Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kandydatnastudia

Czy mam szanse? Studiowanie...

Polecane posty

Gość kandydatnastudia

Jak myślicie czy mam szanse na jakieś studia z minimalnie zdaną maturą... (bardzo słabo..) chodzi o studia zaoczne? Jakie kierunki z tych humanistycznych sa najmniej oblegane? Na jakie łatwo się dostac? pozdrawiam z góry dzieki za odpis.

Gość filatelistyka teoretyczna

Gość Wróżka - świntuszka
masz szanse :) spróbuj na kierunkach pedagogicznych

moze socjologia? albo filozofia? poza tym nie martw sie, na pewno na jakies sie dostaniesz, to przeciez uczelnia zarabia na studencie i walczy o niego :)

Gość jezeli
jest to szkola niepanstwowa to przyjmo Cie z najgorszo zdano matura i to na dzienne nawet, a do panstwowych nie masz sie co pchac

Gość Wróżka - świntuszka
to zaoczne studia , kase płacisz wiec prawie wszedzie biorą , robią nawet dodatkowe miejsca jak jest wiecej chetnych

Gość Wróżka - świntuszka
to zaoczne studia , kase płacisz wiec prawie wszedzie biorą , robią nawet dodatkowe miejsca jak jest wiecej chetnych

Gość potwierdzam potwierdzam
jeśli chcesz dostac się na zaoczne, to nie powinnaś miec większych problemów :)

Gość kandydatnastudia
swinkowaaa - awf odpada (jestem osobą niepełnosprawną ruchowo..mam endoproteze kosci udowej) filatelistyka teoretyczna - co to za kierunek, jeszcze o takim nie słyszałem!? Hmmm.. Wróżka - świntuszka : Własnie myśle o kierunkach pedagogicznych ( pedagogika sp.resocjalizacja) no ale niewiem.. fanka_desczu : Filozofia nie brzmi tak filozoficznie hehe :D czyt. mądrze :D a Socjologia zawiewa troche nudą..ale chociaż?W sumie masz racje..zauwazyłem ze uczelnie ostatnio bardzo walczą o studentów. jezeli..Tak myslisz? Ze nawet z najgorszą maturą mnie przyjmą? Na dzienne nawet nie chce, wole na zaoczne. fanka_deszczu - a Ty coś studiujesz jeśli można wiedzieć..bo piszesz że u Ciebie było 6/os na pedagogike.Kierunki humanistyczne cały czas w modzie! Wróżka - świntuszka a Ty coś studiujesz? Kiedys na jednej uczelni widziałem że było 100 miejsc a przyjeli ponad 140 (studia zaoczne) praktycznie ile to więcej kasy dla nich co nie? fanka_deszczu Ja chciałbym studiować niedaleko mnie : czyli Bygoszcz, Olsztyn - a to nie są aż tak oblegane uczelnie.. potwierdzam potwierdzam - no zobaczymy, chciałbym studiowac i dalej się kształcić.

wiec jezeli zaoczne, to wybrac sobie mozesz co tylko chcesz :] (no prawie) ale generalnie przyjma cie wszedzie. Zreszta dostac sie na studia, to najmniejszy problem, sztuka sie utrzymac :] ja skonczylam wlasnie pedagogike, teraz pracuje w dziekanacie, ciagle jest boom :)

Gość dwfdas
uwiez mi na socjologie nie masz szans,bo to bardzo oblegany keirunek :O tak jak polotologia moja kumpela ze zdanymi maturami na cos ponad 70 pare % miala problemy pedagoika tez jest oblegane wiec to glupie rady informacja naukowa i bibliotekoznawstwo jest mało oblegane ewnetualnie mogles probowac na jakie snauki o rodzinie itp. gdybys zdawał matme to polcam politechnike bo tam to kazdy gląb sie dostaje kumpela ze zdana mature na 17% z matmy ( jako dodstakow oczywiscie ) studjuje tam :O:O:O:O

zalezy jeszcze co studiuje. poza tym wszyscy wiedza ze co innego dostanie sie co innego utrzymanie

