierę zawodową 20 lat (bądź 25) temu to powiedz, jak możesz radzić wokół jak startować w dzisiejszych realiach...

Gość Mądra Mulatka
jestem asystentką zarz adu w bogatej firmie tylko prezes to kawał sknery i skurwysyna, a wcześniej pracowałam w hotelarstwie a w polsce zarobki w hotelarstwie sa śmieszne.

Gość Mądra Mulatka
jako kto pracujesz? jak już tak fantazjujesz?

Gość jak nie na utrzymaniu
ma 37 lat i pewnie z męzem mieszka, napisałam naprawde mały odsetek Polek same dochodzą do czegos bez wsparcia rodziny, ojca, czy męza, tak czy inaczej 1300 zł to tyle powinno sie dostawać przy polskich cenach za "dzień dobry szefie"... Ja widze jak zyją Angielki, robi sie ciepło to co chwile wdze jaką jak jedzie kabrioletem, mają dzieci, dają rade same sie z dziećmi utrzymać, nie muszą kurczowo trzymać sie męża, bo zginą. To samo Szwedki, tam kazda Szwedka ma samochód, a u nas ile Polek ma WŁASNY, POWTARZAM WŁASNY SAMOCHÓD, kórym nie dzieli sie z facetem, albo rodziną? Jeseśmy skazane na to być dziwkami, wtedy do czegoś dochodzimy, gdy nie mamy wsparcia rodziny.

Gość Mądra Mulatka
i nawet jeśli to takich jak ty " szczęściar" jest 0,01% moze

Premia miesięczna i jeszcze sa kwartalne ale to jak będzie zamknięty budżet. Czasem sie udaje. Ta kwartalna to 80% pensji.

Gość Mądra Mulatka
a to tak u nas handlowcy też po 5-6 tyśiączków +premia zarabiają

Gość POLISH STANDARD
ja pracuje w turystyce, stres zajebisty a zarobki marne, wybili i ewentualnie ustawili sie tylko ci ludzie z boomu z lat 90-tych+ komuchy i ich dzieci-tak jest , bo co niektórzy moi rówieśnicy żyja sobie na luzie i tak jak co niektórzy tutaj twierdzą że marudzę a co powiecie zadowoleni z polski, ze benzyna ma kosztować 5,5 ?!

Praca od godziny 8 do 16. weekendy wolne.i jak chcesz chwilke wczesniej wyjść(moje kolezanki mają dzieci) to nie ma problemu jak Cię ktoś zastąpi.I jak juz mówiłam trzeba szukac szczęścia.

Gość afanturka
chamstwo ludzi sprawia, ze mam dosc tego kraju, nie schodza z drogi bo sa najwazniejsi, wpychaja sie w kolejke, wchodza drzwiami z napisem "wyjscie" nie czekajac, az wyjde pierwsza.... taranuja cie po prostu na kazdym kroku. chamstwo i brak kultury. i zadnego slowa "przepraszam"... :/

Gość Mądra Mulatka
ja też mam od 8-16prace i weekendy wolne, ale i tak twierdzę że ten kraj to gówno, nawet na pieprzone prawko mnie nie stać,

A czemu Ty nie możesz byc handlowcem? Przeciez to żadna sztuka. Nie musiz być zdolna jak lekarze. Ja szukałam pracy rok(pracowąłam przez ten czas ale za takie jak Wy pieniądze) .Szukajcie ciągle. Ja wysyłałam po 10 ogłoszeń tygodniowo. Czasem nawet do mnie nie zadzwonili a czasem byłam juz na 3 etapie i i tak mnie odrzucili. Kto nie wlaczy ten przegrywa.

doroga moje masz 27 lat a powiedz mi kto ci dał wsparcie na start? Nie czasami tatuś? ile lat byłas na jego utrzymaniu? To ja ci powiem jakie ja miałam doświadczenia. Od11tego roku zycia mój ojciec molestował mnie seksulanie, wiele razy musiałam uciekac z domu, przpijał wszystko ja chodząc do liceum pracowąłam w weekendy od 15tego roku zycia, zeby sobie zarobić na zeszyty i książki, na studia mnie stać nigdy nie było. Z ciebie szczęściara, bo rodzice ci pomogli, ale jak dziwczyna ma rodziców skurwysynów to ma 2 wyjścia w naszym kochanym, pięknym kraju, albo być dziwką albo wyjśc za mąż. Ja wyszlam za mąż, ale miałam dosyć tej zalezności, ciązgle zalezna, niesamodzielna, jak dziecko.

