Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość agusiekkk
Witam serdecznie, Ja tez sie zastanawiam ale mam dwa do wyboru Michał lub Jakub, podoba mi się Antoni ale niestety, mój mężulek się nie zgadza, a Ty? Na kiedy w ogóle masz termin?

Gość makgajwer2

Gość no cóż ...
mi się podoba Łukasz, Maciej, Julek, Paweł, Sebastian- Sebuś :) ale wiadomo, imię to kwestia gustu Bratanek nazwa się Nikodem, wg mnie paskudne imię, ale w moim mieście popularne

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Farfocel bardzo ładnie :P

Gość qqqqqq121
filip, janek...

Gość sihfjap
Konrad , Cezary( ladnie brzmi zdrobnienie Czaruś), Maciej.

Gość Proponuję Igor

Gość Piotr najładniej
Piotr, Paweł, Konrad , Maciej

Oskar nie nalezy juz do oryginalnych imion- jest w ostatnim czasie bardzo popularne i powoli robi sie nudne. agusiekkk- ja bym dala Michal, bo Kubusiow ostatnio jest w trzy i troche- jak slysze, ze znowu ktos nazwal synka Kubus, to nadziwic sie nie moge, ze ludzie sa tacy nieoryginalni i ida za fala..... MaMani- Kornel faktycznie bardzo oryginalne :) Ciesze sie, ze nie jestem w ciazy z chlopcem, bo za chiny ludowe nie wiedzialabym, jak mu dac na imie- zeby jeszcze maz sie zgodzil.... Bo na Nikodema sie nie zgodzi, na Blazeja tez nie itd. Trudna sprawa z tymi imionami!

Gość z tych wszystkich
to Farfocel najładniejsze :P

Gość soinsaarn
A co sadzicie o tych imionach? Konrad , Cezary( ladnie brzmi zdrobnienie Czaruś), Maciej. Moim zdaniem sa bardzo ladne:)

Farfocel to dopiero oryginalne :D:D Mój syn będzie się zwal Kornel. W sumie nie znam zadnego Kornela ani malego ani doroslego. Widzialam ze jakaś mama na kafe dala tak na imie swojemu synkowi i tyle. Ale to pewnie kwestia czasu. Kiedys cięzko bylo o jakąs Kornelie a ostatnio jak oglądalam w przychodni fotki dzieci to co 2 podpisane "Kornelka"...

Milosz tez ladne :) Mysle, ze czas wrocic do "normalnych" imion- Pawel, Michal, Marcin itp. Ostatnio- mam wrazenie- dzieci dostaja coraz to wymyslniejsze imiona- niestety kwestia mody- jeden rodzic zgapia od drugiego. Takie "zwykle" imiona zawsze beda na czasie i w chwili obecnej beda nawet oryginalniejsze od tych wymyslnych.

oo Marcin mi się strasznie podoba. ale mam w rodzinie Marcinka wiec odpada :) Nie chce powtarzać. Podoba mi się jeszcze Marcel. maciej, konrad, cezary-> jak dla mnie nie, no ale to rzecz gustu.

ja zawsze mowilam ze moj maz bedzie mial na imie marcin i kurcze wykrakalam.a kornel to korneliusz??

Gość no cóż ...
a może Tymon lub Tymoteusz - zdrobnienia dla obu imion Tymuś, Tymek

Gość a mi sie podoba
Krzys:)

nie nie Korneliusz- Kornel :) Z tego co sie dowiadywalam Kornel to samodzielne imie, choc moze byc rowniez skrótem od Korneliusz. Korneliusz mniej mi się podoba.

Ja osobisice przy wyborze imienia kierowalam sie miedzy innymi tym, czy to imie da sie zdrobnic (=znieksztalcic). Chcialam imie proste i nie zachecajace do zdrobnien. Nie lubie zdrobnien wymyslonych specjalnie dla malenskich dzieci (np. Macius) Cezary dla mnie jest nie do przyjecia, bo Czarus dla mnie brzmi dosc dziwnie (moja siostra miala chomika, ktory tak sie nazywal ze wzgledu na czarne futerko). Konrad.. jak dla mnie zbyt ciezkie imie. Jak na obecna chwile podobaja mi sie u cudzych dzieci imiona, ktore nie sa obecnie w modzie. Ciagle sie rodza Kubusie, Olivierki, Oskary... i jeszcze u nas jest chmara Luisow...

Gość mamani gdzie
ty zyjesz a kornela makuszynskiego nie znasz:D

Gość mamani gdzie
lo matko to on nie zyje?:)

w sumie nie mam pojecia :D Nie jednemu psu burek... wiec nie moge napisac ze Kornel makuszynski nie zyje bo moze gdzies tam w Polsce mieszka sobie jakiś Kornel Makuszyński :)