Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLISH STANDARD

W TYM KRAJU NIE DA SIĘ ŻYĆ NORMALNIE

Polecane posty

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
rzeczywistość z kazdym postem piszesz większe głupoty :-|

Gość POLISH STANDARD
a co powiecie na to , ze benzyna jest tansza w usa , lekko im drozeje i robią paraliż państwa, a u nas drożyzna w stos. do zarobków które są w miejscu-bo to że kilka panienek dostałao kilka tysięcy o niczym nie świadczy-patrzcie na całokształt, co powiecie na to, ze zarcie jest tańsze w irlandii i niemczech przy ich zarobkach?! to tak da sie żyć? ja nie szukam od was rozwiazań, bo dla polaka jest tylko mniejsze zło-utrzymanka, za granica....

Gość POLISH STANDARD
to państwo jest żle zarzadzane i rozkradane-stad też taka syt.

Gość WyindualizowanaIndywidualistka
no waśnie skoro jest tak dobrze wg tych, którzy się tu wypowiadają pozytywnie to skąd te masowe migracje do innych krajów, modzi ludzie uciekają z kraju, odpowiedzcie sami sobie - na pewno każdy ma przynajmniej jedna znajomą osobę, która UCIEKŁA zagranice - to nie jest normalny stan rzeczy.

Gość Mądra Mulatka
no i te najbardziej się wymądrzają norma

Mądra Mulatka Ja naprawdę sie nie mądruje. Tylko nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz kiedy ja zwyczajnie sie dziwię, że nie chcesz zarabiać więcej. Bo jeżeli to jest prawda, że znasz 3 języki to naprawde masz większe pole do popisu

Gość POLISH STANDARD
robic to co sie robi to jedno-realizowc sie , ale jeszcze trzeba jakos-za cos żyć- i to jest ten dylemat tutaj , wysokie podatki, koszty, biurokracja ja zawsze chciałam pracować w turystyce, ale nie da sie przezyć za 1000-2000, to pozwala jedynie na wegetację bez poważnych planów-zakupów-dom, samochód, własna firma

Gość POLISH STANDARD
miało być-robić to co sie lubi, chce-sorka -z tej nerwicy

ppppppppppppffffffffffffffffff Co takiego głupiego piszę? Dziewczyny Wy przecież jesteście młode. Możecie sie przebranżowić. Ja skończyłam inne studia, robię co innego. Ludzie wyjeżdżają zagraniće bo tam jest łatwiej ale za jaką cenę ? Z dala od rodziny, znajomych. czy zdajecie sobie sprawę ,że np w Anglii ludzie(Anglicy) wynajmuja domy przez całe życie? Tam mało kto kupje dom czy mieszkanie.

Gość a no wasnie
Ludzie wyjeżdżają zagraniće bo tam jest łatwiej ale za jaką cenę ? Z dala od rodziny, znajomych. pomyśl jak zdesperowany musi byc czowiek, który za tą waśnie cenę jest gotów życ zagranica zamiast w ojcystym kraju, smutne to.

Nie zdesperowany tylko wygodny. A kto powiedział, że każdy musi miec samochód i sówj dom. Cena za wyjazd jest wysoka owszem. Ludzie wyjeżdżają. A najlepiej to tu zostac i sobie ponarzekać

Gość a no wasnie
ale jednak nie zaprzeczycie, że wiekszość jedzie po to żeby polepszyć swój standard życia, bo wierza, że tam jest szansa, bo wierzą, że tam jest lepiej, bo już nie chcą żyć tutaj w polsce to okrutne ale prawdziwe.

