Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Nastoletnie mamy czas na smiech i lzy

Polecane posty

Gość magdalelllllllllena
dziewczyny nie kłocie się co Wam to da kazda ma swoje racje.Swoją drogą topic kierowany jest do nastoletnich mam i inne dziewczyny, ktore nie mają "takiego problemu" i nie czują potrzeby zrzeszania sie z innymi nie rozumiem po co tu w ogole zaglądają i co z tego mają ,ze pokrytykują sobie .. widocznie mają duzo komleksów..

Gość podczytywaczka królewska
Generalnie lubię Was czytać dziewczyny, nawet narwaną czarnulę, bo wydajecie mi sie sympatyczne:) Ale tej nie-sympatycznej agresorki nie mogę jakoś przetrawić;/

Gość magdalelllllllllena
kazdy jest inny i nie kazdy musi ci odpowiadac skoro nie jestes w podobnej sytuacji nie masz prawa krytykowac jej i w ogole kogokolwiek po co ?

Gość podczytywaczka królewska
przejdz kilka storn wcześniej i zobacz jak ona "nie oceniała" i jaka miła była dla osoby która zwrócila jej uwagę.

Gość magdalelllllllllena
ja mam 19 lat za 8 m-cy bede mamą. Mam kochanego narzeczonego. I ogolnie rodzinna sie cieszy narazie oni pomagają nam ale jesli oni kiedys bed a potrzebowali pomocy my im udzielimy to jest normalne w rodzinie . I mozecie mnie uwazac za hmm "margines spoleczny " itd Ja jestem szczesliwa tyle w tym temacie.

Quasimodka - Czy nastolatka w ciąży nie ma przed sobą życia i to jest tylko i wyłącznie wstyd, śmiech i nie wiem co tam jeszcze w twojej główce się roi? Czy uważasz, że mają się wyskrobać? Zabić te dzieci aby potem nie powiedziały, że mama nie ma wykształcenia? Wyrzucić przez okno? Podpalać papierosem, bo to dziecko \"zniszczyło\" jej życie? Czy uważasz, że trzeba koniecznie powybijać tych ludzi? Czy nastolatka w ciąży jest gorsza od kryminalisty? Kryminaliście daje się drugą szansę. Nastolatka w ciąży musi czuć, że to dziecko jest bachorem? Jest nikim? I w takim przeświadczeniu ma zostać wychowane? Bo je urodziła dziewczyna przed 20? Takie dziecko nie ma prawa bytu? A ta nastolatka najlepiej jakby się z dzieckiem pod pociąg rzuciła? Tego byś chciała? Powiedz, jaki masz cel w wyśmiewaniu się z nastoletnich mam? Chcesz doprowadzić je do skrajności? Chcesz aby uwierzyły ci, że ich dziecko jest BŁĘDEM? Jak możesz? Jesteś zerem. .

Gość adaaaaaaaaaaa
podpisuje się pod tym!

Heheheh, ale fajnie to brzmi :D \"Nawet tą narwaną czarnule\" Hahah Boskie:D Sympatyczna mam nadzieję ,że po CC szybko wrócisz do siebie :* To dużo przytyłaś. Gdy wrócisz do domku z małym szybko daj znać co i jak :) Nie będę wam doradzać abyśmy niektóre osoby na tym forum po prostu olały bo sama mam z tym kłopot ,jednak od wczoraj się staram i jakoś mi to wychodzi:D Więc jak ja mogę to Wy też:D Byłam dziś z małym u lekarza:( Szczepiliśmy się. Pokazałam pani doktor ową plamkę a ona powiedziała, że to naczyniak:( Właśnie tej wersji się obawiałam najbardziej. Jestem przewrażliwiona odkąd zobaczyłam dzieci z naczyniakami. Doktor powiedziała, że jest malutki i wiele dzieci takie ma. Trzeba go obserwować i jeżeli zacznie się powiększać to będziemy musieli iść do chirurga i go usunąć, póki jest mały. No ale na razie nie ma czym się przejmować .Mama w ogóle twierdzi że on chyba się zmniejsza ,więc jest możliwość ,że on się wchłonie. Na pocieszenie powiedziała mi że mój tato też ma naczyniaki i one się wchłaniają.

