Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natilkaa

co z tymi nauczycielami ?

Polecane posty

ehhh czemu zal bo se poradziłem, do bałem rade w tym biurokratycznym cyrku. dodam za mam 27 lat i wydaje mi sie ze nie mam sie czego wstydzic, mieszkam we własnym domu 9 ni bloku) mam przyzwoite autko a do francji no cóz mzoe na wczasy.

pracownik musi na siebie zarabiac, jesli przynosi zysk to jest premiowany, jesli stoi w miejscu dostaje stała pensje, nie pasuje to sie zwalnia a nie strajkuje. droga wolna.

Gość moja mama jest nauczycielka
zal mi ce za twoja glupote, poradziles sobie ok, i nie chal sie ze z papierkowa robota bo tak sie skalda ze francja jest jednym z najbardziej zbiurokratyzownym karjem na swiecie gdzie papiery i prawa zmieniaja sie z minuty na minute i w tym gaszczu mozna utonac. fajnei ze masz dom i aut ,zadne mi wielkie osiagniecie, tez mam jak i wiekszosc ludzi.a to ze mieskzam we francji bo kocham ten kraj to moja prywatna sprawa! zalozenie firmy wiez mi nie jest jaks filozofia! kazdy idiota to potraafi, gorzej prowadzic firme aby prosperowala dobrze. ja mam 25 lat, jestem mlodsza niz ty, na duzo wazniejszym stnaowsku, z wieksza kasa, lepszym wyksztalceniem , sory musialam to wkoncu powiedziec, bo uwazasz sie za boga kotremu jak kots powie nie to ma byc koniec swiata bo tobie sie nie nie mowi, nie przyjmujesz argumentow rzetelnych o kotrych ne masz pojecia i piszesz debilne komentarze by swoja racej udowodnic a tylko sie osmieszasz... dlatego mi cie zal

:) mzoe i masz lepsze wykształcenie nie przecze, malo ludzi w moim wieku ma to co ja mieszkajac w polsce. dlaczego uwazasz ze zarabiasz wiecej niz ja ?? jesli potrafisz wyciagnac wiecej niz 30 tyspln miesiecznie to ok gratulacje wygrałas zycie.

zarabiam miesiecznie 17tys euro jestem NA jednym z kierowniczych sanowisk w mojej firmie wiec uważam ze wygrłam życie

co prawda ciezko pracuej na to, nie mam wiel czasu dla siebie i rodziny ale bede zabezpiecozna do konca zycia i kazda inna posade dostane jeli bede chaial cos zmienic np.zalozyc rodzine, nie musze sie martwic o przyslosc.

we francji ludzie koncza liceum wi wieku 17 -18 lat w wieku 23-14 maja juz magistra.kazdy kraj zadzi sie swoimi prawami, ja sie uczylam od 12 roku zycia we Francji, ich systemem.na 3 roku dostalam staz w tej firmie, i pielam sie w gore co roku, zostalam doceniona, a jako ze mowie biegle w 5 jezykach dostalam stanowisko kierownicze w dziale kontaktow zagranicznych. wiec jesli nie ma sie o czyms pojecia to sie nie wypowiada jeszcze raz powtarzam

mam 25 lat , magistra od lat 2, parce od lat 3 stala

ide s[ac ,nie bede sobie chrzanic urlopu glupotami iektorych ludzi, ps. nauczyciele trzyamm kcuki kiedys uda wam sie wywalczyc podwyzki

Gość zxccxzzxccxz
widac jakie bydlo siedzi na forach i jakie maja pojecie o zawodzie.... w sumie jako nauczyciele nie jestesmy jakos szanowana grupa spoleczna bo zawsze znajdzie sie jakis idiota kotry ma uraz do nauczycieli bo jest debilem i w szkole sobie nie radzil... no ale tak sie sklada ze nie ma nas az tylu.... jak sie bedzie strajkowac do oporu to wkoncu dadza nam podwyzke... ale nikt jej nam nie da jak bedziemy protestowac jeden tydzien w roku a potem wracac do pracy bo dzieci szkoda... trzeba do oporu i niech sie rodzice nakombinuja jak znalec zajecie dla swoich dzieci na caly dzien

Gość studentka222
moja mama jest nauczycielka - dostalaś szanse, nie każdy jest w czepku urodzony i może sie uczyć od 12 roku życia w \"cudownej\" Francji. To nie sztuka dostać wsystko podane na tacy i szczekać, popatrz na takiego zielaka, SAM do czegoś doszedl, we WLASNYM kraju, o WLASNYCH silach więc przestań tu jakieś pierdoy opowiadać, jaka Ty to wspaniala nie jesteś bo aż żal czytać...

Gość MOJA MAMA JEST NAUCZYCIELKA
NIE JESTEM WSPONAIAL, JA TEZ DOCHODZILAM DO WSZYTKIEGO SAMA! MUSIALAM ZAPIERDALAC 3 RAZY WIECEJ NIZ INNI, UCZYC SIE PRACOWAC NA 2 ETATY ZEBY SIE UTRZYMAC OD 14 ROKU ZYCIA!WIEC NIE MOW MIZ ZE ON SAM DOSZEDL DO CZEGOS O WLASNYCH SILACH I ZE MAM WSZYSTKO PODANE NA TACY, BO O WSZYSTKO TRZEBA W ZYCIU SIE BIC, UCZYC I SAMEMU SCIEZKOA PRACA DOCHODZIC DO CELU! NIKT NIKOMU NIC NIE PODAJE NA TACY, WE FRANCJI NIE MA TAK JAK W POLSCE ZE PO ZNAJOMOSCI DOSTAJES POSADKE, MUSISZ ZAPIERDALAC JAK BURY OSIOL ZEYU SIE WYKAZAC