Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiczka **

Karmienie piersią w miejscach publicznych

Polecane posty

Gość gość
Witajcie, przeczytałam dzisiaj kilka forów nt. karmienia piersią w miejscach publicznych i to co ludzie na nich wypisują to po prosu żenada. Nie mam jeszcze dzieci, ale jak będę mieć to nikt mi nie będzie zabraniał karmić gdzie chcę - mam do tego prawo. A ludzi, którzy to uznają za obrzydliwe lub niesmaczne (niestety wielu tak pisze) poślę do diabła. Mnie obrzydza tłusty owłosiony męski bebech. Obrzydzają mnie zwały tłuszczu w połączeniu z mini i obcisłą bluzeczką. Obrzydza mnie liżąca się na ulicy i obściskująca para. Obrzydzają mnie całujący się geje. Ohydą jest dla mnie żul chlejący piwsko czy wieśniak szczający pod murem czy krzakiem. Nagminnie spotyka się takie sytuacje i jakoś tym się nikt nie przejmuje i nie zwraca tym ludziom uwagi. A matce karmiącej swoje głodne dziecko to można???? Ludzie nauczmy się czego naprawdę nie wolno a co można, bo akurat w naszym kraju jest niestety na odwrót. Normalni ludzie są karani i piętnowani a takiemu menelowi, który łamie prawo nikt nic nie powie! No bo przecież jak zwrócimy matce karmiącej dziecko uwagę, to ona nas nie zwyzywa od najgorszych i nie da po mordzie. A takiemu menelowi żłopiącemu piwsko, czy sikającemu pod murem, to już się boimy że nam to nie pasuje, no bo przecież możemy oberwać po gębie albo zostać zwyzywanymi od najgorszych. Zastanówcie się ludzie!

Gość gość
Tyle że nikt nie twierdzi, że menele, żule, obscenicznie zachowujące się pary i inne przykłady które podałaś są w porządku i powinny być tolerowane. Jedno nie ma nic do drugiego. Po prostu będąc w restauracji nie chcę być zmuszana do oglądania kobiety karmiącej dziecko i tyle. Też mam do tego prawo. Jeśli nie ma ustronnego miejsca dla matki karmiącej w takiej restauracji to niestety jest to jej problem a nie mój. Krzyczycie o prawie do karmienia w miejscach publicznych a co z prawami innych osób które chcą spokojnie zjeść bo zwyczajnie ten widok może ich krępować? To też powinno być uszanowane. Może trzeba tylko dobrze przemyśleć wybór miejsca do którego się wybiera z tak malym dzieckiem i tyle bo jest wiele restauracji które dysponują specjalnym ustronnym miejcem dla karmiących.

Gość gość
Jeśli musiałam i muszę (kp rok) zawsze karmię. Ale w miejscach do tego przeznaczonych np.w centrach handlowych. W plenerze, z reguły szukam ławki gdzieś z dala od ludzi. I zawsze zasłaniam pierś pieluszka lub cienkim pledem.

Gość gość
Chodziło o to, że w miejscach typu centra handlowe wykorzystuję np pomieszczenia dla mam karmiących. Do restauracji nie chodzę z niemowlakiem. Średnia przyjemność dla mnie, dla dziecka i dla reszty gości.

Gość gość
Straszne oburzenie na widok karmiacej piersia matki i jej piersi... Bulwersacja, nudnosci, a potem ida do domu wlaczaja telewizor i ogladaja morderstwa, g***ty, tortury, krew leje sie potokami i nie ma zadnego obrzydzenia, odrzutu do jedzenia i nazywamy to relaksowaniem sie. Dzieci robia ta samo mordujac w grach wideo i to nazywamy relaksowaniem sie i rozrywka i niektorzy rodzice ciesza sie, ze dzieci sie soba zajmuja. Rzeczywiscie priorytety i ogolna wrazliwosc jest pokladana we wlasciwych sferach naszego zycia... Az mnie mdli jak czytam o tych ktorzy tak to przezywaja. To trzeba miec w glowie nasrane, zeby oburzac sie karmieniem dzieci i gola piersia ogladajac gole piersi na ekranie w dodatku zwykle bardzo mlodych dziewczyn i przedstawionych w sposob seksualny i z tym nie miec problemu. Chore jest to wszystko.

Gość gość
Tylko ze nagosc w reklamach itp jest estetyczna :P modelka victoria secret w przezroczystym staniku wyglada atrakcyjnie, nawet dla mnie jako kobiety. A piers matki karmiacej atrakcyjna juz nie jest, wrecz przeciwnie :D wiec nie dawaj takich porownan bo w tv nie widac raczej obwislych obslinionych cyckow... zauwazylam tez ze najczesciej szopke z karmienia i wywalanie bufetu robia brzydkie kobiety, pewnie chca chociaz w taki sposob zwrocic na siebie uwage :D jestem za kp, nawet w miejscach publicznych, sama zamierzam niebawem kp bo jestem w ciazy :) ale dyskretnie, wystarczy sie oslonic pieluszka, lekko odwrocic i juz. A nie robic przedstawienie i narazac ludzi na watpliwej urody widok