Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ciaza wlasnie

CIAZA PO ODSTAWIENIU TABLETEK ANTY.!!

Polecane posty

Gość moze ciaza wlasnie

witam. czy ktoras z was brala przez kilka lat tabletki anty (ja 5lat) i w 1 m-ce po odstawioeniu zaszla w ciaze? czy raczej zawsze dluzej to trwalo? zanim organizm sie nie uregulowal na nowo? wydaje mi sie sie moze \"zaskoczylam\" albo juz wariuje. lub tez wszystkie objawy sa nasilone przed1 miesiaczka po odstawieniu tablet. mam nadz. ze sa tu takie i cos podpowiedza. dodam ze test robilam i nic. a nadal ciagle zmeczona. spie do 12godz. wszystko jakos mnie boli piersi baaardzo brzuch jak glupi. takie klucia. odbija mi sie non stop. sucho w ustach dziwno gesta slina. uasta suche. i ciagle mi nie dobrze.

Szczerze to ja nie wieże że po odstawieniu pigułek anty jest większa płodność :) Po odstawieniu (brałam 4 lata) wg wskazówek gin zrobiłam miesięczna przerwę a potem do dzieła.Razem z tą przerwą zajęło nam 10 cykli zanim zaszłam w ciąże.

ja brałam 3 lata odstawiłam dostałam krwawienie i sprobowalismy zaszłam w ciaże synek ma obecnie 10 mieisecy

ja brałam tabsy 5 lat, potem miałam 6 miesięcy przerwy, potem znów brałam pół roku. odstawiłam w styczniu tego roku, a ostatnią miesiączkę miałam 22.02. teraz jestem w5 miesiącu ciąży. czyli można zaskoczyć szybciutko :) wiem że u mnie wygląda to troszkę inaczej niż u ciebie ale postanowiłam napisać. radzę nie patrzeć tak na to co się dzieje z twoim organizmem, tylko iść do laboratorium i zrobić test z krwi. będziesz miała pewność, a im wcześniej się dowiesz o ciąży tym lepiej. zacznij brać też kwas foliowy, bo nawet jak teraz nie zaszłaś to możesz zajść za miesiąc a kwas ci nie zaszkodzi a dzidzi pomoże :)

ja tez sie tego boje bo odstawialam tabletki miesiac wczesniej teraz mialam juz niby miesiaczke ale raczej byly to plamienia a terraz juz nie biore tabletek i.. dziwnie sie czujeL( mam mdlosci boli mnie glowa piersi i ogolenie senna jestem:(

Gość moze ciaza wlasnie
myszka ale kidy zaszlas? zaraz po odstawieniu? czy troche odczekalas? generalnie niby... ta plodnosc jest wieksza... ale z tego co slyszalam to po krotkim okresie brania tablet. a prawdopodobnie po tak dlugim 4-5lat moze byc trudniej. kurcze... wiem ze kazdy organizm inny.. ale... ciekawi mnie czy komus tak szybciutko sie to udalo...

napisze ci tak odstawiłam tabletki 10 listopada ( ostatnie opakowanie) krwawienie dostałam 13 listopada pierwsza próba 25 listopad i udana

Gość moze ciaza wlasnie
mala dziekuje slonko. pewnie ze kazda opinnia mnie ciekawi i ogromnie cieszy. Zlota ale ja chce byc w ciazy :-) i wlasnie tez sie tak zastanawiam... bo nie wiem czy po odstawienieu tab. bedzie lub powinien byc normalny okres... czy tez raczej beda plamnienia... ktore moge mylnie odebrac ze to ciaza wlasnie... nie sie nie potrzebnie ucieszyc... ech....

ja tez chce ale boje sie ze to za wczesnie po odstawieniu tych tabletek:(a jesli to moze wplynac na dzidzusia??

Ja akurat po odstawieniu miałam normalne okresy.Aż któregoś dnia nie dostałam .

Gość moze ciaza wlasnie
myszka :-) oj... ale ci fajnie :-) no tak po cichutku licze... ze u mnie tez.... a czy tez moze tak wstretnie ci sie odbijalo na poczatku? i taka suchosc w buzi.... i czy zaraz w 1m-cu ciazy... mialas jakies plamienia tak w terminie gdzie niby powinien byc okres czy byulo czysciutko?

