Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez różowych szkieł już

wkurzają mnie zdania typu to po co za niego wychodziłaś?

Polecane posty

Wytłumaczę: Gdy kobieta uzna faceta za właściwego dla siebie, to wszelkie jego zachowania tłumaczy jako pozytywne, choćby był najwiekszym skurwysynem na świecie... Zazwyczaj, tzn w jakichs 95% przypadków, po bardzo krótkiej lustracji człowieka, mozna stwierdzic jaki mniej wiecej jest... Dobrych aktorów jest mało, mało komu chce się az tak udawac... Zreszta nie ma takiej potrzby - facet nie musi udawac i kryć sie... Bo gdy tylko facet jej sie spodoba, to w tym momencie uaktywniaja się gładkie jak niemieckie autostrady miejsca w mógu kobiety, odpowiedzialne za instynkt samozachowawczy, oraz pofałdowane jak Pireneje ośrodki odpowiedzialne za wiarę, nadzieje, samookałmywanie, myślenie życzeniowe itp..

niejaki komiczne odnalazł wiadomość o tym , że kobieta ( w naszych domysłach mogłaś być to tylko ty) pobiła faceta kijem od szczotki w krakowie i to po jajkach och.. :) niejaki Komiczne zdaje się znalazł pretekst by dać upust swoim skrytym fantazjom seksualnym... szczerze powiem, zawsze go podejrzewałam o chęc bycia zdominowanym... za bardzo chojraczy tutaj.....:):) Tak więc dementuję komiczną pogłoske.

To leży w naturze kobiet. Często wystarczy zapewnić im huśtawkę odczuć, uczuć i emocji - od tych najbardziej pozytywnych po najbardziej negatywne - i wszystko inne schodzi na plan dalszy. Nieumiejętność dostrzegania symptomów zachowań, które mogą stanowić problem w przyszłości. No i ta największa siła w kobiecie - serce :P, które podsyca nadzieję na to, że \"po ślubie się zmieni\". Trudno wygrać kobiecie taką nieustanną bitwę z własnym sercem, które najczęściej w takich przypadkach mówi zupełnie coś innego niż rozum :P

Komiczne ty zdaje się zapominasz że również osobiście kwalifikujesz się pod pytanie: "Więc po co za nią wychodziłeś..?" czyżbyś równiez posiadał jakoweś gładkie miejsca w mózgu...? Jakieś życzeniowe myślenie..? ach, tak. Kobieta była fałszywa i grała.... :):) sorry że tak od rana. Możesz nie opdowiadac.

"Więc po co za nią wychodziłeś..?" poprawka: Po co się z nią żeniłes... oczywiście., gorszy dzień, sorry. to po tej burzy.

pytałam kiedys na topiku zon alkoholików czy widziały jakieś przesłanki u przyszłych mężów tego co może się stać- i większość w tym ja- widziały

retro - ja nie twierdziłem, że to Ty... Ty bys nikogo nie pobiła - predzej drażniałbys faceta tak dług az by Ci sam przywalił i wtedy tryumfalnie dostałabys kolejne potwierdzenie Twoich teorii :D Jak tam było w pociągu do Krakowa? Dużo obleśnych i smierdzących facetwó stało? Wszyscy chcieli Cie przelecieć, czy tylko ci, którzy nie chcieli Cie pobić?

\"Zreszta nie ma takiej potrzby - facet nie musi udawac i kryć sie... Bo gdy tylko facet jej sie spodoba, to w tym momencie uaktywniaja się gładkie jak niemieckie autostrady miejsca w mógu kobiety, odpowiedzialne za instynkt samozachowawczy, oraz pofałdowane jak Pireneje ośrodki odpowiedzialne za wiarę, nadzieje, samookałmywanie, myślenie życzeniowe itp..\" czyż nie jest to uwaga typu krótko, zwięźle i na temat plus trafnie oraz zabawnie? :-D (jeżeli ktoś chce to niech sobie myśli, że się podlizuję, z mojej strony 100% obojętności w tej kwestii :-) )

Trudno wygrać kobiecie taką nieustanną bitwę z własnym sercem, które najczęściej w takich przypadkach mówi zupełnie coś innego niż rozum czy to coś złego..? to chyba raczej facet powinien się wstydzić że nie umie tego docenić i po skurwysyńsku wykorzystuje.

Gość kiciaaaaaaa
dlatego najlepszym wyjściem jest aby przed slubem choć rok pomieszkać razem....wtedy lepiej poznamy tą drugą osobę-chyba:)

komiczne o ile pamiętam wyszła teza ode mnie- że retro nie jechała pociągiem a leciała na słynnej szczotce której potem użyła w stosunku do niewinnych jajek osobnika płci męskiej

"ty zdaje się zapominasz że również osobiście kwalifikujesz się pod pytanie: "Więc po co za nią wychodziłeś..?"" nie odróżniach dwóch kwestii ja nikomu sie nie żaliłem, tylko zostawiłem ją i koniec... szybko, czysto i bez narzekan... a pytanie przytoczone w tym temacie dotyczy kobiet, ktore narzekają lecz... on sie dla mnie zmieni, jestem z nim z litosci, dla dobra dzieci, dlatego zeby sąsiedzi nie gadali itp :D

Trudno wygrać kobiecie taką nieustanną bitwę z własnym sercem, które najczęściej w takich przypadkach mówi zupełnie coś innego niż rozum retro- ja swojego byłego męża nigdy nie kochałam- to co zrobiłam zrobiłam z czystej desperacji chyba , głupoty, niedojrzałości i nie wiem jak jeszcze tak fatalny krok w moim życiu nazwac sama jestem sobie winna aaa i mieszkałam z nim pół koszmarnego roku przed ślubem;)

retro- ja swojego byłego męża nigdy nie kochałam- to co zrobiłam zrobiłam z czystej desperacji chyba , głupoty, niedojrzałości i nie wiem jak jeszcze tak fatalny krok w moim życiu nazwac łatwo tak powiedzieć gdy patrzy się z perspektywy ilu...? kilku lat..? czasu, w każdym bądź razie. Nie wiem czy kochałaś ale jak na tamte warunki z pewnością kochałaś. i się teraz nie wymiguj. zresztą, to akurat nic złego kochać gnoja. byle by się trzymac od niego z daleka.

