Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyatm Was madrzy ludzie

Do lektorow jezyka angielskiego. Prosze odpowiedzcie

Polecane posty

Nie umiem w ogole jezyka angielskiego i chcialabym pojsc na jakis kurs. Pytanie ile lat musialabym na niego chodzic, by moc zostac lektorem angielskiego. Dziekuje bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam.

Gość oziębiona wrzątkiem
w twoim przypadku to przynajmiej 40 lat

Gość 16 latek...
ja juz wykładam :O

pytalam powaznie- mam zrobione juz studia z inego jezyka mgr ale nie mam po nim pracy w szkole, dlatego zastanawiam sie nad ang.

mam zrobione mgr z języka francuskiego

A skad my mamy wiedziec, ile Tobie zajmie nauka? ja przed rozpoczeciem pracy jako nauczyciel uczylam sie jakies 10 lat - szkola i studia. troche na pewno Ci to zajmie ? (choc pewnie nie az tyle) , zwlaszcza ze pewnie masz zdolnosci do jezykow, wnioskuje. powodzenia (ale pomoglam... :P)

Gość pytam Was madrzy ludzie
Podszywaczom juz dziekuje- nie mam mgr z jezyka francuskiego tylko z jezyka rosyjskiego, ktory w tej chwili ze szkol jets wycofywany. Na fil.ang sie nie dostane, bo nie mam podstaw, wiec myslalam o jakims kursie od podstaw, chodzilabym na niego powiedzmy z 3 razy w tyg. I stad pytanie ile lat trzeba poswiecic na taki kurs angielskiego?

Gość niczego nie zaluj...
zeby byc lektorem to chyba trzeba skonczyc filologie angielską...

Gość sloneczko9999
ja nie jestem lektorem ale chodzilam do prywatnej szkoly i troche sie orientuje ...... jakbys miala zacząc od podstaw to jest to jakies 4 lata w szkole (4 poziomy) i po tym jest dodatkowy rok lub dwa jesli chcesz zdawac na firsta ... a jesli nie chcesz na firsta to mysle, ze jesli masz zdolnosci do jezykow to po tych 4 latach bedziesz mogla zdawac na filologię ...

Ty chyba żartujesz :o Piszesz,że nie umiesz w ogóle tego języka i pytasz sie co musisz zrobić,żeby zostać lektorką :o Czy Ty jesteś taka głupia z natury? Przecież w dobrych szkołach językowych wymagane jest wykształcenie w danym kierunku.Jaka szkoła językowa zatrudni kogoś,kto jest na poziomie ludzi,którzy zaczynają się uczyć? Musisz być albo studentem anglistyki,albo już ją skończyć,żeby uczyć. Jestem bardzo zaskoczona tym postem i głupotą autorki/ Pozdrawiam anglistka

Gość sloneczko9999
oczywiscie jak bys chciala i sie czula na silach to mozesz zdawac fce i cae juz wczesniej ... a jak nie chcesz to w ogole nie musisz .. a chcesz isc na dzienne studia??

Gość prospain
A ja mam pytanie do nauczycieli angielskiego. Czy ktos z was spedzil przynajmniej 6 miesiecy w kraju anglojezycznym, bedac zmuszonym poslugiwac sie angielskim 24h na dobe? Jesli nie, to tylko wam sie wydaje, ze znacie swietnie jezyk i na miejscu uczniow w zyciu nie poszlabym na lekcje do takiego nauczyciela.

Gość w ogóle to studiowanie
anglistyki w czasach, w których każdy zna ten język, to największa głupota :o i strata czasu

prospain :) zdziwiłbyś się. Myślisz,że wyjazd za granicę zawsze powoduje,że ktoś mówi świetnie? śmieszny jesteś:) Tam jest używane mnóstwo slangu i często osoby,które myślą,że "liznęły" języka,mówią tak,że uszy bolą. Uwierz mi,dobry nauczyciel wcale nie musi spędzać czasu za granicą. Ja nigdy nie mieszkałam na Wyspach,a mówie tak,że w życiu nie poznałbyś,że jestem Polką.Może to nieskromne,ale to prawda. Wydaje mi się,że to kwestia zamiłowania do danego języka.

Gość coffeemug
prospain> ucze ESOL w USA, wiekszosc moich uczniow to Latynosi, mam klasy dla doroslych i dla dzieci, rece opadaja, gdy przychodzi czlowiek, ktory tutaj siedzi od 5 lat i ani me ani be... nie sa to odosobnione przypadki, rekordowiec 23 lata i zero po ang.

