Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hawannaa

Doradca żywieniowy- chętnie słuszę radami

Polecane posty

Gość hawannaa

Uwielbiam pomagac ludzią, dlatego załozyłożyłam to forum:) chetnie udziele odpowiedzi na nurtujace Was pytania:)

Gość wielka prośba o menu
odchudzającej diety.Prosimy o wpisanie takiego jadłospisu,najlepiej tygodniowego,prostego i z wyliczeniem kcal oraz radami itepe

Gość wmała korekta wpisu
autorki :"Uwielbiam pomagac ludzią,"---->ludziom! ehhh

Gość hawannaa
przepraszam, to z przyczyn przeoczenia;)

Gość mała korekta wpisu
każdemu może się zdarzyć 🖐️

Gość mloda mamcia
witam, moja sytuacja jest nastepujaca: jestem na diecie niskoweglowodanowej, trenuje aerobic i chodze od tygodnia na silownie. mam pytanie jak powinien wygladac posilek potreningowy po treningu silowym, a jak po aerobiku? drugie pytanie, mam najprawdopodobniej zespol nadwrazliwego jelita, czesto mecza mnie biegunki, czy sa jakies specjalne zalecenia dietetyczne dla mnie? biore lek o nazwie \\\"debridat\\\" dziekuje bardzo

Gość hawannaa
do wielka prosba o menu: a więc tak jestem najbardziej przekonana do diet opartych na bialku, warzywach i oczywiscie wlaczeniu innych elementow potrzebnych do funkcjonowania organizmu a więc tak: (przykładowy jadłospis)(roniez zalezy czy jest dla kobity mezczyzny badz dziecka) rowniez od prowadzenia trybu życia:) 1dzien:(najlepiej spożyważ ok 5 posilkow dziennie,przemiana materii) śniadanie: * serek wiejski 3% * owoc -dowolny- ( oprocz winogron i bananow-zawieraja duzo cukru) II śniadanie: warzywa badz salatka lekka(mala porcja) OBIAD: * pierś z kurczaka (gotowana badz grillowana) * warzywa na parze badz na patelnie- z odrobina oliwy z oliwek PODWIWECZOREK: * twarozek (chudy) z ziolami Kolacja: sałatka ( pomidor i ogorek z jogurtem naturalnym) Jeżeli menu odpowiada , uloze na nastepne dni.,, wiec prosze się zapoznac

Gość hawannaa
Do mloda mama: posilek potrenignowy ( silowy) powinnien być nastepujac: białko, znajdzie to Pani min. w piersi z kurczaka, jajkach( bialkach) zoltka so rowniez potrzebne, ale 2 tyg.)(bialko- buduje mase miesniowa, tzn nie wiatczeja nasze miesniaki:))) natomiast jesli chodzi o areobic to radze cos lekkiego np. roznego typu salatki warzywne badz ich pochodne.(areobic z reguly sluzy spalaniu tluszczu a co za tym idzie modelowaniu sylwetki)

Gość menu swietne
proszę na resztę dni to sobie wydrukuje

Gość Hawanno a chlebek
odstawić,nie wolno jeść ?

Gość mloda mamcia
czili rozumiem ze po silowni mam zjesc np samą piers z kurczaka, bądź tez filet rybny/jajko/twarozek? nie dodawac do tego warzyw ani weglowodanow w postaci ryzu/makaronu? co z glikogenem, jedna ze zorientowanych osob z forum sugerowala, ze "uzupelnianie glikogenu nie jest priorytetem" po trennigu na silowni, moj trener jednak sugerowal cos innego. zaznaczam ze nie odchudzam sie (no moze 1 - 2 kilo przydaloby sie jeszcze zrzucic, ale okres odchudzania mam juz za sobą), a jedynie dbam o formę i estetyke ciala. schudlam 7 kilo i czuje sie dobrze. chce to utrzymac. czy w kwestii suplementow rowniez mozesz mi cos doradzic?

