Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiczka **

Karmienie piersią w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość ale ty stokrotka jestes
przyjebana... normalnie slow brak. Widac, ze dzici nie masz a jesli masz to piersia nie karmilas.... jak dzicko jest karmione tylko piersia to zadko sie zdarza aby tolerowalo w ustach cos innego niz piers.

Gość stokroootka
ale ty stokrotka jestes ----> wyobraź sobie że za tydzień mam termin porodu i sprawa karmienia piersią jest mi bardzo dobrze znana! JEŚLI PRZYZWYCZAJISZ dziecko od samego początku do butelki to będzie piło z butelki :] a jeśli chcesz karmić piersią to chociaż nie przy ludziach ! autorka topiku piszę że jej dziecko nie chce butelki !? JAK SIĘ JEST NIEWOLNICĄ WŁASNEGO DZIECKA TO TAK SIĘ MA ... JAK Może dziecko nie chcieć pić z butelki ??? nie chodzi tu o głodzenie ale gdy naprawdę dziecko zgłodnieje to wypije i z butelki ...ale do tego potrzeba troche cierpliwości - której jak widać autorka nie ma i woli pójść na łatwiznę :]

Gość jjjjjjjjjjjj
stoookrotka---skoro za chwile będziesz mamą to szybko przekonasz sie,że mocna jesteś ale w teori :D myślisz,że dziecko jest takie jak w książce napisałi?:D

Gość jjjjjjjjjjjj
no i niewolnica dziecka:o kuźwa ale będziesz wspaniałą mamą:o

Gość można to porównać
do robienia siku, jak się chce to trzeba zrobić i wtedy szuka się ustronnego miejsca a nie załatwia potrzebę na środku ulicy.

Gość jjjjjjjjjjjj
dokładnie:) mam dziecko,karmiłam ale uważam,że takie karmienie wśród ludzi jest krępujące dla osób postronnych.Ale teraz taka moda.Matki chodzą wszędzie z dziećmi i karmią pod nosem ludzi

Gość co za ludzie w tym kraju
Karmienie jest intymne? No proszę przestańcie! Tylko ktoś nienormalny może pomyśleć, że karmienie piersią jest oznaką braku kultury. Przecież na czas karmienia zamienia się pierś w mlekodajny pojemnik. Kto się doszukuje tu jakiegoś erotyzmu i w ogóle no szkoda gadać!

Gość jjjjjjjjjjjj
no to ci powiem.........w niedzielę byłam z dzieckiem-5 lat w centrum.Siedzieliśmy na ławeczce ,ja piłam kawę.Nagle usiadła obok mnie mam ,wyciągnęła cycek i bach dała dziecku.Zrobiło mi się niesmacznie i nieswojo:o uciekłam stamtąd

Gość facet na 102
jaką tępą babą trzeba być, żeby brzydzić się piersi czy karmienia piersią :O oburzają sie stare dewoty, które za cienkie były, żeby karmić własne dzieci albo te, które dzieci nie mają (i oby nie mogły ich mieć nigdy) niech se matki karmią cycem gdzie chcą! gó.wno was to powinno obchodzić!

Gość jjjjjjjjjjjj
a niech karmią ,ale nie pod moim nosem ani nosem mojego dziecka.

Gość KOKOKOKOKOO
TO JEST NORMALNE ZBOCZENIE WYJAC PIERS I KARMIC PUBLICZNIE DZIECKO TO TAK JAKBY WYJAL SWOJEGO FIUTA I KAZAL ZROBIC LODA PASAZERCE, 20LATCE, NIEZLEJ DUPIE LODA BO MAM POTRZEBA ZABICIA SWOJEJ HUCPY...

Gość jjjjjjjjjjjj
i to nie chodzi o brzydzenie ale o krępującą sytuacje raczej

No to jjjjj idź sobie albo każ matce iść jeśli koło ciebie usiadła. Co to, teraz głośno krzyczysz, że ci to nie odpowiada, najeżdżasz na mamy, a jak się przysiadła to gdzie miałaś język? Trzeba było bronić swojej racji prosto w oczy, a nie teraz mądra, bo na necie anonimowa jesteś.

Gość KOKOKOKOKOO
TO JEST NORMALNE ZBOCZENIE WYJAC PIERS I KARMIC PUBLICZNIE DZIECKO TO TAK JAKBY WYJAL SWOJEGO FIUTA I KAZAL ZROBIC LODA PASAZERCE, 20LATCE, NIEZLEJ DUPIE LODA BO MAM POTRZEBA ZABICIA SWOJEJ HUCPY...

Gość można to porównać
Tak się składa ze jjjjjjjj kulturalnie wyraża swoją opinie i ma do tego prawo.

Gość jjjjjjjjjj
miaałam sie awanturować??po co??usiadłam ławkę dalej bo była wolna.Ale to ta kobieta mogła pomyśleć o tym chyba nie?nie wspomnę już o pokoju do karmienia........:o a anonimowa jestem i ty także

Oczywiście, że ma do tego prawo, tak jak mają prawo do karmienia młode mamy. Chodzi mi tylko o hipokryzję. Teraz wielce zbulwersowana, a mamie, która zaczęła karmić nie mogła powiedzieć żeby sobie poszła, bo ona sobie tego nie życzy? Mogła, ale tego nie zrobiła, woli krzyczeć na forum, bo tu nie musi patrzyć w oczy nikomu tylko stuka na klawierze.

