Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wesoly

Co zrobić? Mama i miłość

Polecane posty

Gość znamy takie mamy
O tak,wnuczko,wstrząsasz napewno,bynajmniej mną,bo widać,że dzieci to albo nie masz,albo mają przechlapane jak Wesoły ze swoja.Bo uważasz,że znasz odpowiedzi na wszystkie pytania i masz gotową receptę na życie.Ok,żyj w błogiej swiadomości,że jesteś najmądrzejsza.

Gość wnuczka smirnoffa
wstrząsasz napewno,bynajmniej mną napewno pisze sie oddzielnie a bynajmniej znaczy co innego niz ty myslisz. mylisz to slowo ze slowem przynajmniej.

Gość ale afery robi matka
przepraszam-jakoś mi się tak 400 km przeczytało:D

to że widziała Cię z dziewczyną i z tego powodu teraz robi piekło- bez komentarza:o

Gość wnuczka smirnoffa
Moja mama nie pozwala mi do niej chodzić. Że po jej trupie twoja mama nie moze cie wiezic w domu. a chyba pracuje i nie ma czasu cie sledzic, co?

Gość do wnuczka smirnoffa
na razie w imie miłości do psa musze go wyprowadzic , bo się domaga. Wesoły - poczytaj u w a z n i e, co pisze wnuczka - myslę, ze to mądra, życzliwa światu kobieta, z doswiadczeniem zyciowym ( albo ze swietnym instynktem) . Radzi ci z sensem. Na pewno ma dobrze poukladane zycie rodzinne i wielu przyjaciól. Mnie w kazdym razie oczarowała tym jednym topikiem.

Na pewno ma dobrze poukladane zycie rodzinne i wielu przyjaciól-kurcze,jaka diagnoza po kilku postach,gratulacje:D

Gość wnuczka smirnoffa
do do wnuczka smirnoffa jak milo, ze na milion osob ktore mnie krytkuja znajdzie sie jedna, ktora mnie chwali. lubie cie :)

Gość wnuczka smirnoffa
Na pewno ma dobrze poukladane zycie rodzinne i wielu przyjaciól-kurcze,jaka diagnoza po kilku postach,gratulacje szybko i trafnie :) lepsze to niz przemyslec i walnac jak kula w plot :p

każdy ma prawo do własnego zdania:) ja uważam że jesteś złośliwa i uważasz że tylko Ty masz rację:)

Gość wnuczka smirnoffa
każdy ma prawo do własnego zdania ja uważam że jesteś złośliwa i uważasz że tylko Ty masz rację tez szybko i trafnie :)

no widzisz:D jednak jak na złośliwą osobę to nawet nieźle sie z Tobą rozmawia-jeszcze nie padły żadne wulgaryzmy,co na kafe jest ewenementem i powinno być gdzieś odnotowane:D

Gość wnuczka smirnoffa
ja zrobie podsmowanie swojej nieomylnej diagnozy, zeby juz nie tkwic tu calej niedzieli a wy mozecie tkwic oczywiscie chlopcze- nie rob z siebie herosa milosci. badz normalnym nastolatkiem, o ktorym mama mowi, ze zwiazek zmienil go na lepsze. spotykaj sie ze swoja dziewcyzna u niej kiedy mama jest w pracy, ale nie ukrywaj tego przed mama. natomiast jak wroci niech ma twoje zainteresowanie i dobre nastwienie. pomoz jej w czyms, pogadaj. przekonaj ja pozawerbalnie, ze jej pozycja nigdy nie bedzie zagrozna. jesli nie jestes do tegoprzekoany wyobraz sobie, ze mama jest twoim szefem w pracy, z ktorym sie nie zgadzasz ale od ktorego zalezy twoj byt. tu jest jeszcze wiecej bo ma nad toba wladze prawna. i szefem na ktoreho jestes skazany. wiec pracuj nad ta relacja. w relacje na podstawie krwi tez trzeba wlozyc prace. a jak sie niedlugo przekonasz i w te relacje wilekij milosci tez.

