Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radzio niesmialek

Jak znalezc prace w biurze turystycznym

Polecane posty

Gość radzio niesmialek

internet- monsterjob, caterer, ogloszenia, wysylaj cv do biur w Twojej okolicy. A skonczyles turystyke? albo jakis kurs w uk?

Gość skonczylem geogarafie
w Polsce szukam pracy w Londynie

powysylaj cv do biur, na stronie thomasa cooka mozesz wypelnic formularz zgloszeniowy, doswiadczenie w CRS zawsze sie przydaje...

Gość radzio niesmialek
Przepraszam za glupie pytanie co to jest doswiadczenie w CRS ( chyba takiego nie posiadam )?

central reservation system, uzywany przez buira podrozy, dobrze byloby miec jakis kurs, fajne proponuje ICS

Gość radzio niesmialek
Na studiach bylu zajecia z tego "Organizacja i obsluga ruchu turystycznego". Niestety nie bralem tego. Ale moze tutaj zrobie ten kurs.

wydaje mi sie, ze warto, jesli chcesz pracowac w tej branzy, tyle, ze taka praca nie jest bardzo dobrze platna...aler na pewno przyjemna, ja skonczylam obsluge ruchu turystycznego, pracowalam w biurze podrozy w Polsce, tutaj zrobilam kurs, wlasnie z ICS ale nie pracuje w swoim zawodzie, wlasnie ze wzgledu na kiepskie place

Gość radzio niesmialek
A jak niskie sa place czy mozna wyciagnac 6,5 lub 7 ( zapewne zalezy do firmy ); czy tylko ponizej 6. W sumie chce w turystyce pracowac aby cos robic zwiazanego z geografia. Dziekuje za rady Pozdrawiam

Nie wiem jak jest w Londynie, w moich rejonach place wahaja sie w granicach 12000-18000 rocznie w zaleznosci od stazu, doswiadczenia, to raczej troche malo

Gość niesmialek*

Gość nicola76-
place w turystyce sa marne w calej Anglii.Mieszkam w Londynie, tez jestem po turystyce-specjalizacja gospodarka turystyczna, mialam na studiach przedmioty, ktore wymieniles...i nie pracuje niestety w turystyce.W Londynie place wahaja sie od £12 K do £20-£25 -ale te wyzsze to juz z min 2 letnim doswiadczeniem i stanowiska typu manager czy asystent managera w duzym biurze podrozy.Szukalam ostatnio ofert biur podrozy, flight center placi niezle, ale trzeba miec doswiadczenie i dosc duzo podrozowac, wymagaja bycia na przynajmniej 2 kontynentach... Oczywiscie zdazy sie lepsza placa w dobrym, luksusowym biurze i zdazy sie,ze przyjma zaraz po studiach..ale pieniadze tak jak mowie-marne:( a szkoda...

Masz racje Nicola, szkoda...ja strasznie zaluje bo uwielbialam te prace...ale trezba jednak z czegos zyc i jeszcze przydaloby sie odlozyc conieco...a z takimi zarobkami byloby ciezko :) Ja staram sie w kazdym razie podrozowac i zwiedzac:) Warto zachowac kontakt z turystyka...:)

Gość _ _ _ _ _*

Gość 12 funtow na godzine to malo
chyba zartujesz nicola. jakie ty masz wymagania i to jeszcze w anglii gdzie nie jestes u siebie. przyjechali i chcieliby nie wiadomo ile zwojowac.

Gość radzio niesmialek
jej chodzilo o zarobki roczne - 12 tys funtow czyli najnizsze zarobki 1000 brutto ( okolo 800 na reke miesiecznie )

Gość jednorozec
kurcze..no szczeka mi opadla bo wlasnie studiuje turystyke za granica i na razie pracuje dorywczo jako kelnerka a z tego co wyczytalam to na full time praca w turystyce czy na full time praca jako kelnerka =tyle samo na miesiac:(z tym ze kelnerka jezcze ma napiwki... to po co ja robie te studia??

Gość cgbvfh