Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Do mam 7 miesięcznych dzieci i nie tylko

Polecane posty

mam pytanka: 1.ile waza wasze dzieci (ile przybraly od porodu)? 2.ile maja wzrostu? 3.co jedza w tym wieku? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz

Gość kkkoooch
z tego co widac Twoja niunia to kruszynka jak na ten wiek

Benio ma 10 miesiecy i waga urodzeniow 3600dwa tygodnie temu 9 kg przeszedł kilka dni temu rotawirusy i ważył w poniedziałek 8915

aha, zapomnialam dodac ze moja Zuzia wazy obecnie 7500g (urodzeniowa 3950g)czyli w 7 miesiecy przybrala prawie 3,5 kg, a to chyba nie jest duzo... Majac 6 miesiecy miala 74 cm, teraz ok 78 cm...wiec chyba jest dosc dluga:)

cukierkowa sliczna ta twoija mała mój jest długi teraz nie wiem ila ma wzrostu patrzac po ubrankach to wszytko na 80 ma a waga no cóz ma taką budowe jest drobny a długi i nigdy nie bedzie pulpecikiem ( tylko sie cieszyc bo jak patrzac na niektóre dzieciaki utuczone to płakac sie chce )

i już sie pytałam tylu lekarzy ( bo też sie martwiłam o jego wage ) to mi powiedzieli że juz taki jest i tyle

no moja tez dlugasna jest...sam lekarz to mowi ze jej idzie w dlugosca nie w wage...moja tez pulpecikiem nie bedzie chyba,bo podobno nie ma po kim:) a co je Twoj Maly?

Gość kiler
nie macie czym sie podniecac wcale nie takie piekne te wasze dzieci

kiler, kazdy ma prawo do wlasnej opini przeciez:) mnie sie podoba maly Myszki i tyle:)nie mowiac juz o mojej niuni...dla mnie jest najpiekniejsza na swiecie...jak chyba dla wiekszosci matek ich dzieci i tyle:)

Ty się martwisz że jest za ciężka?! :o Mój Konrad za tydzień będzie miał pół roku: waży 9700g i ma jakieś 78cm. Przy urodzeniu ważył 4kg i mierzył 59cm. Nie jest gruby:) - co możesz zobaczyć na zdjęciach.

Gość kiler
zgadza sie dla matek ale dla obcych nie

Benio je wszytko tro co my i mu smakuje :) tylko teraz jest na diecie pochorobie i je kleiiki ryżowe i takie podobne ale jeszce tydzien damy rade jak byłam z nim wszpitalu to dawali mu tak 14 miesiecy bo taki dłuugi

ja 24 ja sie nie martwie ze wazy za duzo,wrecz przeciwnie...za malo...malo przybiera na wadze:raz przybrala w dwa tygodnie 400g i to byl jej rekord, a w ostatnie dwa tygodnie tylko 200g...a pytam z ciekawosci jak to jest u Was:) Kiler--->wiem ze dla obcych moze nie, ale po to jest stopka, jak ktos chce ogladac to kilka jak nie to nie klika i juz...nikogo nie zmuszamy:)

a Konradek jest swietny...piekne duuuze oczyska i jakie minki robi:D i faktycznie nie jest gruby:)

No więc właśnie tak to jest. Po wadze to tak na prawdę nie ma co porównywać, bo jedno dziecko może ważyć 10kg a być ubite, a drugie ważyć 5kg a być rozlazłym pulpetem:)

No Zuzia też ma ogromne oczyska:) A skąd ze śląska jesteście?

Gość kiler
no co z tego umyjcie oczy.blade te wasze dzieci jak dzieci młynarza Soków wiecej dajcie

Gość kiler
mama Konradka jest super

blada bo Zuzia nie chce jesc marchewki...chociaz od kilku dni zaczyna sie do niej przekonywac...wazne ze zdrowe a to ze blade to nic...

My okolice Katowic:) kiler: o co Ci chodzi? Małe dzieci zwykle są blade, jeśli po rodzicach nie mają wrodzonej ciemniejszej karnacji. A na opalanie przyjdzie pora. Nie mam ochoty wstawiać półrocznego dziecka na Słońce tylko dlatego, że jakiś anonimowy kiler coś tam sobie brącha pod nosem. Kurde ale ja dziś grzecznie zareagowałam:P

Gość kiler
no własnie wiec nie ma czym sie szczycić

A mojego Konrada to chyba taka uroda bo słoiczek marchewki z ryżem lub marchewki z jabłkiem je codziennie odkąd skończył 4 miesiące:)

I zrozum to że każda matka szczyci się swoim dzieckiem niezależnie od opalenizny - no daj spokój:o A mój Konradek ma karnację po mamusi; więc skoro ja jestem super to on też:p

a skad dokladniej jesli mozna wiedziec?Bo kiedys mieszkalam w Myslowicach:) Ja 24--->grzeczna powiadasz?to zazwyczaj jestes bardziej niegrzeczna rozumiem:P No to pieknie, moja Zuzia na piersi wylacznie do 5,5 miesiaca i z racji tego ze slabo przybierala na wadze wprowadzilam stale pokarmy...machewki w ogole nie chciala, plula w kazdej postaci...od kilku dni sie przekonuje, dodaje do obadkow, ostatnio nawert zjadla marchewkowa z ryzem:D Masz racje z ta opalenizna...tym bardziej ze ja tez blada jestem z natury:)

No mój Konrad praaawie od początku na Bebiku. Zupek mu sama nie gotuje bo mi się nie chce:P więc skoro je te słoiczki to znaczy, że coś w nich dobrego jest - nie wiem jak by było gdybym sama gotowała.

ja gotuje sama...czasem kupie sloiczek dla odmiany alr wkurza mnie to, ze tam sa takie papki przemielone...Zuzia woli tylko rozgniecione jedzenie:)je bardzo ladnie mimo ze jeszcze nie posiada zabkow:)