Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_pelasia

Bardzo proszę o wyjaśnienie - zwolnienie 100

Polecane posty

Gość kasia_pelasia

Jestem na zwolnienu 100% płatnym. Dostałam w tym miesiącu tylko pensję a nie dodano mi nadgodzin. A z tego co piszecie to powinnam dostać średnią z 12 m-cy. Czyli pensja + nadgodziny? ( bo to mi się wlicza wszystko jak dostaję pita) Czy tak? Jakie przepisy o tym mówią?

wiesz co ja niewiem jakie przepisy o tym mowia, tez jestem na zwolnieniu 100% platnym juz 2 miesiace, dostalam srednia z ostatnich 6 miesiecy i nienarzekam, byly w tym wszystkie premie i nadgodziny, mysle ze powinnas porozmawiac z kierownikiem/szefem czy z kims kto sie u Was zajmuje wyplatami, moze z dzialu plac czy ksiegowosci (niewiem jak duza jest firma w ktorej pracujesz)

Gość kasia_pelasia
Właśnie chcę jutro pogadać, ale chciałabym poprzeć się jakimiś przepisami. Tylko mnie dzisiaj zdenerwowali. A zresztą powinni wiedzieć że wypłaca się wszystko bo rok temu kolezanka była na zwolnieniu i dostawała nadgodziny.

Gość kasia_pelasia
bardzo proszę o pomoc w znalezienu przepisu. szukam po necie ale nie ma nigdzie

Gość juleczka.....
Pierwsze słyszę że na zwolnieniu \"ciążowym\" płacą nadgodziny... !100% pensji owszem ale podstawy pensji! w czasie takiego zwolnienia też nie dostawałam dodatków ani premii.

juleczka... ja nie mowie ze dodatkowo jakies premie czy nadgodziny no bo niby za co jak mnie nie ma wcale w pracy, chodzi o to ze nie dostalam samej podstawy ktora mam na umowie tylko srednia z 6 miesiecy, a w ciagu tych 6 miesiecy dostawalam za nadgodziny i premie i to wszystko bylo zlozone na ta srednia. Rozumiesz o co mi chodzi??

Ja też po raz pierwszy słyszę o premiach na L 4 .Ale jak znajdę jakiś przepis to dam znać :)

Gość juleczka.....
nie wiem aneczko jak to jest, ja dostawałam w każdym razie gołą pensję. Potem zasiłek macierzyński z zus-u też tylko podstawa pensji.

Gość kroKodyleK.
ja też byłam na L4 100% płatnym i dostawałam średnią z 12 miesięcy w tym pensja podstawowa, nadgodziny itp.... i tak powinnaś mieć ale trudno mi się powołać tu na jakieś przepisy, ale tak właśnie jest, mówiła mi o tym księgowa.

Ja też dostaję 100% razem z premiami (były mi wypłacane jako stałe wynagrodzenie), będąc na L4 dostałąm wypłatę większą o 150 zł niż zazwyczaj bo tak wyszło ze średniej z ostatnich 12 mc:)

Gość kurzy dym
cholera od czego to zależy, ja nie dostawałm nadgodzin ale nawet nie śmiałam się upominać bo wydawało mi sie to śmieszne, jak mam chciec kasę za nadgodziny skoro ich nie wyrabiam.

Gość kroKodyleK.
No właśnie mi też wyszło trochę więcej, więc nawet to L4 się opłacało:P

Gość kurzy dym
dziewczyny ale piszcie kiedy to było, może przepisy się zmieniły.

Gość deli256
a jak ja nie pracowałam nawet 6 miesiecy, to jak mi policzą?

Gość kroKodyleK.
Mi właśnie skończył się macierzyński, na L4 byłam od października zaeszłego roku:)

Gość kasia_pelasia
mi do wynagrodzenia wlicza sie pensja i nadgodziny ( bo one są stałe ustalane na początku roku)

Gość kasia_pelasia
czyli wychodzi ze mam rację powinnam dostać średnia z wszystkiego? a czy trzynastka tez się wlicza? I może ktos poda jakiś przepis?

według mnie 100% wynagrodzenia bez nadgodzin się dostaję ale jak chcesz to sprawdze jutro w kodeksie pracy no chyba że pracujesz jako nauczyciel to jest jeszcze inaczej w karcie nauczyciela pozdrawiam

według mnie 100% wynagrodzenia bez nadgodzin się dostaję ale jak chcesz to sprawdze jutro w kodeksie pracy no chyba że pracujesz jako nauczyciel to jest jeszcze inaczej w karcie nauczyciela pozdrawiam

Gość kadrowa125
Jezeli jestes na zwolnieniu l-4 100% płatnym dostajesz tylko i wyłącznie wynagrodzenie zasadnicze czyli to podstawowe. Na jkiej zaszdie masz dostawac nadgodziny skoro ich nioe robisz?Pomyślcie troszke logicznie.

Gość Rysia-pelisia
Kadrowa 125 plecie jak może.Do wynagrodzenia chorobowego wlicza się wynagrodzenie i dodatek za godziny nadliczbowe w kwocie faktycznie wypłaconej, bez uzupełnienia.Wlicza się też te premie, które ulegają pomniejszeniu za czas nie przepracowany ( np proporcjonalnie).Wszystko pod warunkiem , że było w okresie 12 miesięcy poprzedzającym zwolnienie lekarskie.Zawsze mozna się zwrócić do finansówki , żeby sprawdziły i ewentualnie wyrównały.Pracownik ma prawo wglądu do swoich źródłowych dokumentów , na podstawie których nalicza się płace.

Gość kasia_pelasia
Tak jestem nauczycielka ale w karcie nie ma nic na temat zwolnienia 100%. jest jedynie co wchodzi w skład wynagrodzenia ( nadgodziny wchodzą, nagrody). Wiec na pewno jest jakis przepis w kodeksie Który to reguluje , albo nie wiem już gdzie

Gość jjjjjjjjjj
nadgodziny absolutnie sie licza!

Gość kasai_pelasia
Własnie wiem, ale mi nie doliczyli i szukam przepisu , który mówi o tej średniej z 12 misięcy