Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienkaw

czemu uczucie w małżeństwie wygasa?

Polecane posty

masz racje blanca, niepotrzebnie daje sie w to wciagac, ale nie rozumiem i nie toleruje tego, ze ktos moze na kogos bluzgac, bez powodu jak napisalam, to miala byc rozmowa i wymiana argumentow, zamaist argumetnow dostaje sie tylko ludziom wyzwiskami... ale faktycznie to nie ma sensu, ja sie wylaczam z tego

Gość ooooooooooooooooooooooooooooo
no i dobrze dewotko. juz ktorys raz mowisz to, ze cie tu nie bedzie.

wylczam sie z rozmowy z Toba, dla wyjasnienia, z innymi kulturalnymi kafeteriuszami bede rozmawiac jak zawsze

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość ooooooooooooooooooooooo
uwazam, ze u mnie nie ma kryzysu, ....a ze moj maz uwaza czasem inaczej, w koncu i tak sie ze mna zgadza. dzieci zabijaja uczucie, wiec nie wiem czy bede miala swoje, bo jak mu keidys powiem, ze zniszczylo mi malzenstwo? z reszte pisze wyraznie ..... poza tym noecostam i emcostam i innecostam to bezmozgi i jakies kretynki, dewoty jedne....

Gość ooooooooooooooooooooooooo
^^ podszyw

Gość ooooooooooooooooooooo
sami wiecie jak jest, nie ma co gadac, nie rozmawiam z debilami, ktorzy maja zanizony poziom inteligencji, artykuly mowia same za siebie.... a najwazniejsze, ze ktos ze mna sie zgadza...

wiecie co, nie wiem dlaczego jestescie takie ciemne i nie mozecie wysilic tych zwoi mozgowych zeby pojac to co mowie. jezeli w bardzo mlodym malzenstwie szybko pojawiaja sie dzieci, to wg mnie ono ma wieksze szanse zeby sie rozpasc lub zeby uczucie wymarlo miedzy malzonkami, niz w przypadku gdy partnerzy byli z soba dluzej i pierwsze kryzysy maja juz za soba i je razem pokonali. taki zwiazek jest bardziej dojrzaly i w sytuacjach kryzysowych wiedza jak postepowac, jak ze soba rozmawiac. przeciez nigdzie nie powiedzialam ze dzieci wylacznie niszcza uczucie. powiedzialam tylko o swiezym uczuciu. wiadomo, ze stan zakochania z czasem mija (mowia ze po 3 latach) i albo przeksztalca sie w dojrzale uczucie albo jest rozpad. a jezeli po roku jest dziecko to są duzo wieksze szanse na ten rozpad i kryzys w zwiazku. EOT

ale w sumie slyszalam tez, ze stan zakochania moze mijac po 5 latach, roznie rozne artykuly podaja, dlatego ja sie zdecyduje na dziecko grubo po 30stce, nie chce ryzykowac ze maz przestanie mnie kochac jeszcze wtedy, gdy powinien... a tak to przynajmniej bede miala dziecko wiele osob tak uwaza, i to chyba jest jakis dowod, ale nie wy wolicie byc ciemne, z reszta nie podszyajcie sie pode mnie glupie ciemniary nie macie racji i glupio wam, ze mi sie uklada... nie wierze tym co gadaja, ze kochaja po 5 latach malzenstwa, wtedy to jest przyzwyczajenie, nie milosc

Gość alez Ty masz pomysly
brak slow:(

a Ty jestes glupia

Gość oooooooooooooooooooooooooo
to są wszystko podszywy. ja tego nie pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A mnie zawsze zadziwia, kiedy ktoś pisze, że uczucie \"umarło\" po dwóch, czy czterech latach związku:(. Prawdziwe uczucie, może zmienić \"zabarwienie\", ale nie zniknąć. Nie mówię tu o związkach, w których ludzie się biją, zdradzają i rujnują wzajemnie. Ale o tych normalnych, prawdziwych. Wychodząc za mąż musimy się liczyć z tym, że w natłoku problemów, obowiązków jest mniej czasu na romantyzm i uniesienia. Musimy sobie też zdawać sprawę z tego, że to dwie strony tworzą związek i nie można oczekiwać od swojego partnera, że będzie nam nieba przychylał, a my łaskawie będziemy przyjmować dowody jego uwielbienia.

ale umiera takie sa fakty, nie pisaliby przeciez glupot, czytalam duzo artykulow i duzo psychologow sie tak wypowiada ja jeszcze nie doszlam do tej granicy, ludzie twierdzacy, ze sie kochaja cale zycie to sciemniacze, trzeba sie z tym liczyc.. i sama sie zadziw lub zdziw, maksymalna granica to 5 lat.

oh ależ ja jestem zmutowana, ze uczucie u mnie nadal nie zgaslo oh ah XD

tak tutaj sa sami idioci: Ci durni podszywacze i te glupie laski, co takie romantyczne chca byc, nie chca zrozumiec prostych rzeczy

najważniejsze, aby sie kochać i szanować, wtedy to uskrzydla:] i wtedy mozna więcej:]

Gość zakochany ..
Z moją ukochana jesteśmy już 9 lat, i przez te 9 lat zdarzuyło mi się z 7 razy zakochac w tej samej dziewczynie nie wiem jak to opisać ale zakochuje sie w niej ciagle i ood nowa...to jest piekne, Kocham Cie Madziu.