Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Jaki kolor do pokoiku??

Polecane posty

Gość walentyyna
Mnie sie strasznie nie podobają takie duperele w dzieciecych pokojach - jakies pieski, myszki, kwiatuszki i inne chujstwo. Ściany pomalowałabym w jakiś optymistyczny kolor, np. żółty jajkowy, może jedną ścianę zieloną albo niebieską, zalezy jak duzy jest pokoj. Meble tez harmonizujące, nie jakies napstrzone w tysiacu kolorków, tylko normalne, proste meble, bo mało prawdopodobne, że będziecie mu wymieniać meble co 5 lat. Jak chcecie dekorowac, to raczej czyms, co można w kazdej chwili zdjąć i zastąpic czymś innym - jakies obrazki w wyrazistych kolorach i wcale niekoniecznie myszka miki i kubus puchatek, wystarczą kolorowe koła albo jakies inne proste rzeczy. Nie wiem, dzieci nie mam, więc nie wiem, co dzieci na ten temat sądza, ale ile razy wejdę do takiego napstrzonego ozdóbkami na scianach dzieciecego pokoju, to mnie mdli

czarnulka zaluz sobie konto bo to nic nie kosztuje a zawsze jest jakby co :) wogole niektore osoby sprzedają ludziom bez pelnej aktywacji konta musialabys sprzedajacego zapytać. wszystko jest do dogadania jak sie na fajnego czlowieka trafi :D

właśnie zobaczyłam teraz na tą stronkę Disneya :Super bo aż 2 te sklepy w Krk są nie daleko mego miejsca zamieszkania:D Muszę tam zajrzeć:D

czarnulka w kazdym sklepie zabawkowym kupisz naklejki takie piankowe np kubus czy inne postaci z bajek są one dość duze i są ladne ja za caly komplecik zaplacilam 130 zł ale ściana jest teraz boska a maly jak idzie spac to zawsze zegna sie z bandą kubusia puchatka :)

Gość juz sobie wyobrazam okookoko
MaMani - nie pomyslalam o tym. Nie chcialam Cie urazic. Mimo tej sliny dziecko sliczne;)

MaMani kiedyś miałam tam konto ale to było z rok temu przed ciążą i teraz nie pamiętam hasła ani nicka więc chyba założę:)

Gość walentyyna
co do tej sliny - kazał ci ktos ogladac to zdjecie ? skad wiedzialaś, że nie bedzie tam dziecka w trakcie zmieniania pieluchy, ubabranego gównem ? wtedy to by cię dopiero zmuliło Jak bedziesz miała swoje dzieci, to możesz im do woli robic retusze i profesjonalne zdjecia. A póki co pogódź się z tym, że kazdy robi takie zdjecia, jakie ma ochote robić

Dziewczynki dziękuję za doradztwo:D Ja mam tak w pokoiku to znaczy do tych bezowych mebelek mam żółty kolor ścian niebieskie zasłonki i wszystko ładnie wygląda Myślę ze zrobię tak samo bobaskowi tylko wykleję ścianę tymi naklejkami i kupię jakąś fajną lampkę Jak będzie starszy to najwyżej się zrobi remont:D

ja tam zrobilam "odblaskowo i jaskrawo" bo to pokoj do zabwy. dzieci narazie beda spaly z nami. sypialnie mamy jasniutko zoltą bardzo przyjemny kolorek :) a co dop zmiany mebli co 5 lat to obawiam sie ze maluchy jednak meble poniszcza... jak beda do szkoly slzi to im zrobie oddzielne pokoiki i kupie wtedy mebelki z biurkami i td. narazie szafa na ciuchy i komoda, stolik do rysowania i tyle im styknie :)

Gość kordylia.01
MaMani----mam pytanie do Ciebie:) chodzi mi o te mebelki z Mammuta:);) napisz mi,jeśli możesz,czy są "pojemne",czy szafa i komoda wystarczy na ciuszki dziecięce(tzn dla jednego dziecka) i jak wygląda szafa w środku?? są jakieś półeczki czy tylko drążek na wieszaki?? Z góry ślicznie dziękuję!!🌼 Ps pokoik cudny!!

moja znajoma pieknie dobrala kolory do pokoju swoich blizniat, calosc jest utrzymana w klimacie morskim, sciany do ok. 1.2 czy cos sa pomalowane w dosc szerokie (+-10 cm) bialo-niebieskie pionowe pasy, reszta sciany na bardzo jasny bez, na granicy paskow jest naklejony border (nie pamietam jaki, chyba jakis dosc prosty bialy), dywan jest tez bezowy, poza tym na scianach sa obrazy latarni morskich i statkow, jest tez pare ozdob (latarnia morska, model jachtu, wlasnorecznie wykonane, dosc spore kolo ratunkowe) efekt jest swietny