Magdalenaaa cieszę się,że jesteś szczęśliwa Aduskaa i widzisz strach miał wielkie oczy Heh powinnam sama to uwzględnić bo za bardzo panikuję i jestem narwana .Muszę wziąć się w garść i poćwiczyć samo kontrolę

Gość obserwuję czasami
Nie popieram macierzyństwa przed 20 albo tuż po niej, ale skoro są dziewczyny, które jako nastolatki zostały mamami i chcą sobie na tym topiku o tym pogadać, to im się nie wpieprzaj :) Nie sądzę, że robisz to przez Twój "parszywy charakter". Po prostu czujesz się niedowartościowana i chcesz sobie podnieść samoocenę porównując się z dziewczyną, która ma wg Ciebie gorszy start- nie skończyła szkoły, nie zna zasad ort., jej życie obecnie kręci się wokół dziecka, a mąż pracuje fizycznie. Zrozum, że ludzie mają jednak różne systemy wartości. Ona ma teraz swoje maleństwo i jest szczęśliwa. Nie wiesz czy nie skończy szkoły jak dziecko podrośnie i nie będzie zarabiała lepiej od Ciebie. Zajmij się swoimi sprawami Quasimodko. A do autorki topiku apeluję, żeby napisała do moderatora o usunięcie wszystkich wypowiedzi Quasimodki- ich celem jest tylko i wyłącznie ubliżanie innym.

Gość obserwuję czasami
O, i mi ktoś w myślach czyta :)

Dziewczyny bardzo was proszę Wy miałyście mi pomagać w panowaniu nad emocjami a nie. Co to ma być? Po co na nie reagujecie? Optymistycznie przecież wiesz ,że ona to wszystko pisze aby jeszcze bardziej nam dogryźć. Taki jest jej\"urok\":D W ogóle po co ją czytacie? przecież to bez sensu. Macie własne zdanie i tego się trzymać:Pozatym jak to czasem inni tutaj mówią jesteśmy klubem wzajemnej adoracji hahah. Bawmy się bo robimy wszystko ,aby pokazać ,że jesteśmy szczęśliwe a tak naprawdę to siedzimy i wypłakujemy oczy w poduszkę. Hhaahah co za głupota:D Nie, ja dopiero będę szła na zabieg teraz w grudniu. Nie wiem gdzie mieszkasz bo ceny są różne .W stolicy najdrożej. No i także zależy ile masz tych rozstępów i w jakich miejscach. Ja np mam kilka na udach i na brzuchu .Ja zdecydowałam się na laser Mosaic Najlepszy podobno jest Matrix IR czy coś takiego ,ale u nas w Krk niestety go nie mają. Powinno się wykonać od 3-5 zabiegów co 2-4 tyg, lekarz może zwiększyć odstęp między zabiegami w zależności od stanu skóry pacjenta. Ja będę płaciła za 10 cm kwadratowych 300 zł za jeden zabieg ,ale już za 50 cm 2 koszt wynosi 500 zł za zabieg i ja na to się decyduję. Przed zabiegiem najlepiej wykonać jakiś peeling u kosmetyczki lub mikrodermabrazję tzn mechaniczne złuszczanie naskórka, koszt ok 200 zł u nas akurat 150:D. Ceny jak dla mnie są ogromne. Trochę zbierałam aby móc sobie na to pozwolić.A tak w ogóle wszystkie zabiegi na rozstępy najlepiej działają gdy te blizny są świeże. Moje będą miały ok 7 miesięcy więc stosunkowo są świeże. Wcześniej mnie nie było stać na taki zabieg. Jeżeli chodzi o nadmiar skóry na brzuchu po ciąży to z tego co wiem to najlepsze są ćwiczenia wklepywanie balsamu ujędrniającego ,masaż w domu no i oczywiście profesjonale zabiegi a efekty mogą nas bardzo zaskoczyć Skóra w sumie regeneruje się do pół roku ,przy najmniej tak mówią:D Na zwisającą skórę najlepiej działa podgrzewanie kolagenu czyli zabieg falami radiowymi + masaż manualny no i mezoterapia NNM. U nas w Krk w pewnym Spa jest wykonywany zabieg na elastyczny brzuch po ciąży. To endomasaż + fale radiowe, peeling przed każdym zabiegiem ,takich zabiegów trzeba zrobić od 5 - 10 jeden zabieg to koszt 590 zł. Dla mnie to nie wyobrażalna cena ale myślę że za rok uzbieram :D Jeżeli będą Ci bardzo przeszkadzały rozstępy to radzę nie robić tej głupoty co ja i nie wyrzucać pieniędzy w błoto -czyli na kremy. Tak naprawdę może trochę je spłycają i stają się one bladsze, ale na pewno ich nie usuną. Jedyną skuteczną metodą na całkowite ich usunięcie jest skalpel no, ale to wiąże się z blizną . A to są przeciw wskazania do zastosowania laseru : * ciąża * skłonność do tworzenia keloidów (bliznowców) * leki immunosupresyjne * stosowanie Roaccutane * iniekcje z wypełniaczy w ostatnich 12 miesiącach * choroba nowotworowa skóry * aktywna opryszczka * świeża opalenizna * leki uwrażliwiające skórę na światło. Ja właśnie się obawiam ,że nie będę mogła go mieć ponieważ kiedyś zraniłam się szkłem dokładnie szybą Rana była bardzo szeroka i głęboka. Nie poszłam oczywiście na szycie no i została mi blizna. I w tym cały sęk Nie wiem czasem czy na tej bliźnie nie powstał bliznowiec. Szczerze nie umiem tego rozpoznać.No jak pogadam z lekarzem to się zobaczy Mam nadzieję że będzie dobrze:D