Gość kandydatnastudia
fanka_deszczu : Ja juz bym chciał pedagogike (a najbardziej resocjalizacja) Co o tym myslicie?Masz racje dostać się to nie sztuka ważne aby się na nich utrzymać. A jaką skonczyłaś pedagogike specjalnosc jesli mozna wiedziec ;)? dwfdas - dzieki za radę. Nawet nie chcę isc na socjologie, politologie to mnie w ogóle nie interesuje.Oj matmy nie zdawałem całe szczęscie. A ta Twoja kumpela jakim cudem ona tam się znalazła? Studiuje dziennie?????? Ellinka a Ty cos studiujesz/studiowałas?:) Ja mysle o Pedagogice resocjalizacyjnej/ ew. Pedagogika pracy socjalnej. Zawsze chciałem iśc na psychologie ale to już pozamiatane chyba ze za rok poprawie mature kto wie..

Gość ratta
ja studiuje pedagogike co prawda nie resocjalizacje ;) sadze ze powinienes sie dostac na zaocznetylko zalezy jaka uczelnia Cie interesuje- panstwowa, czy prywatna? a matura ze wszystkich przedmiotow podst?

ja skonczylam pedagogike ogolna :) i jezeli naprawde cie takie studia interesuja, to nie rezygnuj. Na zaoczne na pewno sie dostaniesz, przynajmniej my na uniw.slaskim przyjmujemy w zasadzie kazdego :] i tak polowa z przyjetych w czasie pierwszej sesji jakos rezygnuje ;) studia nie sa jakos bardzo latwe- wbrew pozorom, ale da sie spokojnie przez nie przejsc :) Na psychologie zaoczna tez sprobuj, a moze akurat :)

Gość Wróżka - świntuszka
Studiuje właśnie zaocznie na dwóch kierunkach : pedagogika przedszkolna i kosmetologia . Nie miałam problemów z dostaniem sie a moja matura wypadła średnio

Gość kandydatnastudia
ratta - dziekuje za miłe słowa. A jaka studiujesz pedagogike? jesli mozna spytać. Matura polski, niemiec, geografia podstawowa... i biologia rozsz (ale niesety nie zdana..) fanka_deszczu - mam nadzieje ze sie dostane na zaoczne. Ty pracujesz przy rekrutacjach?Duzo osób mówi ze studia są proste ja tak nie uwazam - ale mozna dowiedziec się dużo ciekawych rzeczy.A psychologia.. Oj raczej nie nie warto nawet próbowac..ponad 20 osób na miejsce. Tak teraz modna i oblegana jest Psychologia! Wróżka - świntuszka a mogłabys powiedzieć jak zdałaś mature..jesli nie no to spoko :)

Gość Wróżka - świntuszka
Dokładnie nie pamiętam bo to 2 lata temu było ale z niemca miałam minimum z pozostałych pow.60 % ale na pedagogike dostawały sie koleżanki z amnestią :)

Gość kandydatnastudia
No ja praktycznie ze wszystkich mam minimum z groszami ! Jednak się cieszę że zdalem tą mature.. nie myslałem ze zdam, miałem dużo zaległosci, miałem indywidualny tok nauczania a jednak mimo to miałem zaległosci.. No teraz amnestii nie ma. Ale koleżanki też na zaoczną tak? :)

Gość kandydatnastudia
Zawsze interesowały mnie zagadnienia z psychiatrii (na psychologi klinicznej duzo tego..) no ale resocjalizacja tez moze byc fajna..ale to juz nie to samo.

studia pedagogiczne sa szalenie ciekawe i rozwijajace, ucza myslenia- przynajmniej powinny ;) ja w kazdym razie wspominam je bardzo milo, to bylo cudnych 5 lat, chociaz byly ciezkie chwile. Jest kilka takich przedmiotow, gdzie trzeba naprawde wykuć i to spooooro materialu, jak no biomedyka (po co? na co? ;) dosyc wymagajaca jest tez historia wychowania, czy dydaktyka, ale duzo tez zalezy od wykladowcy, wiadomo :) Co do rekrutacji- to tak jak pisalam, przyjmujemy wszystkich- na zaoczne. Wiesz, kazdy student to ok 1500zl, ktore musi zaplacic za semestr, wiec trza zarabiac ;) no a przykladowo ze 100% studentow zaocznych pierwszego roku, do roku piatego dochodzi ok 30-40% nic sie nie martw, przyjma cie :]

