Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulinek1989

Spóźnia się okres. długo. pomóżcie! pilne

Polecane posty

Gość asiulinek1989

witam, pierwszą miesiaczke dostałam w wieku 13 lat. od tego czasu raczej nigdy nie miesiączkowałam regularnie. średnio to tak co 2-3 miesiące. nie przejełam się zbytnio bo myślalam że to mi się w pewnym momencie ureguluje samo. teraz mam 19 lat i nadal mam nieregularne. ale nie o to chodzi . ostatnią miesiączke miałam w marcu (teraz jest lipiec) i od tego czasu nic. miałam pare razy bóle piersi i brzucha jak przy okresie , i przed nim więc myślałam że za pare dni dostane jak to po takich początkowych bólach u mnie ale nic sie nie pojawiło a bóle minęły. w kwietniu zaczęłam współżyż z chłopakiem(ale robimy to żadko, od pierwszego razu zrobiliśmy to może z 4-5x). mimo że używamy prezerwatyw (wiadomo ze nie dają 100% pewności ale liczymy sie z konsenkwencjami)to pomyślałam że ciąża, zrobiłam test (nawet 3! różnych firm i w różnych odstępach czasu.) i zawsze wynik był negatywny więc ciąże wykluczam. jakieś dwa tygodnie temu zauważyłam na majtkach plamki krwi. pomyślałam że wreszcie nadszedł okres. jednak na drugi dzień już było czysto więc wątpie by to był jednodniowyokres). wiecie może ile okres może sie spóźniać przez stres? możliwe że to to bo w maju miałam maturę i bardzo sie stresowałam przez ten okres, a teraz też troszke stresu bo rekrutacja na studia i czekanie czy sie dostałam. dieta też raczej mi nie opóźnia bo nie odhudzałam się, nie zmieniałam diety i nie ćwiczyłam ostatnio intensywnie. wiecie może dlaczego od marca nie miałam okresu? macie jakieś sposoby aby go przyspieszyć czy coś? dodam że jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa, z mamą mam kiepski kontakt i o takich intymnych sprawach nigdy nie rozmawiamy więc nie licze na jej pomoc). poszłabym do ginekologa, ale boje sie. wstydze sie rozebrać, pozatym jestem dość nieśmiałą osobą więc obawiam się że w sytuacji rozmowy z ginekologiem `ta nieśmiałość mogłaby sie dać we znaki. pozatym niewiem gdzie sie wybrac do tego ginekologa. czy do zwykłej przychodni czy prywatnie (nie mam dużo kasy na opłaty za wizyty)(niewiem też czy musiałabym sie rejestrować czy moge poprostu iść bez rejestracji wcześniejszej). a może wystarczy jesli pójde do zwykłego lekarza rodzinnego(pierwszego kontaktu)? a może ktoś z was wie co może być przyczyną braku okresu u mnie i co zrobić aby sie pojawił?? bardzo proszę o pomoc.... najbardziej boję się że nieregularny okres a tera aka długa przerwa może sprawić że bede miec problemy z zajściem w ciąże w przyszłośći a bardzo chce mieć kiedyś dzidziusia ....

Gość ja mam krótkie włosy
nie chce mi się tego czytać :o

Gość tak to siedź dalej przezd moni
torem i sie zastanawiaj:O Pewnie nie masz owulacji, dziewczyno, masz za wysoką prolaktynę i nie masz progesteronu. Idź do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po 1 zrób sobie test z krwi zamiast tych z apteki po 2 idź do lekarza - najlepiej jakiegoś sprawdzonego.Ma interesować się Tobą a nie wyciągać tylko od Ciebie kasę. Powinien zlecić Ci kilka badań. m.in hormony, FSH, LH itd. po 3 zdarzają się plamienia podczas implantacji zarodka po 4 jeszcze raz idź do lekarza jak chcesz mieć w przyszłości dzieci, a o wstydzie na chwilę zapomnij. To jest lekarz i nie pierwszy raz zobaczy pochwę itp.