Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wesoly

Co zrobić? Mama i miłość

Polecane posty

Gość no cóżzzzzzzzzzzzz
nie masz ojca-to moźe Twoja matka Ciebie traktuje jako "swojego faceta"? wiem że brzmi to dziwnie ale tak jest często że samotna matka albo po rozwodzie "uwiesza" sie na synu :o widziałam takie przypadki

Gość ejbisi
No tak, wszystko jasne.. matka nie chce stracić swojego syneczka. Przestraszyła się, że dorastasz i zostanie sama... troche mi jej szkoda ale kurcze, nie można całego swoje życia i prywatnego szcześcia opierać na dzieciach.

Ona też nie ma ojca. Jesteśmy razem szczęśliwi. Nie wiem czy przyjmie mnie jej matka. Moja dziewczyna pisze, że tak

Mama mnie już straszy, że mnie wygna. Że krzyżyk na drogę. Że mogę do niej śmiało iść

Gość no cóżzzzzzzzzzzzz
Twoja matka jest zaborcza -nie ma męża, więc czepia się Ciebie:o jedyne co możesz to ją ignorować,a jak skończysz 18 lat to się wyprowadzić

Gość wnuczka smirnoffa
jestes dziecinny gdybys nie robil wokol tego tyle zamieszania to byloby ok widac, ze nie jest to uczucie najwazniejsze tylko twoja chec demonstrowania niezaleznosci a zwiazek swoj tylko w tym celu wykorzystujesz gdyby uczucie bylo najwazniejsze to staralbys sie by w domu byl spokoj i byl radosniejszy

Gość wnuczka smirnoffa
jezlei matka twojej dziewczyny tak mowi, ze cie przyjmie to znaczy ze jest kompletnie glupia przeciez mialaby prokuratora na karku. i zdana normalna kobieta nie bawi sie w takie niedojrzale rozgrywki twoja dziewczyna tez jest glupia bo nie wiedzi, ze tu wcale nie chodzi o milosc do niej tylko o pokazanie matce, ze jestes niezalezny im wczesniej zrozumiesz, ze tak nie jest tym lepiej dla was wszystkich co to za zwiazek, ktory opiera sie na ciaglych aferach. zwiazek to powinna byc przyjemnosc

Gość ale afery robi matka
a nie on:o co to za matka która nie rozumie że dziecko ma prawo miec własne życie a nie siedzieć ciągle przy mamusi ?:o

Gość wnuczka smirnoffa
matka ma swoja wine ale nie bezwzgledna ja autorowi pisze co moze zmienic ze swojej strony, zeby matka sie do niego przekonala ale on robi dokladnie odwrotnie

Gość wnuczka smirnoffa
pomysl logicznie ciagle powtarzanie samotnej matce, ktora nawet jesli nie potrafi tego okazac bardzo kocha syna, ze TYLKO dziewczynz go kocha i rozumie, ze przy niej czuje czym jest milosc czemu to ma sluzyc? swiadczy tylko o tym, ze nie jestes dojrzaly do zwiazku. dojrzaly facet wie, ze milosc do matki i do dziewcyzny to sa dwie oddzielne rzeczy. i ze te kobiety nie sa dla siebie konkurencja a twoja dziewcyzna - dojrzala kobieta zrobi wszystko, zeby uklad jej chlopaka z matka byl jak najlepszy, szczegolnie jesli ma on tylko matke widocznie wiec oboje nie jestescie gotowi na zwiazek.

spoko,ale jak on teraz sobie nie wywalczy niezależności od mamuśki to kiedy?:o ja widziałam facetów 25-30 letnich na których mamusie wisiały,starały się skłócić z dziewczyną/żoną za wszelką cenę:o to wszystko były rozwódki

kurcze-oni mają 14-15 lat? to jak mają być dojrzali?:o zachowują się jak piętnastolatki bo są piętnastolatkami-jak będę mieli po 30 to się będą zachowywać dojrzale. A mamusia która sypie takimi tekstami to niby jest dojrzała?:o

Gość wnuczka smirnoffa
matka powinna uwazac za zwykla sprawe ze on madziewcyzne. jesli on robi z tego wojenny front to zwyklosci tego faktu sobie nie wywalczy.

ale przecież to ona robi wojenny front:o a on ma przytakiwać mamusi i mówić -tak moja dziewczyna jest beznadziejna masz rację??? to oczywiste że broni dziewwczyny

Gość wnuczka smirnoffa
i traktuje matke jak wroga nie uwazam ze matka postepuje madrze. ale kieruje nie tylko strach, ze straci zainteresowanie syna. to glupek widzi, ze robienie z matki wroga i stawianie dziewczyny na piedestale jako jedynej ktora go rozumie nie jest dobrym wyjsciem z tej sytuacji chlopak zachowuje sie jak idiota i takim zachowaniem tylko przegra

Gość znamy takie mamy
Masz chłopie problem,matka traktuje Cię jak swoją własność,nigdy i żadnej dziewczyny nie zaakceptuje.Jeśli się poddasz,Twoja dziewczyna założy topik o toksycznej teściowej i maminsynku.Ileż małżeństw się rozpada z tego powodu.Nie szalej,jesteś niepełnoletni,ale pilnuj,żeby się ten bluszcz nie uwiesił na Tobie,bo zniszczy Ci życie.A wnuczka smirnoffa głupoty pisze.Oj,życia Ty nie znasz,chyba nie jesteś starsza psychicznie niż autor.

spoko,ja uważam że matka zachowuje się jak idiotka i na starość zostanie sama bo syn od niej ucieknie-i będzie miał racje a on ma 15 lat-i jego prawo to zachowywać się niedojrzale nielogicznie i jak tam jeszcze:o poza tym -sorki,chłopak 15 lat-to normalne ze w tym, wieku ważniejsze jest zdanie dziewczyny,kolegów-tak po prostu jest

Gość wnuczka smirnoffa
jasne. niech tak robi. niech tlumaczy matce, ktora wychowywala go sama, ze dopiero przy dziewczynie wiec czym jest milosc.

