Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

woda sodowa

pomocy! biegunka, gorączka, ból głowy, nie boli mnie brzuch

Polecane posty

Gość karismah
Witam! ku przestrodze innych !!! mój mąż miał dokładnie takie same objawy jak Pan, który założył post. 3-dniowa biegunka, wysoka gorączka, ból głowy, ostry ból brzucha. Biegunka była tak intensywna, że nie byliśmy w stanie dojechać do lekarza. W niedzielę po 8 tabletkach (kolejna po każdym wypróżnieniu) STOPERANU= (LAREMID i temu podobne) udało nam się dojechać do jednego ze szpitali na ostry dyżur. Odesłano nas do szpitala zakaźnego. I jakie było nasze zdziwienie, kiedy po dojechaniu na miejsce, lekarz nam powiedział, że popełniliśmy straszny błąd, który może mieć poważne konsekwencje. NIGDY, ale to nigdy na zatrucia pokarmowe nie można brać leków stopujących!!! Leki wymienione powyżej i podobne są na biegunki psychopatyczne, związane z motoryką jelit, czyli występujące w stresie przed egzaminem, rozmową z szefem etc. W przypadku kiedy łyka się takie środki dochodzi do sytuacji, gdzie bakterie i wirusy które nas zaatakowały nie mogą być wydalane z organizmu przez co mnożą się w jelitach i prowadzą do takich komplikacji jak m.in. MARTWICA JELIT. Pierwszym objawem może być ostry ból brzucha. Jedyna rada jest taka. Przeczekać na tradycyjnym węgielku, jeżeli organizm sobie z tym nie poradzi jechać do szpitala zakaźnego. Gdyby mój mąż stosował tą metodę, bo 3 dniach byłby nowo narodzony, teraz spędzi w szpitalu pod kroplówką 10dni. Bo nastąpiły komplikacje. Ku przestrodze wszystkich. Najpierw konsultacja z lekarzem, najlepiej ze szpitala zakaźnego!!