Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oryginalna a nie banalna

OKLEPANE IMIONA

Polecane posty

Gość aniaaniaania
ja mam na imię Ania i to dane w czasach, kiedy podobno było dawane najczęściej i wiecie, wcale i nigdy mi to nie przeszkadzało. Naprawdę nigdy nie zwróciłabym na to uwagi, ze jest tych Anulek tak dużo, gdyby, nie takie tematy na forum. Ach i nadal jestem zadowolona ze swojego imienia, bo bardzo mi sie podoba. gdybym nie maiła tak na imię, to nazwałabym tak swoją córcię. A tak nazwała ją Ola. Też jest ich dużo, ale a jej ani mnie to nie przeszkadza. Nie jest typem, który chce brylować w towarzystwie, wiec pewnie zrobiłabym jej krzywdę dając, jakieś rzucające sie w ucho imię typu Kornelia, Kasandra, Eryka czy Dżesika.

Gość a ja mam z kolei tak...
kurcze, mąż chce Oliwie, a ja jak slysze ze taka oklepana to juz mi sie to imie przestaje podobac.. wole Zuzie lub Julke, ale zrezygnowalam bo te to dopiero oklepane.

Gość aniaaniaania
Z drugiej strony to fajnie jest, ze ludzie nazywają dzieci rożnie, bo byłoby bardzo nudno. a tak to czasem można sie pośmiać.

Gość HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEH
JA JESTEM Z ROKU 85, I ZAWSZE BYLO DUZO DZIECZYN Z MOIM IMIENIEM, PELNO AGNIESZEK, NIE MAM Z TYM PROBLEMU, ALE CORECZCE CHCIALAM WYBRAC COS ORGINALNEGO, NAZWALAM JA KALINA, MOJA KOCHANA KALINKA MA 15 MIESIECY A JAK NARAZIE NIE SPOTKALAYSMY JESZCZE KALINY. A NAWET JAK SPOTKAMY, A NAPEWNO TAK BEDZIE, TO CO Z TEGO? TERAZ NIE JEST TO MODNE IMIE ALE ZA 3-6 LAT MOZE BYC, MOJA SIOSTRA NAZWALA JULIA SWOJA CORCIE 11 LAT TEMU, SKAD MOGLA WIEDZIEC ZE TERAZ BEDA SAME JULIE.

Gość mamamda
U nas same Julie,Nikole,Wiktorie i Oliwie.Z męskich:Kuba,Mateusz,Bartosz,Kacper.Pojawia się sporo Igorów. A mój synek ma na imię Marcel.Przede wszystkim pasuje do nazwiska.

ja nazwę Zuzia. co z tego że oklepane???? postanowiłam tak 20 lat temu, jako mała dziewczynka i przez cały ten czas mi się szalenie podoba a inni co mnie obchodzą? moje dziecko i tak będzie wyjątkowe :)

Gość Anastazja moja corka
ten kto sie smieje z czyjegos imienia niewart jest spluniecia...............:O

Gość niedobrze mi sie robi
jak slysze o Jasiach, Amelkach, Zosiach i Julkach. A i jeszcze Emilkach i Frankach. bleeeeeeeeeee Nikoli i tym podobnych w ogole nie skomentuje bo to zenada.

Gość dziewczynka Emilka
moda na Emilka??? o_O To ja mam monde imię??? :P

Gość Anastazja moja corka
zenada jestes Ty powyzej............ciekawe jak sama masz na imie?

Gość ....n
A jA mam OBLEZENIE:JULEK.WIKTORII,MARTYNEK,KUBUSIOW.ALANKOW,JAnKOW BLEE swoja corke nazwalam Gabriela(Gabi,Bisia,Gabrysia) :) i uwielbiam jej imie!!Jakbym urodzila syna to mial byc Witold :) mi sie ogromnie podoba!!Dodam,ze ja bym napewno nie nazwala dziecka takim imieniem co wszyscy nadaja!!

Gość mamamda
A mnie się podobał Wiktor,ale nijak nie pasował do nazwiska:(

Gość potwierdzam.-
ten kto sie smieje z czyjegos imienia niewart jest spluniecia...............

Gość a ja mam dzieci
a ja mam dzici: Małgosię i Macka :D

Gość Może powiem inaczej
Jestem po 30. Mam na imię Julia. Kiedyś bardzo rzadkie - moje lata przedszkolne upłynęły na poprawianiu przekręcanego imienia z uwaga: ULI, Joli i OLI na Julia :D Dzisiaj się z tego śmieję, ale wtedy to nie było zabawne. Dobrze, że imię jest tak popularne. Wręcz się cieszę.