Gość wnuczka smirnoffa
Nie szalej,jesteś niepełnoletni,ale pilnuj,żeby się ten bluszcz nie uwiesił na Tobie,bo zniszczy Ci życie.A wnuczka smirnoffa głupoty pisze.Oj,życia Ty nie znasz,chyba nie jesteś starsza psychicznie niż autor. co ma znaczyc zycia nie znasz? ze nie jestem zgryzliwa baba, ktora trafila na faceta, ktory mnie olewal a licyzl sie z matka? nie trafilam na takiego. ale Bog niech mnie broni takze od takich, ktorzy by traktowali zle wlasna matke ze wzgledu na milosc do mnie. bo ja mam taka wyobraznie, zeby wiedziec ze to tylko poryw mlodzienczego ego, ktore kiedys zadecyduje, ze i mnie traktowalby podobnie. zycia nie znasz nieodmiennie znaczy -zycie cie nie doswiadczylo. wiec odpowiem tak- nie bylam na tyle glupia, by zle wybrac

to nie jego wina że matka jest sama i nie on powinien za to płacić:o i nie ma obowiązku jej "wynagradzać" tego że ona nie ma męża:o

Gość wnuczka smirnoffa
to nie jego wina że matka jest sama i nie on powinien za to płacić i nie ma obowiązku jej "wynagradzać" tego że ona nie ma męża oczywiscie ze masz racje. ale chyba potrafisz sobie wyorazic ze matce dla ktorej syn jest calym swiate nie nalezy sie wycieranie geby miloscia niedawno poznanej, przypadkowej dziewczyny

to nie jest przypadkowa dziewczyna-tylko JEGO dziewczyna już od ponad roku dla niej on jest całym światem-jej problem:o bo dla niego ona nie jest i nie będzie nigdy całym światem-bo tak jest w życiu,a sposób w jaki ona próbuje skłócić syna z dziewczyna świadczy o niej bardzo źle

Gość znamy takie mamy
Taaa,jaka by nie była to jednak matka.Jak ja nie cierpię takich frazesów.Mój mąż do końca życia swojego ojca łajdaka wysłuchiwał tekstów pt,bo to ojciec przecież.Trzeba płacić,opiekować się bo to rodzic.

Gość wnuczka smirnoffa
swiadczy o niej zle. to jest dla mnie poza dyskusja. ale to jest przypadkowa dziewcyzna. w wieku 15 lat jest silan potrzeba stworzenia zwiazku, bycia kims w tym zwiazku i pada to na najlepsza osobe, ktora jestw otoczeniu. milosc nastolatkow jest konfrontacyjna. opiera sie na wymaganiach, zeby dowiesc uczucia. walka z matka jest elementem dowiedzenia tego cuzcuia do dziewczyny. i my o tym wiemy i matka. roznica jest taka, ze gdyby na ulicy grupa dresiarzy zaczepila dziewczyne to ta wolaby, zeby chlopak zareagowal i zostal uderzony a matka wolalaby by zwial.

Gość wnuczka smirnoffa
Mój mąż do końca życia swojego ojca łajdaka wysłuchiwał tekstów pt,bo to ojciec przecież.Trzeba płacić,opiekować się bo to rodzic. a ty robilas mu afery, ze zajmuje sie wlasnym ojcem. w imie ratowania waszego zwiazku. dobrze trafilam- brawo!

:o

Gość do wnuczka smirnffa
mądrze mówisz!!! Niestety, wesoły - jesli uwazasz sie na tyle dorosłego, ze chcesz by twoje romanse traktowac powaznie , to mysl rozsądniej, chocby z wyprowadzka do dziewczyny! Wiesz, co to jest prawo i postepowanie zgodnie z nim? Chcesz byc z dziewczyna - powinienes sie zachowywac odpowiedzialnie, a nie jak przedszkolak. Albo - albo - zdecyduj sie.

on ma 15 lat i MA PRAWO zachowywać się jak piętnastolatek. Ma prawo do mniej lub bardziej poważnych związków,ma prawo zakochać się i wierzyć że ta pierwsza miłość jest najważniejsza jedyna i do grobowej deski! Bo w tym wieku tak jest-i jeśli ktoś ma pretensje do młodego człowieka ze zachowuje się jak młody człowiek-to dla mnie jest dziwne.

Gość wnuczka smirnoffa
problem w tym, ze nie kazdy 15latek jak sie zakocha to tak sie konfrontacyjnie zachowuje. piszac niedojrzaly mam na mysli -jak na swoj wiek

to cały czas matka mąci i dąży do awantury. A to ze on sie próbuje bronić to normalne:o