Gość Mądra Mulatka
bo polacy to są chamy , przykra prawda, obłuda, i chamstwo

Mulatko przeciez Ty znasz 3 języki. Czy naprawdę nie stac Cie na lepsza pracę. Z jakiego miasta jesteś?

Gość Mądra Mulatka
a handlowcem nie będem bo się do tego nie nadaję, a poza tym żeby nim zostać trzeba pozyskać iluś tam klientów, ale co ty możesz wiedzieć dziewczynko o branży hutniczej.

chuda blondynko>>> zaścianek sie odzywa, co z tego, może nawet mają kredyty, ale sa wstanie same je spłacić, bez pomocy żadnego fagasa. A ile u nas kobiet jest ze swoimi mężami tylko dlatego, ze nie mają się gdzie podziać ze swoimi dziećmi, nie potrafiły utrzymac sie z nimi same bez pomocy męża i tak trwają. Najpierw uzaleznione od tatusia i rodzinki, a potem od męża. Ciebie będzie kiedyś stać na kabriolet, chociażby na raty?

Gość POLISH STANDARD
hej rzeczywistość-to daj namiar na te robotę -jakie województwo? Mądra Mulatko-też byłam asystentką zarzadu w firmie, która reklamuje sie w tvn jako jedyny dealer pewnego produktu, i co? nie chciałam ciagnąc prezesowi, wiec wyleciałam , a pensja 1200 pln, siedziałam od 8.30-19.00, miałam naprawde depreche po tamtych przejściach

Gość Mądra Mulatka
ui co z tego że znam 3 języki, mam wygląd i łeb na karku , mogę szukać pracy dalej w innym mieście, ale ile stracę na dojazdy, jak nie mam prawka? moge tracić, tylko dziecko mam jeszcze do wychowania.

Gość POLISH STANDARD
całe szczescie że ja nie mam dziecka, a gdybym chciała to to jest niemozliwe i zabije tę istote-bo co ja moge mu zapewnic-nic, frustracje, niepewnosc, wtedy to w ogóle musiałabym sie słuchać już faceta totalnie my polacy, a zwłaszcza polki jesteśmy przegrane

jak nie na utrzymaniu..wiesz co mieszkam za granica dwanascie lat juz i znam takie co szpanuja takimi autami i uwierz nie bede opisywac jakie to sa..itd.Czy to jest najwazniejsze w zyciu zeby pokazac sie takim autem ,ja mam zwykle wcale nie najnowsze tylko takie na jakie mnie stac a nie na pokaz.Wiem jak sie zyje za granica ,wyobrazacie sobie wszyscy ze tu beda was szanowac..hahah prosze wyjedzcie i sie przekonacie,tu tez trzeba liczyc pieniadze i zapieprzac i nawet sie ponizac,znam osoby ktore byly kims w polsce a teraz chwytaja sie kazdej pracy za marne pieniadze bo nic nie daja za darmo a tak samo wszystko jest coraz drozsze ,nie ja nie narzekam tylko smieszy mnie taka wasza wyobraznia o raju:)

szczególnie roczniki 73-78 nie będzie dla nas nic, ja odnosiłam zawsze wrażenie, ze dla nas jest albo na coś za cześnie albo na coś za pózno i tak człowiek jest po 30tce a nie ma nic...

Gość POLISH STANDARD
Mulatko-prawko to jedno- a kupno samochodu, jegoutrzymanie, benzyna to drugie, a do rzeczywistość-to ze tobie TERAZ dobrze to miło-ale patrz szerzej, być moze siedzisz w w-wce, ale zobacz jak ludzie żyją w byłych miatach wojewódzkich-tj.konin, całą ściana wschodnia, oni nie mają szans na znalezienie czegokolwiek, wiesz ilu ludzi w polsce ma dochód m-czny 400 zł? patrzcie globalnie na cały nasz kraj, a nie tylko swoją posadke, to jak nasz kraj prosperuje, jakie są ceny, perspektywy, nasz odbiór za granicą!

Gość Mądra Mulatka
cuda nie pajacuj mieszkałam 4 lata w szkocji