Gość wnuczka smirnoffa
jednak jak na złośliwą osobę to nawet nieźle sie z Tobą rozmawia-jeszcze nie padły żadne wulgaryzmy,co na kafe jest ewenementem i powinno być gdzieś odnotowane zlosliwy wszak nie znaczy niekulturalny.

Gość znamy takie mamy
O,jestem pod wrażeniem,nie dość,że psycholog to i geniusz ortograficzny.Napisz do siebie jeszcze ze dwa pochwalne posty,jeśli to ci pomaga.

a ja strzelę-mi mała? czy jakoś tak?

Gość wnuczka smirnoffa
wiesz. nie trzeba byc geniuszem zeby wiedziecze na pewno pisze sie oddzielnie. to sa podstawy jezyka. na wyzszym poziomie znam pare innych jezykow. a posty nie ja pisalam, ale tego nie udowodnie a ty nie przestaniesz w to BYNAJMNIEJ wierzyc, bo z takim przekoaniem ci lepiej

Gość wnuczka smirnoffa
a ja strzelę-mi mała? czy jakoś tak? nie :) nawet jej nie znam

no to pudło:o podobny sposób pisania

Gość wnuczka smirnoffa
:)

Gość znamy takie mamy
Że nowe zdanie pisze się z dużej litery to chyba zasada każdego języka?Wiesz,każdego mozna złapać na błędzie,geniuszu.I co?Dalej spędzasz niedzielę przed kompem?To przekonuje mnie do tej chmary przyjaciół i udanego zycia rodzinnego.

I tak nie wiem jak mam dalej robić. Wasze posty są sensowne. Ale nie wiem

nie wiem czy ona by miała problemy-ale jesteś niepełnoletni i zdaje się że policja mogłoby cię odholować do domu

Mi chodzi o to że jakbym poszedł mieszkać wtedy jak już bym miał skończone 18 lat

jak będziesz mieć 18 lat to możesz robić co chcesz:) i ani Ty ani matka dziewczyny nie będziecie miec żadnych problemów

Gość znamy takie mamy
Jeśli będziesz pełnoletni to możesz podejmować decyzje i nic nikomu do tego.Tyle,że wtedy wypadałoby się samemu utrzymywać,a to zasadniczo wpłynie na twoją edukację.Może lepiej konsekwentnie mów mamie,że ją kochasz,że cię nie straci,ale jednak jesteś odrębnym bytem i nie pozwolisz żeby tobą manipulowała,wpędzała cię w poczucie winy.

Gość hjjjjjjjjjjs
Normalna matka nie będzie miała nic przeciwko takiemu związkowi, oczywiście pod warunkiem że nie zaniedbujesz szkoły przyjaciół zainteresowań, Normalna matka siądzie i porozmawia z dzieckiem powie skąd się biorą dzieci i ze nawet 15 latek może sobie zrobić takowe. Powie o antykoncepcji, wytłumaczy też że można się bawić różnie ale sam seks powinno sie odłożyć na później Takie szczeniackie związki niosą za sobą ryzyko ciąży i tylko na to powinna zwrócić uwage matka. Bo mają również wiele zalet jak choćby rozwój seksualny człowieka, pozbywają kompleksów, dają pewności siebie. Ato bardzo cenny bagaż dla takiego młodego człowieka Niestety fakt faktem są toksyczne matki które zrobią wszystko żeby zachować przy sobie swojego synusia i to nawet po 20 roku życia Na razie wszyscy Ci argumentują ze masz 15 lat, ale Twoja matka się tak zachowuje że nawet jak byś miał więcej to by było podobnie. Takie zachowanie powoduję automatyczną reakcję buntu bo to normalne. Ona również sama nie widzi ze swoim zachowaniem powoduje że traci się i ze się od niej odsuwasz. I czuję się tu osobą kompetentną bo sam mam taką toksyczną matkę i to ja muszę być tą stroną która stara się przywrócić normalne relacje i wiem ile to wysiłku kosztuje