Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oryginalna a nie banalna

OKLEPANE IMIONA

Polecane posty

Gość filemnonowa Jasia
moj syn Erwin Corka Dagmara mysle ze oba nieoklepane choc Dagmare juz inna spotkałysmy :)

Gość ja mam Oliwkę
jak ją urodziłam to w szpitalu były same Weroniki, Wiktorie i Klaudie. Żadnej Oliwki. Sama żadnej tez nie znałam. Dzis moja Córeczka ma 4 latka i znamy tylko jedną Oliwię i jedną Liwię. Dużo Weronik i Wiktorii. Do czego zmierzam, nie ważne jak damy dziecku na imie teraz, za jakiś czas i tak to imie może się wydać oklepane. Plus imienia Oliwia? Zawsze będzie Oliwią, czy będzie tu czy za granicą.

Mój synek to OKLEPANY Kubuś:D Mąż OKLEPANY Jaś :D Córka średnio OKLEPANA (trza doklepać:P ) No i ja JUŻ nieOklepana :D Kasia I wiecie co? Jest git,bo imie to imie,zrasta sie z włascicielem i to ON tworzy NIEPOWTARZALNE brzmienie najbardziej oklepanego nawet,czy zgadzacie sie ze mną?Pozdrawiam!

Kornelia to piękne imię - Kornelka, Kora, Kornelcia, Nela.... I dość oryginalne...

Gość adnio
Mialam jakis czas temu staz w przedszkolu, wiec mysle, ze moge sie wypowiedziec na temat tego, ktore imiona sa w tej chwili najbardziej popularne. Dla dziewczynek: Julka, Maja, Zuzia, Oliwia, Nicole/Nicola, Wiktoria i Weronika. A dla chlopcow: Jakub, Marcel Kacper, Bartek, Szymon. Moim zdaniem powinno sie patrzec na to, czy imie nam sie podoba czy nie, a nie na to jaka jest moda. Np. imie Oliwia jest moim zdaniem sliczne, ale jak dam tak na imie corce, to wszyscy beda gadac,ze oklepane. Jak dam Kasandra to beda sie dziwic, mowic,ze wymyslne. Nigdy nie dogodzi sie wszystkim. Jestem pewna, ze gdy bede miec wlasne dzieci to beda nosic imiona: Oliwia, Agata, Konrad, Cezary( podoba mi sie zdrobnienie Czarus:)) i nie bede patrzec na to, co mowia inni. To jest indywidualny wybor kazdego z nas i nikomu nic do tego. A i tak dla rodzicow ich dziecko jest najbardziej wyjatkowe na swiecie bez wzgledu na to jakie nosi imie:)

Dokładnie adnio!! Dokładnie to miałam na myśli:) Wiec topiki z serii "co myslicie o imieniu .........." sa naprawde,ale to naprawde bez sensu:)

Gość odih
A co sadzicie o imieniu Małgosia?? Moim zdaniem w tej chwili malo jest dzieci o tym imieniu. Mi bardzo sie podoba:)

Gość adnio
Kasia C 🌼 :)

Gość oliwia liwia czy lenka
? ja sądzicie, ktore najladniejsze?

bardzo niemadrze argumentuja niektore osoby fakt, ze rodzice nadaja \"oklepane\" imiona. czyli rodzic powinien dac imie oryginalne, bo dajac oklepane krzywdzi dziecko??? smieszne!!! my z mezem damy naszej coreczce na imie Oliwka i gdzies mamy to, ze jest to popularne imie. wybieramy je, bo nam sie podoba a gdybym chciala dac corce imie oryginalne, niesztampowe i nieoklepane to wybralabym Hermenegilde albo Kleofase! :O kurcze dajcie ludzie spokoj z ta nagonka na imiona, kazdy rodzic ma prawo dac imie jakie mu sie podoba a niekoniecznie powinien sie kierowac moda na te imiona.

ja dam na imie Emilka corce, u nas poki co nie jest popularne to imie, ale zauwazylam juz na forach ze coraz czesciej to imie wystepuje... syn ma Aleksander - po dziadku , mowimy na niego Olek/Olus i tez czesto tego imienia nie slysze

Gość piekneone
BRAWO!!!!Kasia i adnio!!!!!

Gość super topikkkk
a ja powiem ze prawda jest z tymi oklepanymi imionami... takie imiona wybieraja rodzice co wlasnych pomyslow nie maja... oklepane znaczy ze w tym danym roczniku jest duzo takich imion.. a nie ze za 10 lat... a burzą się tylko te matki ktore daly dziecku oliwka czy kubus ;) bo co maja innego powiedziec... tak se to tlumaczcie.... he he i nie chodzi tu o jakies hermenegildy ale o piekne polskie imiona a nie dziesiec kubusiow szesc oliwek i piec wiktorii....

ja mam 2ipółletnią Marysię❤️. wiem, że jest moda na to imię ale nie u nas bo mieszkam na wsi i tu każdemu się kojarzy z pospolitą \"Maryśką\". więc w promieniu kilkunastu kilometrów żadnej innej Maniuśki nie ma ;) Moja druga córcia ma 9 mcy i na imię mam Magdusia 🌼 Wiem że to imię roczników 80. ale właśnie teraz jest bardzo oryginalne bo nikt nie chce nazywać tak dzieci. A u nas we wiosce ostatnio urodziły się: Wiktoria Zuzanna Bartosz Szymon Sebastian Julia Oliwia Piotr Damian Jakub Ola Maja Miłosz