Gość obserwuję czasami
Sympatyczna zauważ, że prowadząc dyskusję z Quasimodką sama ją prowokujesz. To raz, dwa- oburzasz się, że ona obraża nastoletnie mamy, a sama (niby w kontrataku) obrażasz ludzi, którzy studiują. "myslisz ze osoba studiujaca jest tak dojrzala, i taka madra???? zdziwila bys sie" A dlaczego nie? Nie znasz studentów na całym świecie więc nie powinnaś wydawać takich opinii. Tak samo jak Quasimodka nie zna Was i nie powinna generalizować.

Obserwuję czasami nie będę zgłaszać jej postów do usunięcia ,ponieważ nie widzę w tym najmniejszego sensu. Już kiedyś spotkałyśmy się tu z takim przypadkiem i nic to nie dało :D (Pamiętacie naszą Dejzi ???To była diablica dopiero) :D. A tak w ogóle może i robię błędy (chociaż staram się aby moja pisownia była nie naganna to czasem nie wychodzi. Jestem dyslektykiem i dysortografikiem , ale nie zgadzam się z opiniami ,że pisowni nie da się wyćwiczyć bo po sobie widzę że jest na odwrót:D ). No ale wracając do tematu , może robię błędy , jestem narwana ,impulsywna i czasami mam w głowie chaos , ale na pewno nie jestem anty-inteligentna i tego jestem pewna Ha ,ale jestem skromna:D

Sympatyczna jesteś w ciąży tak?? No więc zaprzestań prowadzenia dyskusji z tą kobietą .Nawet jeżeli nie działa Ci ona na nerwy to przekazujesz swojemu dziecku negatywne wibracje. Bo nie wieżę , że sprawia Ci przyjemność czytanie aż takich głupot. Tak więc kochana nie reaguj na nią:D

Oh widzę, że się coś ruszyło :) Mam nadzieję, że modki zwrócą uwagę na nasz topik :) Po co niepotrzebnie ma być zaśmiecany? Jak ma ktoś zażalenia do nastolatek, że są nieodpowiedzialne to won na policję, a nie na forum, bo przyczyniacie się do tego aby takie dziecko było krzywdzone. Na forum nikomu nie przegadacie. Czarnula no drogo, faktycznie :( ja niby nie mam wcale tak źle, ten krem co kiedyś Ci pisałam dużo mi pomógł, no ale troszkę rozstępów mam. Może kiedyś się zdecyduję na taki laser. Póki co myślimy o czym innym :)

Sympatyczna pomyliłaś ta cytrynkę z Quasimodką:D To cytrynka miód.... pisała że jest psychologiem i dawała mi rady:D A jak tam nastawienie psychiczne >?? Boisz się cesarki??

Sympatyczna a masz jego obraz tzn dzidziusia przed swymi oczami?? Mój całkiem inaczej wygląda niz to jak sobie go wyobrażałam :d

Sympatyczna, wrzuć na luz. Mnie ona nie denerwuje. Niech sobie pisze, ło jejku. Dla mnie jest zerem, którym nie warto sobie zaprzątać głowy. Czarna na cellulit to nie wiem, bo nie mam za bardzo, ale na blizny jest prześwietny! Mi prawie poznikały stare, sprzed kilku lat. Smaruję też bliznę po cc i blaknie, zmniejsza się, ten żel jest naprawdę super. I ujędrnia trochę.