Gość Hawanno ja bym prosiła
o taki jadłospis tygodniowy z uwzględnieniem rano pieczywka i kawki z mleczkiem/smietanką-3 dziennie slodzone slodziekiem 1000-1100 kcal.Chodzi o plazn na tydzien,oka ? thx:)

Gość Hawanno ja bym prosiła
znaczy by dobowo zamknąć się w 1000-1100 kal

hawana nie pieprz glupot bo w posilku potreningowym powinny sie znajdowac rowniez weglowodany zeby odbudowac glikogen! na kolacje spozywamy samo bialko...oj mieszasz dziewczyno :(

Gość są dwa wyjscia
no albo topik zginie albo zjedza hlep

Gość Hawanna wrzuc menu

Gość hawannaa
Wtorek: SNIADANIE; * JOGURT NATURALNY ok 175 g * 3 lyzki musle * pomidor moze byc z jogurtem naturalnym II SNIADANIE: *OWOC OBIAD: RYBA NA PARZE BADZ GRILOWOANA( DOWOLNA) WARZYWA , Z 5 LYZEK RYZU PODWIECZOREK; OWOC kOLACJA: LEKKA ZALATKA WARZYWNA BADZ OWOCOWA codziennie bede ustalala na kolejne dni.

Gość hawannaa
otoz do produktow bialkowych najlepiej dolaczyc warzywa i mniejsze ilosci weglowodanow

Gość hawannaa
otoz podstawa jest przyjmowanie tabletek witaminowych np maxiwit, rowniez dobrze jezeli dolaczysz capivit hydro kontrol ktory nawilaz organnizm od wewnatrz-jest on wazny w zachowaniu zdrowej i ladnej skory:)... po treningu przyda soie rowniez bys dolaczyla magnez np plusz magnez-multiwitamina, ktory uzxupelni niedobory po treningu

hlep ze sporzywczego - mnie sie te zalecenia podobają. co prawda jestem przeciwnikiem diet z szuflady, jestem za indywidualnym doborem (mozna wtedy dopasowac - co bardzo wazne - gramature spozywanych posilkow do zapotrzebowania kalorycznego i typu budowy ciala), to jednk jesli nie ma innej mozliwosci - taki sposob ma swoją wartosc. po treningu silowym odbudoa glikogenu nie jest priorytetem, liczy sie przede wszystkim odpowiedz insulinowa i dostepnosc aminokwasow. na dietach redukcyjnych, typu low-carb (zwlaszcza stosowanych przez endomorfikow) jestem za tym by posilek potreningowy w wiekszosci skladal sie z bialek, w kazdymi innym przypadku moze to byc mix weglowodanowow-bialkowy. podczas okresu zwiekszania masy miesniowej ilosci weglowodanow powinna byc znaczna. dodatek warzyw do posilkubialkowego jest jak nahbardziej zasadny. zgadzam sie tez, ze na kolacje posilek bialkow jest idealnym rozwiazaniem. hello hawannaa

Gość mloda mamcia
spozywam spore ilosci tluszczu, nie mam problemow ze skorą cerą i nawilzeniem, podobnie tez jem dosc duzo warzyw, choc ilosc owocow w mojej diecie jest ograniczona. nad preparatem multiwitaminowym sie zastanawialam, ale czytajac tyle o toksycznosci niektorych witamin (beta karoten, wit e) nie wiem czy chce siegac po syntetyki. magnez mam, chelatowny, biore przed snem 100 - 200mg. mam jeszcze lecytynę i niecale pol opakowania preparatu clenburexin.

Gość hawannaa
Witaj fit:):)

ooo hlep jest najlepszym rozwiazaniem po treningu ;p jestem smaczny i zdrowy bo zawieram tylko 1 ww na cala kromke :D jak widzicie hlep ma cos madrego do powiedzenia - sam fit26 mi to przyznal :D Dzieki kolego 🖐️ hawana, cos mi tutaj traci amatorszczyzna :O

Gość hawannaa
jestem dyslektykiem.. a zreszta nie mam obowiazku sie przed nikim tlumaczyc... zlosliwosci pozostaw dla siebie jezeli ktos nie chce, to prosze nie wchodzic na topic.. bo nikogo nie zmuszam , pozdrawiam;]

Gość Pestkaaa ponawiam
Hawanno ja bym prosiła o taki jadłospis tygodniowy z uwzględnieniem rano pieczywka i kawki z mleczkiem/smietanką-3 dziennie slodzone slodziekiem 1000-1100 kcal.Chodzi o plan na tydzien,oka ? thx

Gość hawannaa
sniadanie musli z mlekiem 3,2% kawa ze smietanka 18% kanapka z miodem 0,5 l absolwenta obiad: zabie udka 0,5 kg surowka z czerwonej pokrzywy kluski z makaronem podwieczorek: kisiel bez cukru miska zelkow akuku kolacja: sandwich z miesem mielonym coca cola xtra sweet lody 1l i nie cwiczymy!!

Gość dlaczego nie
ćwiczymy?

Gość bo to podszyw marny