Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SprytnyJanuszek

W jakim mieście mieszkacie a w jakim chcielibyście

Polecane posty

Gość SprytnyJanuszek

Pytanie jak w temacie. Fajnie jakbyście jeszcze uzasadniali. Najpierw ja. Mieszkam w Białymstoku a chciałbym mieszkać w Trójmieście w Gdańsku. Białystok co prawda to miasto, które się mocno rozwija względem lat poprzednich, jednak chyba życie w nadmorskim ogromnym mieście, blisko niemiec, blisko szwecji jest lepsze niż życie obok Białorusi i Litwy. Ja kocham podróże i na Litwie są tylko Drusgenniki i Wilno a na niebezpieczną Białoruś trzeba mieć wizy. Z kolei Niemcy i Szwecja to nieskońćzone podróże pod Unii Europejskiej. Po za tym jest lotnisko. Z zesztą Wolne miasto Gdańsk ma wyjątkowy charakter i wyjątkową historię, którą warto poznawać (nie urągając Białemustokowi). A jakie są wasze miasta?

Mieszkam za granica we Wloszech. Mieszkam w malym miasteczku w regionie Umbrii zas chcialabym mieszkac w Rzymie.

Gość JASTARNIA
kocham to miasto, jestem tam każdego roku, t taki mój AZYL!!! po całym roku mordęgi. Z roku na rok coraz krócej ale zawsze bywałam tam po 2 miesiące rzadko 3

Gość wieśniaczka
mieszkam na wsi nie będe wymieniać nazwy bo i tak nie wiecie kaj to jest :) ale pomimo tego ze jest troche zadupie nie chcialabym mieszkac w miescie :P

Gość JASTARNIA
jestem ze Świętokrzyskiego

Gość SprytnyJanuszek
to jeszcze uzasadnijcie

Warszawa, tu się urodziłem i wychowałem ale mam dość tego śmierdzącego i zakorkowanego miasta , woda śmierdząca , spaliny i kwas , że aż oczy bolą od tego smrodu , chciałbym się wnieść , może w góry albo w świętokrzyskie, gdzie czas wolniej płynie i nie ma tak zwanego wyścigu szczurów tylko kontakt z przyrodą mnie uspokaja :)

Gość mieszkam w gdansku
i nie zamienilabym na zadne inne miasto.Poza uzasadnieniem Janusza mam wszystko na miejscu morze plaza,jeziora mnostwo zieleni,przestrzen jedyna wada to mnostwo turystow latem i robi sie troszke gwarno i ciasno no ale wcale im sie nie dziwie ze tak chetnie tu przyjezdzaja.

Gość mieszkam w gdansku
i nie zamienilabym na zadne inne miasto.Poza uzasadnieniem Janusza mam wszystko na miejscu morze plaza,jeziora mnostwo zieleni,przestrzen jedyna wada to mnostwo turystow latem i robi sie troszke gwarno i ciasno no ale wcale im sie nie dziwie ze tak chetnie tu przyjezdzaja.

Gość SprytnyJanuszek
pierwszy-lepszy to zapraszam do Białegostoku i naszych okolic. Natury ci u nas dostatek :)

SprytnyJanuszek , gdyby mnie jakaś panna zaprosiła do Białegostoku to bym popędził na skrzydłach wiatru natychmiast , natomiast Tobie bardzo dziękuję za zaproszenie , może kiedyś :)

Gość 7 dni swiat
ja mieszkam w lodzi ale chcialabym nad morzem... w lodzi jest ok - w gory 500km i nad morze 500. miasto ma klimat ale wolalabym nad morzem, sopot, gdansk - podoba mi sie atmosfera i architektura. i oczywiscie dostep do morza ;)

Gość SprytnyJanuszek
pierwszy-lepszy. Jako ciekawostkę mogę ci powiedzieć że w Białymstoku na 100 mężczyzn przypadają 103 kobiety. Więc zaproszenie nie jest potrzebne. Wystarczy wsiadać i przyjechać. Stancje tanie, dziewczyny piękne, dyskotek i pubów jak psów. Po za tym Białystok to najbezpieczniejsze miasto w Polsce. Niestety ma jedną wadę - żeby podróżować to jest to fatalne miejsce. Wszędzie daleko. Ale jak ktoś lubi ...

Gość ruch ruch
chorzowskie psy :classic_cool:

Gość Avenue
Pochodzę z Łodzi, życie zawodowe wygnało mnie do Warszawy - bardzo mi sie tam dobrze mieszkalo, pozniej mieszkalam w Szczecinie - tez niezle, bliziutko nad morze i do Berlina. 3 lata temu tym razem zycie prywatne przenioslo mnie do Francji do Paryza. Dobrze mi tu przyzwyczailam sie, ale mam kolezanke, tez polke ktora mieszka w Orleanie nad Loara - i to jest miasto gdzie najbardziej chcialabym mieszkac.Jest cichutko, czysciutko, wszytsko takie poukladane zupelnie jak nie we Francji. Paryz jest brudny i glosny, da rade tu wytrzymac, ale Orlean to moje marzenie

Gość SprytnyJanuszek
upupup

No proszę, Świętokrzyskie jakie popularne ;) Ja jestem ze Świętokrzyskiego :D

Gość SprytnyJanuszek
up up up

Gość pińć tygodni
miszkam w dupie. i chciałabym mieszkać też w dupie, ale większej bo mi tu ciasno.

skąd bierzecie te dane ile w danym regionie jest kobiet a ile mężczyzn?

Gość otuy
mieszkam w gdańsku i jak juz miałabym zamienić miejsce zamieszkania to na każde inne byle duże

mieszkam w Warszawie a bardzo chciałabym zamieszkać w Gdyni, nigdzie indziej :)