Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszystamama

CZY U OSÓB GRUBSZYCH WIDAĆ WOGÓLE BRZUCH CIĄŻOWY??

Polecane posty

Gość puszystamama

dziewczyny naleze do tych grubszych osob , waże ozgrozo 90 kg , jestem w 8 tygodniu ciazy , zastanawiam sie czy wogole u mnie bedzie widac ciazowy brzuszek? moja ciotka pwoiedziala mi ze na pewno nie bedzie widac, no chyba ze w 9 miesiacu , jak u was z brzuszkiem puszyste kobitki?

Gość Mamani Ty na pewno
nie ważysz aż 90 kg!!!! widziałam Cię;)

Gość u mnie bylo widac ale dopiero
gdzies w 7 miesiacu

Gość widac
ja tez jestem puszysta mama brzuszek byl juz niezle widoczny w 6 m-cu :)

ja tyle wa,zyłąm pod koniec ciąży, mimoże prytyłam z ciązy tylko 9 kg. nbrzuszek było widac już od 5-6 miesica a wczesinej miałam jakby napuchnięty brzuszek. nieprzejmuj sie gadaniem ciotki ciuchami można w każdej figurze podkreślić ciąże. pozdrawiam

Ja jestem też baaardzo dużą dziewczynką obecnie na początku 6 miesiąca i widac brzuszek ciążowy. Widać od początku/połowy 5 miesiaca. A mnie się nawet chudnąć udaje w ciąży.

Gość puszystamama
ja bym bardzo chciala zeby bylo widac brzuszek , zalamalam sie tym co ciotka powiedziala , wogole nie nawidze komentazry typu: ty i tak cale życie wyglądasz jakbyś w ciąży była , albo u Ciebie i tak nie bedzie widac ciazy bo masz zawsze wielki brzuch

Gość Mamani Ty na pewno
ale nie jesteś jakoś strasznie gruba

Gość puszystamama
artigiana mi sie nie udaje , mimo ze mam cały czas mdłości i prawie nic nie jem tylko pije:(

Gość puszystamama
nie mialam , wogole bylam juz 2 razy u lekarza a żadnych badań mi nie zlecił , tylko usg mialam , moze na nastepnej wizycie mi zleci

Gość lololo---
puszyta mamo jakies witaminki musisz jesc owocki nabiał ja tez waze wiele ale trzeba jesc a nie tylko pic

Gość DO przygłupa zenua000
nie ty będziesz mówić innym z czego mają być dumni:P

Gość puszystamama
jem własnie tylko owocki i nabiał , nic innego mi nie wchodzi , na mięso nawet spojrzeć nie moge bo od razu mam odruch wymiotny , poza tymi przypadłościmi jest całkiem oki:)

Gość buahahahaha
u mnie bylo widac w 5 miesiacu , był jakby spuchnięty od dołu wiec widac bylo ze to ciąża nie sadełko:)

Puszysta mamo - ja w poczatku też tak miałam. mięso mogło nie istnieć a najchętniej zjadane były kanapki z serkiem żółtym. Istnieje szansa że Ty też potem zaczniesz albo wagę utrzymymywac albo chudnąć. u mnie to się wzięło na początku 4 miesiaca z tego że mogłam jeść bardzo małe orcje bo zaraz mnie bolał brzuch. A potem mi tak zostało.

Gość puszystamama
na pewno chciałabym nie przytyc bardzo , bo jak zobacze 100 na wadze to sie załamie, ztymi porcjami u mnie jest tak samo , nie moge wogole jesc , a jesli juz to malutkie porcje

Gość lolo---
ja tez nie mogłam patrzec na mieso. teraz zjem nawet :P ale jakos niemam napadów zeby żreć jak króffka:P może kobiety puszyste mniej tyją w ciąży bo mają zapasy i sie organizm nie domaga?

Lolo ale co ciekawe ja wcale nie jem mało. nie objadam się jak prosiaczek, ale 5 posilkow dziennie to standard, a mimo to waga leeeci

teoretycznie to jest tak ze kobieta z odpowiednią masą ciala moze przytyc w ciazy max 2 kg na miesiac czyli 18 kg... strasznie duzo. najelpiej tak do 12... a kobieta z nadwagą powinna okolo 7-8 kg przytyć. ale to wszystko zalezy tez od wagi dziecka ilosci wod plodowych itd.

Gość grube rodzą czesciej
chore i małe dzieci!!!! jak mozna byc tak niedpowiedzialnym!!!!!??? najpierw schudnac póxniej ciaża!

Gość lolo---
Artigiana w sumie chyba masz dobrze że tak nie tyjesz, ale nalezysz do puszystych i waga spada? to niezwykłe fajnie, dzidziusia chyba zaopatrujesz w pokarm on to ''zjada''

Gość dziewczyny a tak kalorycznie
to ile dziennie spożywacie kalorii? tak mniej więcej w ogóle jaka jest dawka dziennego spożycia kalorii dla kobiet w ciąży? tak mniej więcej?

Gość lolo---
z 2500 bedzie

Gość grube rodzą czesciej
http://kobieta.wp.pl/kat,26333,title,Otylosc-ciezarnej-zagraza-dziecku,wid,9094328,wiadomosc.html Otyłość przed zajściem w ciążę zwiększa ryzyko poważnych wad wrodzonych u dziecka, takich jak wady w budowie kończyn, serca czy rdzenia kręgowego - wynika z pracy zamieszczonej na łamach pisma "Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine".

Bzdura totalna że kobiety otyłe rodzą małe dzieci. Wystarczy pierwszy lepszy artykuł by przeczytac że własnie częściej dzieci mają większą masę urodzeniową. Lolo ja się nie skraże absolutnie :D

niska masa urodzeniowa w trakcie ciazy i przed nia rowniez zwieksza ryzyko powiklan przy porodzie, chorob wrodzonych i niedonoszenia ciazy... najlepiej wazyc odpowiednio do wzrostu to jasne.