Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggggosia

upały a spacery z niemowlaczkiem

Polecane posty

Gość gggggggggosia

Dziewczyny, mam synka pół rocznego i zazwyczaj wychodziłam z nim na dwór na ok 3 godz a teraz jak jest tak gorąco to po prostu się nie ruszam z domu bo można umrzeć:)I tu się pojawia problem, bo mój Jasio strasznie marudzi jak jest w domu, cały czas chce na rączki, na hustawce nie chce siedziec, w bujaczku tez nie. Już nie mam pomysłów, doradzcie coś. Pozdrawiam

jesli jestes z nim w domu caly dzien (maciezynski/wychowawczy) to proponuje jak ja - wychodz z nim w godzinach rannych lub wieczornych :) jak wyjde rano, to potem lepiej śpi, a wieczorkiem też jest przyjemniej.

Moze macie gdzies w poblizu jakis park lub inny zacieniony teren? Ja wychodze z corka codziennie na dwor, bo- jak u ciebie- nie da sie wytrzymac z nia caly dzien w domu. I w upalne dni wybieram bardzo zacienine tereny.

Gość qwerta25
ja mam ten sam problem. Ja wystawiam moją w wózku na zacieniony balko i tam sobie lezy i sie bawi albo śpi.

hejka...moze posiedz z nim na balkonie np wystaw mu tam hustawke, albo bujaczek...moja Zuzia tak lubi, teraz sa takie okrutne upały ze dzis siedzialam z nia bna balkonie chyba z 10 minut i zaraz do domku, bo bylo tak goraco, a byla chyba 10-ta...mimo to zaraz ide na spacer:)

o tym samympomyslalam, balkon Moja corcia tez tak lezala na balkonie albo w foteliku albo na lezaczku, jak niemialam cienia na balkonie to zaslanialam kocem

moja nie jest niemowlakiem,ale od rana siedzimy na balkonie(wtedy jest tam cien ,wiaterek,chłód) .potem idzie spac do domu a na dwor wychodzimy ok 16...17.i tak do 20.

Gość gggggggggosia
Dzięki z odpowiedzi:) Niestety odpada wersja z jego leżeniem na balkonie bo po 1: jest tam za gorąco-strona południowa, a po 2- mój mały synio nie chce leżeć ani w bujacz ku ani w huśtawce, zaraz się preży i jęczy, samodzielnie nic nie robi, najdłużej wytrzymuje w łóżeczku ok 10 min sam i już mnie krzykiem przywołuje. Parku albo lasku brak, środek miasta, a jeśli chodzi o poranne i wieczorne wychodzenie, to owszem, wieczorem też wychodzę po 18 a rano sobie synio podsypia i tak zostaje niestety 6 godz, z którymi nie mam co zrobić. Kiedy on w końcu trochę podrośnie, to może sam się trochę sobą zajmie:) Ja chyba tez zaraz wyjdę mimo upału, bo oboje oszalejemy:)

Gość Wiesz to naprawdę jest
Ja robię podobnie jak Fressia, chodzę z małym na spacery wieczorem. Wcześniej kąpię go niż normalnie to robiłam, odczekuję i chodzimy na spacer nawet i ok. 19.00 i 19.30, bo uważam, że dla malucha jest stanowczo za gorąco np. o 16.00. A co do malucha w domu, to mój też nie chce leżeć w łóżeczku, bo mało widzi, nie chce leżaczka, bo nie może się tam ruszać, ale sprawdza się nasze łóżko, mata i ewentualnie podłoga.

ja również wieczorem, a w dzień jak jet bardzo gorąco to wsadzam go do wanny, młody się po pluska zje i idzie spać, bo inaczej jest nie do życia.Parków u mnie brak, a balko to dopiero patelnia.

no to ze mna jest chyba cos nie ten tego.przeciez wychodzac z niemowlakiem,mozna usiasc w cieniu w parku i wtedy jest przyjemnie.ja tak robilam i mimo ze byly upalne dni to w cieniu bylo swietnie.