Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Nastoletnie mamy czas na smiech i lzy

Polecane posty

No chyba podjadę tam w piątek albo w czwartek bo to dość daleko odemnie i wole sama nie jechać tym bardziej ze coraz częściej mam zawroty głowy jestem spuchnięta a P od czwartku ma wolne

Gość ***Stokrotka***
Nie wiem co mam zrobić :( Dostane chyba jakiegoś paraliżu słownego jeśli będę chciała mu powiedzieć. Nikt nie wie o tym, naprawde nie mam pojęcia jak o tym mówić. Jak powiedzieć rodzicom i jemu. Nie wiem...

Stokrotka ale musisz przezwycięzyc ten strach Tak czy tak brzuch w pewnym momencie będzie widoczny Chłopak może najpierw źle zareagować ale skoro Cie kocha to myślę ze się ocknie i Cie nie zostawi Heh ja tez tyle mam kłopotów na głowie ze szok chodzi o legitymację ubezpieczeniową tyle z nią problemów Jak P wróci to go zabije!! W swoim zakładzie pracy dopiero złozył wniosek żeby mnie ubezpieczyć jako zonę Skoro mam 19 lat to mojej mamy ubezpieczenie mnie już chyba nie obejmuje szkole skończyłam w tym roku nie wiem czy nadal jestem ubezpieczona Zapisałam się na te badania ale kazali mi przyjść z aktualna ksiazeczka ubezpieczeniowa no nie wiem co mam robić Czy mogę jeszcze wsiąść legitymacje szkolna??Niech ktoś doradzi ja muszę zrobić te badania :/ A P nie otrzyma do poniedziałku tej książeczki ubezpieczeniowej:/

dowiedz się do kiedy wazne jest ubezpieczeni szkolne, do końca szkoly czy tak jak legityma do końca wrzesnia... A jeśli nie jest wazne już a musisz mieć koniecznie jakieś zaświadczenie o ubezpieczeniu to zarejestruj się w Urzędzie Pracy jako bezrobotna i poproś od razu o zaświadczenie o ubezpieczeniu... Możesz się wyrejesrtowac zaraz na drugi dzien nawet i mieć to ubezpieczenie z firmy męża, z tym nie ma problemu... Jak tak zrobilam bo tez nie mialam już ubezpieczenia... Tylko ja nie mam męża.. :P

Gość czarna przecież w szpitalu
nie mogą cię odesłać do domu! jeśli jesteś ubezpieczona muszą cię przyjąć! i zbadać! idź normalnie na izbę przyjęć, powiedz, że źle się czujesz, opuchlizna ledwo ci schodzi i niech cię przebadają. może zostaniesz w szpitalu, a może cię po badaniach odeślą do domu. dziecko jest najważniejsze, a takie objawy nie są dobrą oznaką.

Stokrotka musisz... Jakaj się i sikaj w majty :) ale musisz... Nie masz wyjścia, bo ciazy raczej nie da się ukryć... Pewnie nikt nie będzie od razu zadowolony, bo to nie ten wiek na dzieci o czym my tu dobrze wiemy ale to będzie pierwsze wrażenie... Jesli dasz bliskim ochlonąc to będzie ok... nie możesz rządać od nich entuzjazmu już od razu... Rodzice napewno się ucieszą po czasie, może po kilku cichych dniach... Przed rozmową z nimi jednak powiedz chlopakowi. Bo rodzicom musisz przedstawić już plan dzialania żeby nie wyjść na kompletnego gówniarza... musisz umiec odpowiedzieć na ich pytania :co teraz, co ze ślubem, jak będziecie zyć itd... Jesli chodzi o chlopaka nie ma co się martwić za wszasu :) Jemu powiedz bez ogródek z lekkim usmiechem na ustach... Możesz zacząć od tego że wiesz że nie tak mialo być, ale oboje tego nie dopilnowaliście no i bedziecie rodzicami za kilka miesięcy... Od niego tez nie oczekuj entuzjazmu skoro nie chcial dziecka za bardzo... Daj mu się oswoić z ta myślą... Możesz nawet zostawić go samego żeby mógl to przemysleć i przeaanalizować, nie naciskaj żeby powiedzial co mysli i co teraz będzie... Daj mu chwilę... :) I będzie dobrze...