Gość mama smoka
bardzo ładnie wygladają ściany pomalowane każda w innym kolorze. U nas pokoik dzieciecy jest w pastelowych kolorkach. Bardzo delikatne jasne - jedna ściana różowa, druga żółta, trzecia zielona, czwarta pomarańczowa. każda ściana ma biały obrys dookoła, w kątach też.

jak dla mnie super pakowne są. mania ma duzooo ciuchow a wszystkie sie jej do komody mieszczą tak ze szafa prawie pusta :) na dole szafy jest jeszcze szuflada bardzo gleboka ja tam trzymam buty mani ( a ona jak tylko sie do nich dorwie to je wywala na srodek pokoju) :D Ja ztych mebli jestem bardzo zadowolona. http://images31.fotosik.pl/290/9760f57f3fba7369.jpg zrobilam fotke szafy w środku.

Gość amusie
Ale macie fajnie! Ja, maz i dziecko mieszkamy w jednym pokoju

Weź ty się pomarańczo w głowę walnij i przeczytaj jeszcze raz co napisałam a nie truj, bo to mi się niedobrze robi. poza tym widzę marne pojęcie posiadasz na temat psychologii rozwojowej, no ale nie wymagam ogromnej wiedzy od kogoś takiego. Kto mówił o malowaniu ścian w taki sposób? Co do leroy są teraz już te naklejki tylko niestety nie takie ładne. MaMani one naprawdę nie niszczą ścian? Ściąga się je i rzeczywiście nic nie widać?

Gość kordylia.01
MaMani----wielkie dzięki!!😘 teraz jestem na 100% przekonana do tych mebli:D będzie "samochodowy pokój" +mebelki z Mammuta:D

okok jak bylam w sklepie to byly tam ponalepiane te nalepki i mozna je bylo latwo oderwac i przylepic jeszcze raz... jak jest na scianie to nie mam pojecia musialabys zapytac kogos kto te nalepki ma. kordylia.01 no ja moge te mebelki polecic. moze nie sa jakies super piekne, bo widzialam duzo ladniejsze ale cenowo przyzwoite no i napewno bardzo pakowne :)

A możecie mi powiedzieć, gdzie te mebelki można kupić? Kurcze, skoro one nie wiadomo czy się odrywają, ale strasznie mi się podobają :). Może lepsza tapeta.

Gość kordylia.01
MaMani--hehe mnie też bardziej podobają się mebelki za bagatela;) 4tyś no ale te sobie podaruję!! A Mammut wydaje się całkiem przyzwoity i do tego pakowny:) (a to najważniejsze;) ) mh..tylko dla drugiego dziecka chyba będzie potrzebna dodatkowa szafa i komoda....:) ale miejsce jest to sobie poradzimy:D

Gość kordylia.01
i allegro;)

Gość bebe c.
Ja oczekuje coreczki,postawiłam na klasyczny róż:) Wiem ze około roczku bardziej podrasuję ten pokoik na "doroślejszy",ale na razie mi sie podoba.Dodam ze kropki sa malowane ręcznie:)Szablon zrobiłam sama. www.nasza-misia.magix.net

Gość bebe c.
Dziekuje:) Twoj tez:)

Gość Ja pomalowałam pokoik
synka na kolor ciepłej intesywnej żółci. Niedługo się przeprowadzamy, synek ma już 6 miesięcy i zauważyłam, że najbardziej podobają mu się kolory żółty i czerwony. Mam nadzieję, że pokój mu się podoba. Tu gdzie mieszkamy obecnie mamy bardzo delikatną białą tapetę, ale za to przykleiłam synkowi na ścianę i sufit sporo postaci z Kubusia Puchatka i bardzo mu się to podoba:)

Gość bebe c.
dziekuje,kocham róż (ale nie w odzieży:D ) Ciuszki mała ma głównie czerwone i granatowe:) I wiem ze wielu jest wrogów różu,ale wazne jest by dobrze sie czuc w kolorach swego otoczenia,moze córeczce sie spodoba? ;-)

Gość Ja pomalowałam pokoik
Zauważyłam, ze właśnie piszecie o zestawach piankowych. Ja akurat wypatrzyłam te super zestawy (bo są różne komplety) w dość dziwnym miejscu bo w Castoramie:)