Gość jak nie na utrzymaniu
no to wynajmuj mieszkanie całe zycie i zeby cie było stać na zycie potem. przykład wynajem 1 pokój z mediami w Tychach ( sląskie) 1100 zł kasjerce oferują w hipermarkecie 1100 brutto i jak taka kobieta ma wynając mieszkanie dla siebie? NIc tylko musi siedziec kątem u rodziców albo wyjść za mąz. A ty co płaciszkredyt hipoteczny za mieszkanie, czy jeszcze sie za komuny załapałaś na darmowe, jak ma wczesniejsze pokolenie? Dzisiejsi młodzi siedzą u rodziców, którzy dostali mieszknaka za darmo, albo pół darmo, rodzice mędrkują i mówią im jak maja zyć, sami nakradli, nacwaniakowali, a terażniejsze pokolenia musza to spłacać.

rzeczywistość>>> to wg siebie samochód to luksus? Do niedawna był to telewizor LCD, a teraz samochód? Kochana w cywilizowanych krajach samochód to standard, coś co potrzebne jest do bezproblemowego przemieszczania się, a nie luksus. To tylko w Polsce ludziom sie wciska kit, że samochód to luksus i wygodnictwo, że czego oni chcą.

poza tym o tym downie to przegięłaś, nie masz szacunku do ludzi uposledzonych to widać, a moze nawet nie masz pojęcia co to Down?

Dokładnie ale przecież maja wybór jak sie komus nie podoba to przeciez może wyjechac tym bardziej jak zna biegle 3 języki. Skoro tam takie Eldorado

jak nie na utrzymaniu Ja nie powiedziała,że to, luksus.Pisałam to w odniesieniu do tego,że dziewczyny pisały, że nawet jak kobieta ma w Polsce samochód to z chlopakiem lub mężem na spółkę. Luksus to jest jach albo prywatny szofer z samochodem. A szacunku to mnie może nie ucz.

Mieszkanie ma mój chłopak za własne pieniądze kupił na kredyt ale sam. I ma 24 lata i zarabia jeszcze lepiej niż ja. "A ty co płaciszkredyt hipoteczny za mieszkanie, czy jeszcze sie za komuny załapałaś na darmowe, jak ma wczesniejsze pokolenie? Dzisiejsi młodzi siedzą u rodziców, którzy dostali mieszknaka za darmo, albo pół darmo, rodzice mędrkują i mówią im jak maja zyć, sami nakradli, nacwaniakowali, a terażniejsze pokolenia musza to spłacać.' A co żal jak nawet Ci dupe ściska ,że szanownej Pani rodzice nie za bardzo kumali jak mozna było i teraz tez biedę klepią?

mnie żal dupe nie ściska, bo już nie płace podatków na Polskę i nie będe już spłacać długów złodzieji i cwaniaczków, ani płcić na wczesniejsze emerytury kombinatorów z komuny, ale moje pokolenie Polaków w Polsce to robi i będzie spłacać jeszcze długo, a jak przyjdzie kolej na ich emerytury to im sie powie " spływaj, nic już nie ma, wszystko ukradliśmy co było do ukradzenia, a tobie sie nic nie nalezy ":P

poza tym moi rodzice i eks tesciowie tez dostali za darmo mieszkania, a potem gdy ja mieszkałam z nimi to sie rządzili i straszyli za kazdym razem, gdy próbowąłam zyc po swojemu że wywalą mnie z mieszkania, które notabene moje pokolenie musi spłacać :P

Gość studencki punkt widzenia
rzeczywistosc- Twój chłopak wziął mieszkanie na kredyt co nie jest niebywałym osiągnięciem. Nie trudno jest się zadłużyc i kupic coś za czyjeś pieniądze - trudno jest to potem oddać. Prawdopodobnie będzie to mieszkanie spłacać przez następne 20-30 lat - to jest wg Ciebie obrotność, radzenie sobie?

Skąd w Tobie tyle złości? Bo Ci sie nie układa? Czemu ciagniesz w dół bo brakuje Ci to niech innym tez braknie?

Nie dlaczego jest to osiągnięciem? Ja mówiłam to w odpowiedzi na posty w stylu trzeba mieszkac w Polsce z rodzicami

rzeczywistosc dobrze sie ustawila przygruchala sobie synka lat 24 z wlasnym mieszkaniem i mu matkuje hehehe

Gość ritaaa24
Ja mieszkam w Uk i tu tez nie jest tak super.Trzeba harowac , starac sie, nic samo nie przychodzi. A jak chcesz miec swoja chate to tez musisz kredyt wziasc jak w Polsce i splacac latami. Ja tam chyba wracam do PL, tyle sie tu nakombinowalam i przezylam ze chyba w Pl dam rade