Gość a ja mam dzieci
Gabrysia..zawsze kojarzy mi się to imię z tym, że w przedszkolu na cipkę mówią dziewczynkom,ze to gabrysia :) Np wytrzyj sobie gabrysię :) I dlatego mnie to smieszy. Zwłaszcza, że mój brat nazwał córeczkę gabrysię. A moja córcia czasem wrzeszczy, że ją gabrysia boli hi hi hi

Dziewczynki: Julia, Wiktoria, Nikola, Zuzia, a czasem mam wrażenie, że idę ulicą i słyszę tylko \"Wiktoria\", \"Julka\". Chłopcy: Kuba, Kacper, Szymon. Na męskie imiona nie zwracam zbyt dużej uwagi, ale właśnie bardzo często słyszę: \"Kacper\". Natomiast zupełnie niepopularne imiona to Magdalena, Katarzyna, Anna, Joanna, Piotr, Marcin. Poza tym zawsze jest ryzyko, że teraz nazwiemy dziecko rzadko używanym imieniem, które za 20 lat będzie bardzo popularne. Moja kuzynka 15 lat temu nazwała córkę Julia i nie mogła przewidzieć, że za 15 lat co druga dziewczynka, to będzie Julka.

Gość Linetka
Moja dwuletnia córeczka ma na imię Ania. Kuzynka zarzuciła mi, że oklepane imię, ale jej mała ma na imię Weronika. Uważam, że właśnie to imię jest jednym z popularniejszych obecnie po Julii, Natalii i Wiktorii). Obecnie Anna jest mało popularnym imieniem. Popularnym była, ale ponad 20 lat temu i pewnie za kolejne 20 lat znów wroci do łask. Tak to już jest, że imię oryginalne staje się oklepanym, ale dla mnie najważniejsze jest to, że jak krzyknę do piaskownicy "Ania", obejrzy się tylko jedna - moja Ania, a gdy krzyknę "Julka" - obejrzy się pięć dziewczynek. Wśród rówieśników Ania nosi nieprzeciętne imię i to jest dla mnie najważniejsze, a nie to co było modne 20 lat temu.

Gość a ja ja ja
a ja mam Mateuszka, jakby była córeczka to Nicola.Bardzo podoba mi sie imię Dorian dla chłopca, no ale mąż wybierał więc jest Mateuszek

Gość Mony
Jestem w szoku po tym co przeczytalam ale fakt chyba taka jest prawda z tymi imionami ... ja mam 4 letniego synka Karolka i czekamy na dniach na siostrzyczke ... ma byc Gabrysia :) to chyba az tak nie jest oklepane imie.. :)

Gość nieoklepane ale piekne
Joanna,Joasia,Asia ...:)

Gość bez sensu...
Ja sobie wybralam imiona takie jak Dawid, Oliwia, Kaceper i GUZIK MNIE TO OBCHODZI,ze sa oklepane!! Nie dam dziecku na imie Kunegunda, bo np to nie jest olepane:/ To jest moje dziecko i dam mu na imie tak jak tylko mi sie podoba a nie tak,zeby nie bylo oklepane...

Gość Do Linetki
Bardzo podoba mi się imię Ania. Tak samo Hania (odmiana imienia Anna) i właśnie o tym imieniu myślę najczęściej - w styczniu przyjdzie na świat nasz maluszek - i jeśli dziewczynka - to będzie właśnie Hania :)

Gość ble bli blu
a ja sie zdecydowalam na Jasmin albo Tian dla chlopca,nie mieszkam w pl.

dasz tak na imie to bedzie ze jest oklepane, dasz inaczej to ze tak pospolicie a jak jeszcze inaczej to ze skrzywisz dziecko... ludzie zastanowcie sie to jak nazwac dziecko????? kazdy daje tak jak jemu sie podoba!! Ja ma Amelke i co z tego ze jest duzo Amelek?? podoba mi sie to i juz i nie nazwalam jej tak ze wzgledu na trendy tylko dla tego ze mi sie badzo podoba!!! mi tez niektore imiona sie nie podobaja ale co mi do tego??? trudno zeby kazdy nazywal dziecko tak jak mi sie podoba... niech kazdy nazywa dziecko jak chce!! i nam nic do tego bo o gustach sie nie dyskutuje

Gość Emilia_Mamunia
A ja słyszłam na ulicy raz jak babka do córki wołała: Princessa chodź tu! Tragediaaaa! Jestem w ciaży i też sie zastanawiam nad imieniem... ostatnio spodobał mi się Dominik, Wiktor, Adam, Marian (Maniuś), a dla dziewczynki: Teresa, Kornelia, Róża, Magda, Lila :) A sama mam na imię Emilia :D Czyli jak się dowiaduje na ten czas oklepanie :D

Gość niemodnaONA
To normalne, że jest moda na jakieś imiona. 20-30 lat temu były same Anny, Katarzyny i Magdaleny, a teraz same Julie i Zuzanny- nie mam nic przeciwko, ale wybierając imię dla dziecka sugeruję się tym, żeby imię nie było zbyt popularne. Nazwałam córkę Patrycja, bo znam niewiele Patrycji. Wkrótce zostanę mamą chłopca i nazwiemy go Miron- wielu osobom się nie podoba, ale jest nieoklepane, bardzo mało popularne i ma coś w sobie.

Gość cfhggj
Miron :O...to już wolałbym mieć na imię Kevin

Gość dla mnie najpiekniejsze imie
to Magdalena, nie Magda, ale wlasnie MAgdalena. Moja corka ma na imie Magdalenka. Ale nie znosze jak ktos zdrabnia i mowi Magda. Magda to samodzielne imie.

Gość pr_xx_FF
Znajoma wybrała ładne i niepretensjonalne imiona dla swoich bliźniaczek: Maja i Lena.