Kenta legitymacja jest podobno ważna do września tak twierdzi moja mama A jak idziesz do takiego urzędu się zarejestrować jako bezrobotna to ile się czeka na tą legitymacje ubezpieczeniową Ile się płaci Bo jak wiesz ja mam czas do poniedziałku A tego dupka to normalnie uduszę miał mnie zarejestrować miesiąc temu i nie byłoby problemu!!

czarna przecież w szpitalu ------- xle mówisz... bo jak się dopatrzą że nie ma ubezpieczenia a nie wiadomo czy ma szkolne to przyjdzie jej jeszcze za wszystkie badania i pobyt w szpitalu zaplacić

Czarna ale ligityma szkolna to nie ubezpieczenie przeciez... że legitymacja jest ważna do wrzesnia do wiem... ale nie wiem jak ubezpieczenie... W Urzędzie ja wogóle nie czekalam... Wypelnilam wniosek, Pan dal mi kartę bezrobotnego, poprosilam o zaświadczenie o ubezpieczeniu bo jestem w ciąży, dla mi na miejscu i tyle... :) Książeczki nie wystawia UP tylko zaświadczenie o ubezpieczeniu, ale normalnie jest to dowód ubezpieczenia wlaśnie tak jak i legitymacja ubezpieczeniowa :) Ja dawalam to zaswiadczenie ostatnio u lekarza i nie bylo problemu... :)

do czarna przecież ale właśnie mi nie chodzi o szpital Ja chcę iść do ambulatorium na różne badania bo moja ginekolog nawet bakteriologi mi nie zrobiła na ktg nie dała skierowania usg miałam w 29 tyg dziecko wtenczas było odwrócone pośladkowo i do tej pory nie wiem czy się odwróciło A ja chce rodzić w wodzie I dla tego potrzebuje książeczki ubezpieczeniowej A nie wiem czy jestem ubezpieczona bo tak jak pisałam powyżej jestem już pełnoletnia maz mnie jeszcze na siebie nie ubezpieczył i tylko się zastanawiam czy mogę iść na legitymacje szkolna

A oplat w UP nie ma żadnych... Musisz mieć tylko świadectwo o ukończeniu szkoly... I ewentualnie jeśli pracowalaś gdzieś to umowy...

Gość stara baba...
Czarnulka, znajdz Ty dobrego lekarza bo mi sie to (jako starej babie i matce) nie podoba. Wiesz, moje pierwsze dziecko tez sie ulozylo "zle" ale ja poczulam ktoregos wieczoru taki "fikolek" - mocny!!! w brzuszku. I ja juz wiedzialam ze dzidzia mi sie obrocila :-) Czarnulka walcz jakby co o cc, moje mlodsze dziecko jest lekko uposledzone :O bo lekarze na porod sn liczyli. Przydusili mi dziecko lekko. Nie strasze Cie, dziele sie swoimi przezyciami.

Dokumenty potrzebne do rejestracji w Powiatowym Urzędzie Pracy: Dowód osobisty lub inny dokument tożsamości, Decyzję z urzędu skarbowego o nadaniu Numeru Identyfikacji Podatkowej - NIP,( oryginał + ksero) świadectwo ukończenia szkoły, świadectwo dojrzałości, dyplom (oryginał + ksero), zaświadczenia o ukończonych kursach lub posiadanych uprawnieniach, Oryginały wszystkich świadectw pracy + KSERO, Dokument o przeciwwskazaniach do wykonywania okreslonych prac, jeżeli taki dokument się posiada, Osoba niepełnosprawna, oprócz dokumentów, o których mowa wyżej, przedkłada orzeczenie o stopniu niepełnosprawności. Decyzja o niepodleganiu ubezpieczeniu rolniczemu, w przypadku zameldowania z rolnikiem posiadajacym gospodarstwo rolne o powierzchni ponad 2 ha przeliczeniowych W przypadku osób pobierających rentę rodzinną – zaświadczenie z ZUS/KRUS o jej wysokości, Zaświadczenie z urzędu gminy o nieruchomości rolnej (własnej oraz współmałżonka) dotyczy zameldowania na pobyt stały i czasowy, PESEL dzieci - w przypadku zgłaszania dzieci do ubezpieczenia zdrowotnego

Z tym, że ode mnie wzięli tylko świadectwo no i ksero dowodu...

