Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_omega

od kiedy rybka dla dziecka?

Polecane posty

Gość hania_omega

Kiedy można podać dziecku rybkę? Mój synek ma 7 miesięcy, jest karmiony sztucznie, ładnie je zupki i deserki, ale nie lubi mięska. Widziałam ostatnio słoiczek Gerbera z rybką po 6 miesiącu i chętnie by Małemu podała. Tylko czy można tak wcześnie?

ja czytalam kiedys ze od roczku ale nie jestem na 100% pewna wiem ze sama pierwszy raz podalam w wieku ok 10 miesiecy

Gość tiha
hania_omaga, teraz się zmieniły zasady żywieniowe (polecam ci na stronie gerbera program Zdrowy start w przyszłość - tam jest dużo informacji na temat żywienia dzieciaczków) i rybkę można podawać wcześniej, tak samo jak gluten i żółtko.

Gość nie mogę - karminy sztucznie

rybkę można podać zdrowemu niemowlęciu już od 7 miesiąca zgodnie z nowymi wytycznymi

Gość zofija ja
moja córcia jadła rybkę tą z gerbera właśnie po raz pierwszy jak skończyła 6,5 miesiąca - smakowała jej bardzo i wszystko było ok:)

Kiedy ja wprowadzałam posiłki stałe to jak się nie mylę było gdzieś od roku.Teraz patrząc na nowy schemat żywienia jest od 6 miesiąca gdzie można podawać 1-2 razy w tygodniu.

Gość hania_omega
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Zajrzałam na tę stronę Zdrowy Start i znalazłam tam wiele fajnych rzeczy, na pewno mi się przydadzą, szczególnie te dotyczące glutenu. Co do rybki to super, jutro lecę kupić, może mały buntownik do ryby się przekona

Z tego co pamiętam mój bardzo jadł z Gerbera bodajże łosoś.Jeśli jednak masz zamiar zrobić sama to radze bez panierki -albo gotowaną lub pieczoną w foli,chudą :)

Gość eoa
a teraz gerber ma jeszcze pyszną rybke po grecku.

Gość hania_omega
Kupiłam tę rybkę po grecku Gerbera. Jadł jak oszalały a potem płakał, że już koniec! Polecam

Gość alicjaaaaaa
dla alergików nie poleca się zbyt wcześnie,ponieważ silnie uczula.

ja mojej małej robiłam i nadal robie rybę na parze, dajemy jej po troszku jak skończyła 6mc. Wydaje mi się,że dużo pokarmów możesz już podawać maluchowi tylko w małych ilościach i obserwuj reakcję jeśli będzie oki to śmiało możesz zwiększać porcję:)

Gość mindo
A czy ktoś ma może tę rybkę po grecku w domu? Jesli tak, to bardzo poproszę o skład