Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonaaaaa

mam male znamie na przedramieniu i troche sie niepokoje

Polecane posty

Gość wystraszonaaaaa

w sumie mam je od dawna. ma srednice 3-4 mmwiec to chyba raczej pieprzyk a nie znamie. jest plaskie bardzo ciemnie tzn w srodku prawie czarne a obwodka jest brazowa taka brunatna jakby, regularna.wlasciwie nigy sie temu jakos szczegolnie nie przygladalam ale dzis cos mnie wzielo i zaczelam to dokladnie ogladac i bardzo mnie martwi ze w srodku jes ciemniejsze a wokol jasniejesze. dodam ze nigdy nie bylam na solarium, nie opalam sie i generalnie slonca unikam ale wiadomo czasami sie nie da. ale uwazam ze raczej malo przebywam na sloncu. a jak wygladaja Wasze znamiona , pieprzyki?

Gość idz do dermatologa
albo onkologa, obejrzy znamię pod dermatoskopem i jeśli jest większe niż 0, 5 cm to usunie chirurgicznie, zrobią badanie histopatologiczne i będziesz wiedziec czy było groźne usuwałam dwa znamiona skalpelem a około 60 laserem, oczywiście wszystkie przedtem obejrzał kilka razy lekarz, te usuwane laserem to około półtora roku temu, gdyby były komórki rakowe to już bym nie żyła

Gość sibi
ja mam pieprzyki ale one są malutkie i płaskie,należy sie im przygladnąć,które się pojawiają.jak zmieniają kształt,barwe są asymetryczne to wtedy do dermatologa,a jak są małe i nie zmieniają się to nie ma się co martwić,ale jak się niepokoisz to idz do dermatologa bo po co Ci stres

Gość wystraszonaaaaaa
wczoraj zle napisalam on jest gladki ale lekko wypukly. niby jest asymetryczny ale martwi mnie to ze w srodku jest prawie czarny a obwodke ma innego koloru taka jaby brunatno-brozowa. jak za duzo to ogladam sciskam skore to wydaje mi sie ze jest nawet lekko czerwonawa ta obwodka. cal pieprzyk ma gdzies 4 mm

Gość a czy mozna tym smarowac
a czy latem zauwazacie ze niektore pieprzyki ciut sie powiekszaja lub zmieniaja barwe?

Gość wystraszonaaaaaaaa
siedze i placze :-((((( chyba jednak cos dziwnego dzieje sie z moim pieprzykiem :-( wokol jest jakby ciut czerwone i obejrzalam go pod lupa i wyglada nieciekawie :-(((((( Boze ja chyba zwariuje. dlaczego mnie to spotkalo przeciez unikam slonca nigdy nie bylam na solarium...od jakis dwoch tygodni pije ziola oczyszczajace krwawnik+ nagietek + skrzyp polny + czasami pokrzywa. moze to te ziola pobudzily cos zlego?????

zobacz czy jest asymetryczny, dwa czy jest roznokolorowy i trzy czy jest wypukly w stosunku do reszty... jesli na wszystkie trzy pytania odpowiedzialas tak, to nie ma co sie wahac tylko do dermatologa

Gość wystraszonaaaaaaaa
raczej jest symetryczny zawsze byl lekko wypukly. wiem ze wizyta u dermatologa mnie nie ominie

Gość nie martw się na zapas
jeśli masz je już długo, to możliwe że zawsze takie było ale nie zwracałas na to uwagi. Ja miałam na szyi znamie niesymetryczne, niejednolito zabarwione, ale było takie od urodzenia, lekarz kazał usunąć bo było narażone na ciągłe pocieranie. Idź do dermatologa, niech je obejrzy i da skierowanie do chirurga jeśli będzie taka potrzeba. Unikałas opalania więc kolejny plus dla Ciebie. Co do ziół to nie one raczej wpłyneły na to, nie wiem jak krwawnik i nagietek, ale pokrzywa i skrzyp nie uczulają na słońce. A tak w ogóle to co to za zioła? Sama mieszasz czy do kupienia w aptece?

Gość wystraszonaaaaaaaa
wiem ze na pewno nie mialo tej obwodki. a jesli chodzi o kolor to nie wiem bo dopiero teraz sie zaniepokoilam i obejrzalam pod lupa i jest takie czarno brozowawe no i ta cholerna obwodka i wydaje mi sie ze z jednej strony jest taka mala krostka na brzegu :-((( jestem straszna panikara i juz becze za wczasu :-(((( ziola kupowalam odzielnie i mieszalam je. one wplywaja tez na prace jajnikow a czytalam gdzies ze znamiona sa podatne na zmiane hormonow wiec to moze wlasnie one podraznily ten pieprzyk . sama jz nie wiem