Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żyć się nie chce

Po aborcji ...

Polecane posty

Gość dalakakak
Co zaś do autorki - to jest najwyraźniej facet, który nie potrafi wziąć odpowiedzialności za nic, ani za dziecko, ani za swoje decyzje. No więc może lepiej że nie będzie tatusiem. A jak tak bardzo oboje żałujecie, to zróbcie sobie nowe dziecko, tyle.

Gość onlyyyyyy
społeczenstwo jedynie to normy obyczajowe no i moze byc presja le to jest moim zdniem dodatkowy cios

Gość ofe rma
"Sydrom poaborcyjny jest prostą funkcją presji społeczeństwa." tak samo jak każda inna zdolność do odróżniania dobra od zła. nie istnieje bez kontekstu kulturowego/cywilizacyjnego. l "Jestem Polską i fajnie, tyle że mam świadomość, że tą cywilizjację to nie myśmy zdudowali. Zawsze byliśmy w porywach kuriozum z pochodzeniem od Sarmatów, w spodniach a la tureckie szarawary, z krzywą szablą i mesjanizmem." te kompleksy cię kiedyś zniszczą :D

Gość Żyć się nie chce
dalakakak Tatusiem na pewno byłby dobrym, uwielbia dzieci, ja w sumie do dzis nigdy nie mialam dziecka na rekach :( w ogole nigdy nie mialam do czynienia z dziećmi. A na "nowe" dziecko jeszcze jest czas.

Gość cngfhdvh
Autorko, to po prostu porozmawiaj z nim szczerze, tak od serca. Jeśli będziecie to w sobie tłumić, to chcąc nie chcąc Wasz związek sie rozpadnie, prędzej czy później.

Gość Żyć się nie chce
Tak sie teraz zastanawiam, o czym rozmawiać? Wiemy, że oboje zawiniliśmy, nigdy więcej to sie nie powtórzy. Wybaczył mi bo jest ze mną i chce być ze mną do końca życia. Wiec o czym rozmawiać?

Gość cngfhdvh
chociażby o tym, jak się czujecie, czy macie siły aby dalej być ze sobą, co możecie dla siebie nawzajem zrobić aby było Wam łatwiej w związku, czy będziecie do tego wracać czy nie itp.

Gość Żyć się nie chce
:( dziękuje bardzo myślę że dzięki Tobie (cngfhdvh) jakoś dojdę do porozumienia z nim i będziemy razem, to jest najlepsze rozwiązanie, bo przecież oboje sie kochamy i totalna głupota byłoby sie rozstawać.

Gość cngfhdvh
Nie ma za co :) Życzę Wam abyście zwyciężyli te trudne chwile. Powodzenia :)