Gość Pytam Was madrzy ludzie
Syksitejn: czy Ty masz problemy ze zrozumieniem postow, czy mi sie tylko wydaje. Ja skonczylam juz studia filologiczne- rosyjski ale poniewaz nie ma po tym pracy w szkole - to pomyslalam, że zaczne uczyc sie ajkiegos jezyka innego od podstaw. Wiadomo, ze nie pojde na Uniwerek, gdzie sa wymagane egzaminy, tylko na jakis kurs od podstaw. I stad pytanie ile lat musze sie uczyc tego jezyka bo moc zostac lektorem? A nie ,ze ja cche teraz byc lektorem jak nic nie umiem.

Gość Potrzeba około 5 do 7 lat
żeby się nauczyć angielskiego perfekt od zera. Z tego co najmniej trzy lata to muszą być studia (licencjat), jeśli chcesz pracować jako lektor.

Potrzeba okolo... Dziekuje ci za jedyna madra odpowiedz, tylko,ze czasami na ogloszeniach o pracach nie jets wymagane wyksztalcenie wyzsze tylko okreslony certyfikat jezykowy i wlasnie tego nie rozumiem.

Gość olkaaaaaa
ale skoro skonczyłaś już filologie to powinnaś wiedziec ile trzeba czasu poświecic na nauke zeby znac super jezyk Nawet zeby zostal lektorem a nie maja studiow itp trzeba znac super jezyk a watpie zeby po kursach znac super jezyk sama chodzilam kilka lat na kurs niemieckiego i nie dalo mi to bardzo wiele chociaz nie twierdze ze nic Teraz studiuje germanistyke i zamierzam wyejchac na rok do niemiec I naprawde uwazam ze pobyt bardzo pomaga w opanowaniu jezyka Oczywiscie potrzebna jest tez zdolnosc do nauki jezyka,predyspozycje....

Jezu ludzie ja pytam ile trwaja srednio takie kursy, po ktorych masz uprawnienia pedagogiczne, bo na nastepna filologie jzu nei pojde, stad pytam o kurs...

No chyba zemdleję:P Ona chyba kpi ...! i to na pewno... Chce się pochwalić że ma studia , a zapewne skończyła ledwo co zasadniczą ... ten topik to ohyda wstydź się miła. Bo ja nie chciałabym być pod twoimi skrzydłami w szkole .pa pa pani magister:O 😘

Gość olkaaaaaa
no własnie to sa 2 różne kwestie I tak prawde mowiac nawet maja certyfikaty ciężko byc lektorem bo tez wymagane sa ukonczone studia badz studiowanie

Musisz skończyć anglistykę albo kolegium nauczycielskie. Ale tam z zerową znajomością języka nikogo nie przyjmują, więc musisz się sporo nauczyć wcześniej.

Desire i Olka dzieki za odpowiedzi, walsnie o to mi chodzilo. Nigdy nie chodzilam na zadne kursy ani do kolegium, wiec sie tym nie interesowalam. Uczeszczalam na studia stacjonarne, mgr - fil.ros- specjalizacja nauczycielska. O byciu lektorem nie myslalam , bo sadzialam, ze jednak z tym rosyjskim sie gdzies do jakiejs szkoly dostane. Jednak zycie zweryfikowalo moje marzenia i chycilam sie nadzieji, ze moze jak pojde na kuras ang to po jakims czasie zdobede certyfikat i pojde pracowac jako lektor - bo widzialam takie ogloszenia, gdzie pisalo, ze wyksztalcenie mzoe byc srednie tylko trzeba miec okreslony certyfikat jezykowy- i myslalam, ze taki wlasnie mozna zdobyc na kursie i niepotrzebne sa do tego studia.

Poten - wez sie walnij w ten pusty leb ze swoja dedukcja.

Gość olkaaaaaa
no to wyglada tak ze idzie sie na kurs na 1 poziom podstawowy i co roku przeskakuje sie poziom wyzej i wyjze az idziesz na kurs ktory przygotowuje do certyfikatu Nie wiem ile to moze trwac ale min 4 lata kursu U mnie na niemieckim to tak wlasnie bylo Jezeli nie znasz wcale jezyka to musisz zaczac od poziomu podstawowego

olka no wlasnie tak mi sie tez wydawalo, choc kolezanka sie spierala. Poten wez sie odwal. Mgr mam z rosyjskiego i nie msuze wiedziec wszystkiego o kursach jezykowych jesli chodzilam na Uniwersytet i sie tym nei interesowalam.