Gość kandydatnastudia
fanka_deszczu : Jednak psychologia bardziej mnie interesuje, ale nie będe się pchać.. bo tam naprawdę jest duzo chętnych! Czy na takich studiach jest wiecej egzaminów ustnych czy pisemnych. ? O czym jest biomedyka?O czym się uczy na dydaktyce!? Ale chyba nie wszystkie uczelnie mają w programie te same przedmioty nauczania. Co do rekrutacji - masz racje , kazdy student to kasa dla Uczelni. Praktycznie ja miałem tyle % z matury ilu studentów dochodzi do 5 roku... ;P :)

Gość kandydatnastudia
Przedmioty realizowane w toku studiów I. Przedmioty podstawowe 1. Historia filozofii 2. Filozofia 3. Filozofia edukacji 4. Psychologia ogólna 5. Psychologia rozwoju człowieka 6. Psychologia społeczna 7. Socjologia ogólna 8. Socjologia edukacji 9. Wprowadzenie do pedagogki 10.Doktryny pedagogiczne II. Przedmioty kierunkowe 1. Historia myśli pedagogicznej 2. Teoretyczne podstawy wychowania 3. Teoretyczne podstawy kształcenia 4. Pedagogika społeczna 5. Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania 6. Podstawy pedagogiki opiekuńczej z elementami diagnozy pedagogicznej 7. Podstawy pedagogiki specjalnej 8. Podstawy pedagogiki pracy pedagogiki resocjalizacyjnej 9. Przedmiot fakultatywny III. Przedmioty dopełniające 1. Wychowanie fizyczne 2. Ochrony własności intelektualnej, bhp i ergonomia 3. Technologia informacyjna 4. Wprowadzenie do metodologii badań pedagogicznych 5. Seminarium specjalnościowe 6. Język obcy IV. Przedmioty specjalnościowe 1. Wprowadzenie do specjalności 2. Psychospołeczne problemy niedostosowania społecznego 3. Pedagogika resocjalizacyjna, penitencjarna z elementami pracy socjalnej 4. Metodyka resocjalizacyjna nieletnich i dorosłych 5. Patologie społeczne z elementami kryminologii 6. Prawne podstawy resocjalizacji 7. Metodyka pracy kuratora sądowego 8. Wybrane problemy pracy profilaktycznej 9. Rewalidacja niedostosowanych społecznie z innymi niepełnosprawnościami 10. Pomoc rodzinie 11. Podstawy pracy pedagoga szkolnego 12. Wybrane problemy resocjalizacji w uzależnieniach 13. Warsztaty terapeutyczne i trening interpersonalny 14. Trening interpersonalny 15. Organizacji i zarządzanie w resocjalizacji 16. Psychologia kliniczna 17. Podstawy neurologii i psychiatrii 18. Wybrane formy terapii zajęciowej 19. Ortodydaktyka 20. Wybrane problemy probacji 21. Praktyka specjalnościowa To o resocjalizacji w Bydgoszczy program studiów.

genralnie wiekszosc uczelni podstatwowe przedmioty ma takie same, raczej na pewno bedziesz mial biomedyke- czyli taka mala nauka anatomii ;) my musielismy znac nazwy kosci, miesni po lacinie :/ poza tym obserwacje pod mikroskopem itp. To byl chyba najtrudniejszy egz i to w pierwszej sesji poza tym dydaktyka- to nauka o nauczaniu- tez dosyc trudna i na pewno ja bedziesz mial do tego dochodzi roznego rodzaju psychologia, filozofia, prawo no i mnóstwo zajec praktycznych- kilkaset godzin praktyki

Gość kandydatnastudia
I 1,2,3 zawiewaja nudą...10 też. tak jakby politycznie... II 1... 6,8 brzmi ciekawie :D III. A czy na zaocznych jest WF? jak to jest z WF? IV. Ortodydaktyka? Hmmm