Gość piekneone
A ja popatrz jestem w siódmym miesiącu ciąży i wiem ze urodzę Jakuba,bo mimo takich gadan jak twoje super topikkkkku ....mam to gdzies:D na brak pomysłów tez nie narzekamy z mężem,ale NAM najbardziej na Swiecie podoba sie Jakub,chocby miał miec w klasie samych Kubusiów i same Oliwki,NAM to nie przeszkadza:D:D

Gość piekneone
:))) super topikkkku:) wiesz,mam mae pomysłów,ale nie w jednej kwestii,w tej juz jest postanowione,ze chocby nasz syn(urodzi sie za miesiac) miał miec w klasie TYLKO swoich imienników,to trudno:)))),ale bedzie miał na imie Jakub,bo po prostu podoba nam sie to imie najbardziej na Swiecie:D:D

Gość kinga69
A ja jestem Kinga i dobrze mi z tym :) Córeczkę nazwę Kamilka, synka Adam. Może nie są na topie, ale to całe szczęście ;) Nie lubię Jasiów, Stasiów, Antków, Alanów, Marceli, ani tez Wiktorii, Julii, Nikoli. Sorry, że kogoś uraziłam, ale te imiona dla mnie są najgorsze...

Gość Do Stelka
Moj syn ma na imie Philip (nie mieszkam w Polsce) Tutaj gdzie mieszkam oklepane dla dziewczynek to Marie,Sophie dla chlopca to Maxymilian,Alexander,Leon W Polsce w rodzinie i u znajomych same Julki :( Oliwie :( i Zuzie :( chlopaki to Kubusie :( Podoba mi sie jak ktos tu nazwal swoja coreczke Kalina :) Fajne imione nie oklepane to Paula,Lena,Sarah,Blanka :) Maciej,Kamil,Lukasz,Emil :) za moich czasow w Klasie byly Marzeny,Anki,Kaski,Magdy,Goski,Bozeny,Anity,Boguski Chlopaki Roberty,Krzyski,Marciny,Pawly,Marki Pozdrawiam 🌻

Gość a mi się Emilka kojarzy
z piosenką: kochamy Emilkę, choć dręczy nas co chwilkę:P

Gość Do Stelka
Powiem tak: Modne imiona 50 lat temu dziewczynki:Jadwiga,Krysia,Zosia,Kazia,Wiesia,Wandzia,Grazyna chlopcy:Zbyszek,Wiesiek,Marian,Kazik,Wladek,Janusz,Stasiek,Czesiek Modne imiona 25 lat temu dziewczynki:Kaska,Ania,Sylwia,Beata,Monika:),Justyna,Anita,Goska,Baska,M Marzena,Lucyna,Ilona,Ewka,Bozena,Iwona chlopcy:Marek,Przemek,Robert,Darek,Krzysiek,Mariusz,Tomek,Pawel,Marcin, Piotrek,Andrzej Modne imiona teraz dziewczynki:Julia.Oliwia,Amelia,Wiktoria,Emilia,Weronika chlopcy:Jakub,Antek,Olivier,Mateusz,Wiktor,Bartek

Gość Do Stelka
Zapomnialam o Zuziach i Nikolkach :( strasznie oklepane imiona!

Gość a liwia
tez oklepane?

Gość albo lenka

Gość bejbik
jak mozna pisac,ze jakies imie jest najgorsze bo duzo dzieci je ma albo ze komus niedobrze jak slyszy jakies popularne.jak mozna robic przykrosc tym ktorzy maja wlasnie Julie albo Kubusia. chyba wazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe ,szczesliwe i dobrze wychowane a ztym ostatanim bywa najgorzej.zajmijcie sie lepiej wpajaniem jakichs wartosci dzieciom bo z tym coraz gorzej

mi sie podobaja takie imiona jak; dla dziewczynek michalina, natalia, laura i agata, dla chlopcow bartlomiej, tomasz, michal. jak bede miala corke to najprawdopodobniej bedzie michalinka, lub natalia ,a dla synka ktores z tych 3 imion;]

Gość żenujące hehe
niedobrze mi sie robi-pochwal no się tutaj swoim imieniem!!!! Zapewne beznadziejne jak twoja osobowość!!!! Jesteście debilkami pisząc, że ktoś dał dziecku żenujące imię. Normalnie totalne zera intelektualne!!!!! A największą z Was DEBILKĄ jest dajzy-walnij się w ten pusty łeb może wtedy zmądrzejesz i przestaniesz wyzywać dzieci na różnych topikach widać, że masz problemy emocjonalne!!!!! Popatrzcie na osoby,które normalnie wyrażają swoje zdanie, bez pojebanych hehe epitetów i złośliwość. Kinga-buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość a to imię
Radek (Radosław), też nie spotkałam innego poza moim męzem a ladne takie :)

Gość suuuuper
bernadeta ;)