Albo dowiedz się czy ubezpieczeni szkolne nadal dziala tak jak legitymacja... Zadzwoń może do szkoly :) Tak będzie najlatwiej...

Pacjent z numerem PESEL***************znajduje się w Centralnym Wykazie Ubezpieczonych Uwaga: Fakt występowania w CWU nie musi oznaczać, że pacjent posiada status osoby ubezpieczonej i co teraz ?? Heh

No zadzwonię do szkoły mama jeszcze załatwiła nr do jakiegoś gościa co pracuje w tym całym urzędzie więc jutro tam zadzwonię Już mnie głowa od tego boli:/

To powinnaś być ubezpieczona skoro tak wykazalo... Ale nie wiem co ile oni to aktualizują... Dzwoń do szkoly... Ajak nie dziala juz to ubezpieczenie szkolne wal do UP... :)

Jutro wszystko pozałatwiam a jeżeli się okaże ze ubezpieczenie w szkole dalej jest aktualne to co wtedy mam iść z samą legitymacją do tego lekarza??A możecie mi powiedzieć co to jest to RMUA bo ja za bardzo się nie orientuje Mój maz jest ubezpieczony w Amplico Life to jak ma wsiąść to Rmua??

Ja nie mam pojęcia co to jest... ale chyba jakis wykaz o ubezpieczeniu z ZUS... Ale jak on nie ma z Zusu to nie wiem... Ale tak wogóle to troszkę ten Twój mężulek przejebal sprawę... Może jest gotowy zaplacić za wszystkie badania i poród :) :) :) :) Jak szkolne będzie aktualne to zapytaj od razu w szkole co jest tego dowodem, czy musisz miec jakies inne zaświadczenie czy wystarczy legitymacja...

Przejebał to mało powiedziane zachował się jak dziecko!! A mówiłam mu to zbiera się do prezesa jak nie wiem co Tak samo jak musiałam go zmusić żeby wypisał sobie 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji cywilnego On robi u prywaciarza i faktycznie ten jego szef to taki mało ludzki ale bez przesady Ja jakbym była na jego miejscu to bym się tak nie pieprzyła No ale cóż Dobrze ze załatwia to ubezpieczenie

No dobrze dobrze... znam ten ból... Mój tez pracuje przecież u prywaciarza i tylko ciągle musi zostac dlużej żeby sie utrzymać, nie dość im tam 24 h... Dziś np nadal go nie ma... Skończyl pracę o 8 rano i nadal go nie ma, jest w biurze, zalatwia coś, bo musi niby... Porażka... Weź tu coś zaplanuj... :(

No na szczęście mój po godzinach nie zostaje Ale dobija mnie to ze gdy np niema faktur i ogółem niema roboty to karzą im iść do domu a potem muszą odrabiać te godziny które nie przepracowali:/ No to to już jest chore sami ich wyganiają a potem im karzą zostawać dłużej lub zabierają premie:/

Hahaha to ostatnie o piesku było boskie Kenta musimy podziękować bo poznałyśmy nowy sposób antykoncepcji:D Hahaha Kurde wiesz martwię się dziś patrzę a tu pod spodem na prawej piersi mam jakąś brązową narośl tak jakby pieprzyk tylko ze odstaje Jakby obce ciało może ma 3-5mm nie boli nie swędzi no ale jest Powiem o tym tej ginekolog od siedmiu boleści ale znając życie ona mnie nie przebada A idę do niej za 2 tyg heh:/

Oooo ktos pomyslal i jej wypowiedzi usuwa... Nareszcie jakieś plusy... :)

Czarna no napewno zapamiętam sobie ten sposób antykoncepcji... :) a ta narość to może naprawde pieprzyk...

Kenta ale on tak dziwnie odstaje:/ Nie wiem co mam zrobić Za jakie grzechy mój ginekolog musiał iść na zwolnienie:/"Mój narzeczony ma wspaniałego i super smakuje" haha Nie odpisuj jej bo to upośledzone jest haha :D