"to chyba raczej facet powinien się wstydzić że nie umie tego docenić i po sk**wysyńsku wykorzystuje." trudno doecniać głupote... nie mozna nazwać wykorzystywaniem sytuacji, gdy ktoś sam prosi sie o tragedie... Gdy ktoś rzuca mi sie pod koła samochodu, nie mozna powiedziec, ze wykorzystuje te osobe, by oszczedzic odrobine opony, bo przez chwile nie będą miały kontaktu z twardym asfaltem a kobiety tak wlasnie robią

Tak retro - naiwność to kwalifikowana forma głupoty gdyby nie ta kobieca nawinosc, 80 procent męzczyzn łaziłoby po ulicach w niedopranych gaciach.

retro ty chyba nie rozumiesz - ja i wtedy wiedziałam , że go nie kocham

retro ty chyba nie rozumiesz - ja i wtedy wiedziałam , że go nie kocham no to nie rozumiem, ale obstaję przy swoim: TEraz ci się wydaje że wtedy wiedziałaś że go nie kochasz. wtedy tego nie wiedziałaś. na sto procent, dam sobie rekę obciac. a jak nie mam racji, to tłumacz.

a proszę cię bardzo- moja mama miała 2 mężów- mój ojciec zostawił na jak się urodziłam , mój ojczym był alkoholikiem wierzyłabyś w miłość w takim przypadku?? ja do dziś tak do końca nie wierze;) wyszłam za mąz zeby nie wracać do rodzinnego domu a były mąz był pierwszym który się napatoczyl- co będę kłamać

wierzyłabyś w miłość w takim przypadku?? no ale jednak w końcu ci się zdarzyla...? :)

po za tym pozazdrościłm ślubu siostrze i bałam się mieszka sama ze względu n nerwicę lękową co mnie tłumaczy??? mój wiek wtedy- tylko mój wiek no i jakieś tam teorie o dzieciach alkoholików

\"gdyby nie ta kobieca nawinosc, 80 procent męzczyzn łaziłoby po ulicach w niedopranych gaciach.\" wg Twojej teorii juz chodzi :D Poza tym mylisz sie - sami by sobie prali.. Ale po co maja to robic, skoro baba ich wyręczy:D Ps retro - ja sobie sam potrafie wszystko zrobic, wiec nie do mnie z takimi uwagami

w przypadku kobiety również nic nie stoi na przeszkodzie, aby nie być zdesperowaną i odkochać się w odpowiednim momencie dowód pisząca te słowa więc skąd masowość tego zjawiska? czy chodzi o położenie geograficzne (kulturowo wpojono nam pewne postawy uwarunkowane tradycją i przekonaniami wynikającymi ze stereotypów) czy może chodzi o różnice osobnicze i lokalizacja nie ma tu nic do rzeczy? jak myślicie?

A gdy kobieta w jakiś nadludzki sposób na chwilę uciszy swoje SERCEM i przy podejmowaniu decyzji posłuży się ROZUMEM, tj. - nie wyjdzie za niego bo chodzi z kumplami na piwo częściej niż 5 razy w tygodniu i nie włącza mu się czerwona kontrolka po 8 piwie - to i tak czeka ją gehenna z własnymi (dobrymi, no nie złymi przecież) wspomnieniami i uciekaniem w świat wyidealizowanych marzeń). No i po jakimś czasie okazuje się, że "to właśnie była prawdziwa miłość" o której nie zapomni się do końca życia. Szkoda, że w między czasie napatoczy się jakiś "dobry, miły i z perspektywami" za którego już się zdążyło wyjść bo...30 lat na karku, mama krzywo patrzy, a w koło wszyscy pożenieni.

retro - nie rozpatruję tego od strony miłości kiedyś kochałam mocno namiętnie ech........ zdarzył mi się dobry, ludzki, szczęsliwy związek - na dzień dzisiejszy

"no ale jednak w końcu ci się zdarzyla...?" jestes naiwna retro - ike nie moze kochac faceta (bo jak w ogole mozna cos takiego kochac) ona w tej chwili jest w stanie psychicznego zniewolenia i nie zauwaza fazy upodelnia w ktorej sie znalazła... :P (fajnie co? :P )

po za tym pozazdrościłm ślubu siostrze i bałam się mieszka sama ze względu n nerwicę lękową ike powiem tak: nic cię nie tłumaczy:) faktycznie, trochę przesadziłaś:) ale co tam.. wiodcznie to wszystko było potrzebne by dzis było tak jak było.... w sumie po co się nad tym rozwodzić.... ( rozwodzić...:):):) musze lecieć. pozdr. 🖐️

zapomniałam dodać, że Lew Starowicz twierdzi, ze około 1/3 kobiet wychodzi za mąż z rozsądku a podejrzewam, że to i tak nie jest jeszcze ostateczna najwyższa wartość oddająca masowość zjawiska :-)