Gość obserwuję czasami
"do obserwuje czasami- po pierwsze to nie obchodzi mnie z kim ty ten dialog prowadzisz a po 2 to nie sadze zebym tu kogos urazila, chyba ze ty takze sadzisz ze osoba studiujaca jest tak samo odpowiedzilna jak nastoletnia matka sory ale mi sie nie wydaje zeby jakas Quasimodka wiedziala wiecej o zyciu od czarnulki, no może o tym bardziej rozrywkowym napewno" Zwróciłam Ci uwagę, że GENERALIZUJESZ. Ja studiuję, skąd wiesz, że każda matka jest BARDZIEJ odpowiedzialna ode mnie? Nie wiesz, bo mnie nie znasz. Skąd ja wiem, że jestem bardziej odpowiedzialna od każdej matki? Nie wiem, bo nie znam każdej matki. Czy teraz to rozumiesz? Ty poczułaś się urażona, że Quasimodka obraża nastoletnie mamy, ja, że obrażasz KAŻDEGO studenta mówiąc, że jest nieodpowiedzialny i niedojrzały. Ty też nie zawsze masz rację- wybacz. Swoją drogą, mam tyle samo lat co Ty i zadziwia mnie Twój sposób wypowiedzi- jest silnie nacechowany emocjami. Nie jesteś rzeczowa a na słowa krytyki- mimo, że czasem słuszne, reagujesz agresją. Do tego dochodzi nieumiejętność czytania ze zrozumieniem + liczne błędy ort. i Quasimodka ma Cie za idiotkę :o Żegnam Was dziewczyny. Nie nadaję się do tego topiku gdyż nie mam dziecka i nie zamierzam go mieć w najbliższej przyszłości. Napisałam, żeby uzmysłowić Wam, że posty Quasimodki może kasować moderator. Jak widać czarnulka już o tym wie. Jak widać też ona jedna zachowała zimną krew i nie wdaje się w głupie dyskusje. Pozdrawiam i życzę powodzenia w wychowywaniu malucha autorko 🌼

Sympatyczna napisz do Czarnej na meila niech Ci poda nazwę żelu, jeśli go pamięta:D albo napisz swojego meila to Ci prześlę nazwę :) I ignoruj tą ścierę!!!

Sympatyczna oceń z boku czy jest sens wdawania się z nia w dyskusję. Będziecie sobie tak pisać do za przeproszeniem usranej śmierci. Ona nie odpuści, bo po prostu nie ma nic lepszego do roboty. Jesteś szczęśliwa i to się liczy ,bardzo Cię proszę odpuść sobie i bądź mądrzejsza:) Ja też nie potrzebnie wdałam się z nią w dyskusję ,widać że miała wtedy ogromną satysfakcję (a ja jej nie chcę sprawiać satysfakcji z jednego prostego powodu -nie lubię jej:D), ale teraz sobie odpuściłam ,ponieważ osobiście uważam ją za coś mało znaczącego. Mogę powiedzieć więcej dla mnie ona nic nie znaczy. Taką wybrała egzystencję. Amen .

Obserwuję czasami no wiem wiem bo juz jedna taka pani nam się tu przytrafiła.Jednak po ciągłym odpieraniu jej ataków odpuściła sobie, zdystansowała się i nawet zaczęła nam doradzać:D Oj nie do końca jest to prawdą Na samym początku zachowałam się jak idiotka Pokazałam sie ze strony impulsywnej, wulgarycznej awanturnicy. Wykazałam cechy sarmaty jednym słowem:D No może nie wszystkie:D

Gość obserwuję czasami
"szczerze zalezy czym dla cibie jest to slowo i co znaczy???????? jest duzo takich ktorym sie wydaje ze sa kims i sa zaj**iesci i mi sie wydaje ze jestes tego przykladem, zebys sie nie przecenila czasem bo porazka cie zabolec moze, jak sadzisz ze zycie 18 latki z dzieckiem jest spisane na straty to jetses w bledzie ii to duzym (...)" Jeżeli cały ten wywód myślowy jest do mnie to jest nie na temat. Nigdzie nie napisałam, że 18 letnia matka jest spisana na straty (aczkolwiek nie popieram macierzyństwa w tym wieku) bo wiele zależy od syt. (głownie od pomocy rodziny). Nie wydaje mi się też, że jestem "zajebista". Przyczepiłam się do tego, że uważasz, że KAŻDY student jest nieodpowiedzialny i niedojrzały. Co oczywiście jest stekiem bzdur. eot. czarnulka ;)