Gość moze ciaza wlasnie
zlota no z tego co sie naczytalam... to mozesz ale... te plamienia m,nie interesuja bardzo. bo... ni cholery nie wiem czy sa normalnym nstepstwem po odstwieniu czy nie... czy powinien byc normalny okres... ech...

Gość moze ciaza wlasnie
princ acha... czyli normAlne krwawienie??? a czulas sie gorzej po odstawieniu i przed ta 1 miesiaczka slonko?

Gość moze ciaza wlasnie
zlota wiem ze tabletki nie zaszkodza dzidzi wiec sie w rAZXIE CO nie martw mala. tyle co wiiem to po odstawieniu jest szansa na ciuaze mnaga hehe... jej ale 2 to nie badzo mi sie chce ;-)

ja tam przed ciążą miałam zawsze regularne cykle.Zero przesunięć,normalne krwawienie.A w dniu kiedy miał się pojawić okres to miałam tylko ból brzucha.Po 2 tygodniach czekania popędziłam do gina który stwierdził ciąże 5/6 tydzień. Zazdroszczę szczęściarą którym udaje się za pierwszym podejściem :D

Gość moze ciaza wlasnie
princ ok... czyli niby powinno byc normalne krwawienie. no zobaczymy... tez bym tak chciala :-) ciach i zalatwione. ech. ale to tak jest jak nie chcesz wpadka... jak chcesz.. ciezka praca ;-P

Gość mozna zaskoczyc bardzo
szybko tylko, ze nie jest to wskazane ze wzgledu na duze prawdopodobienstwo wystapienia ciazy mnogiej, nie tylko blizniaczej wiec lekarze przed tym przestrzegaja.

nie wiem dlaczego dla was ciaza mnoga to tylko 2..to tez trojaczki, czworaczki itd., a co z tego wynika ciaza podwyzszonego ryzyka. chyba lepiej odczekac te kilka cykli..dla dobra dziecka.

Gość moze ciaza wlasnie
ech... to by bylo super. ale ja jak bumerang wracam do tego samego pytania... czy generalnie po odstawieniu tab. przed 1 miesiaczka czuja sie dziewczyny duzo gorzej??? czy nie ma to znaczenia.

Gość moze ciaza wlasnie
ej... no nie sa to dla mnie tylko 2. tak mi sie napisalo. 1 mysl jaka sie chyba nasowa kazdemu czlowiekowi to blizniaki.

nie miałm odbijania ani plamien za to wstręd do słodyczy ( które uwielbiam a wtedy na widok czekolady :O ) momentalnie przestawiłam sie na ostre bolał mnie w dole brzuch takie ukłucia

eeeeee tam tabletki jakos już tak nie wpływają moja bratówka nigdy nie brala tabsów a urodziła bliżnaiaki

Gość moze ciaza wlasnie
myszka dzieki slonce. wiem ze bardzo duzo kobiet ma to "bekanie" ja mam. ale... czasem przed okresem tez mialam. a raczej dzien przed i w dniu. a teraz to mam od 1,5 tygodnia!!! raz wiecej raz mniej

no pewnie, ze nie wplywaja. w koncu miliony lekarzy i naukowcow sie myli. najwazniejsza wiedza z kafe;/ widze, ze niektorzy wciaz nie rozumieja pojecia ciazy mnogiej;/

Gość moze ciaza wlasnie
generalnie to nie martwie sie blizniakami... tylko tymi moimi watpliwosciami. ale ztego co piszecie to okres powinien byc normalny.... tylko zlota miala plamienia... i czuje sie tak jak ja...

Gość moze ciaza wlasnie
no wplywaja wplywaja. ale ten przypadek to wyjatek od regoly :-) albo geny albo... sie po prostu przytrafilo. i tyle. NO DOBRA ALE DALEJ DALEJ SZUKAM DZIEWCZYNEK KTORE MIALY TAKIE OBJAWY PO DOSTAWIENIU TABLET :-( i ktore zaszly szybciutko i jak sie czuly po odstawieniu. ech. cale zycie czlowiek glupi i sie uczyc musi. :-) i innym na forum glowke zawracac

po odstawieniu tabletek powracaja wszystkie objawy, ktore zanikly podczas ich brania np bolesne miesiaczki, wieksza wydzielina itd, dlatego to wszystko moze byc mylace. proponuje poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki i zrobic test, choc okres tez moze byc teraz nieregularnie.