Gość Jadwiga Kowalska
Moja godność Jadwiga Kowalska, nie jestem anonimowa i tak się teraz wypowiem: TO JEST NORMALNE ZBOCZENIE WYJAC PIERS I KARMIC PUBLICZNIE DZIECKO TO TAK JAKBY WYJAL SWOJEGO FIUTA I KAZAL ZROBIC LODA PASAZERCE, 20LATCE, NIEZLEJ DUPIE LODA BO MAM POTRZEBA ZABICIA SWOJEJ HUCPY...

dla mnie jest to obrzydliwe. Przepraszam jesli zbyt ostro tookresliłam, ale naprawde odrzuca mnie ten widok... sflaczala pierś a kobieta karmiaca rozglada sie na boki i patrzy czy jej czasem ktos nie podziwia za to jaka jest wpsaniala matka. Szczegolnie Panie po 40ce wyldaja komicznie.

Gość Jadwiga Kowalska
Z domu jestem Nowak, moja godność Jadwiga Kowalska jestem. I chciałam zabrać głos w dyskusji, mianowicie takowy: TO JEST NORMALNE ZBOCZENIE WYJAC PIERS I KARMIC PUBLICZNIE DZIECKO TO TAK JAKBY WYJAL SWOJEGO FIUTA I KAZAL ZROBIC LODA PASAZERCE, 20LATCE, NIEZLEJ DUPIE LODA BO MAM POTRZEBA ZABICIA SWOJEJ HUCPY...

Gość Co za ludzie w tym kraju
Wiesz, dopóki WSZĘDZIE nie zrobią miejsc dla karmiących to one gdzieś muszą karmić. Dopóki nie zrobiono toalet to ludzie sikali po krzakach no. Zresztą są pozostałości ;) Ja nie mam problemu gdy zobaczyłabym kobietę, która karmi piersią. Nie miałam jeszcze takiej sytuacji. U mnie w miasteczku jest park, parę ustronnych ławeczek, ale i tak nie widziałam żadnej kobiety z dzieciątkiem. Mało tego, nie widuję prawie wcale kobiet z malutkimi dziećmi. Czego to jest wynikiem? Może właśnie tego, że nie ma miejsc, w których można by spokojnie sobie karmić maluszka. Jak wszędzie, w każdym miejscu w Polsce powstaną tego typu miejsca to zapewne będzie po problemie. Ja karmiłam krótko piersią, nie obnosiłam się z tym. Jak byli goście u nas to wychodziłam z pokoju, bo sama czułam się niezręcznie. Ale nie widzę przeszkód jeśli kobiecie to nie przeszkadza. W końcu to naturalne. To, że być może poczułabym się niezręcznie w tej sytuacji nie oznacza zaraz, że zabronię kobiecie nakarmić swoje dziecko. Przeszkadza mi gdy sąsiad puszcza głośno muzykę, ale się nie bulwersuję, bo jeszcze parę lat temu to ja puszczałam na fulla. Po prostu żyję i daję żyć innym. A to co kto robi - jeśli nie krzywdzi drugiej osoby - mnie nie interesuje i nie zwracam na to uwagi.

Oczy przecieram i nie wierzę... Ja pitole!! Jak można karmienie piersią niemowlęcia/noworodka porównywać z sikaniem czy robieniem loda!!!! Kurwa!! Jak można wpaść na to:o:o:o

Gość można to porównać
sikanie o taka sama fizjologia jak jedzenie

Gość Co za ludzie w tym kraju.
Lorunieczka, a do czego Ci to potrzebne :)

"dziecko nie umrze z głodu. wystarczy nakarmić przed wyjściem. te co karmią to najczescie matki polki które chca pokazać wsyzstkim- patrzcie jestem matka karmicielka! chore" dokładnie...krowy dojne bez kultury, klasy.. Ja nie mam ochoty oglądać czyichś wymion w galerii, czy innym sklepie..

Za to pełna kultura w nazywaniu matki karmiącej dojną krową, a jej piersi wymionami :( Nie chcesz tego oglądać? Nie patrz. Ile razy widziałam kobietę karmiącą w miejscu publicznym zawsze robiła to dyskretnie. Sama również nie robię z tego widowiska, nie dlatego że się wstydzę, ale szanuję to, że ktoś może być skrępowany. Ale daruj - jeśli komuś przeszkadza sam fakt że karmię publicznie, to już jego problem a nie mój.

Mnie najbardziej rozwaliło jak siedziałam w parku na ławce z koleżanką wokół nas multum wolnych ławek aż tu nagle zjawia sie pani z dzidzią i pyta sie czy może sie dosiąść. No to prosze bardzo troszkę jej nie rozumiałam bo wokół tyle ławek. Ona wyjmuje nagle cyca patrzy sie nam w oczy i karmi dziecko. Nie minęła minuta zjawiła sie koło nas cała jej rodzinka łącznie z babciami i dziadkami z 15 osób i komentowało jak dzidziunia ładnie cycunia ssie. No ludzie!!! Poczułam sie zniesmaczona i nie wiedziałam co robić. No troszkę kultury