Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fregata

Czy w wagonach 2. klasy jadących nad morze jest ścisk?

Polecane posty

Gość Fregata

Podpowiedzcie, nigdy nie jechałam pociągiem nad morze i nie wiem jak jest... Nie wiem czy jechać Intercity z miejscówkami czy liczyć na farta w zwykłym pośpiesznym... Jedziemy grupą, wolelibyśmy w kupie siedzieć, no, najwyżej w 2 grupach 3 osobowych :) pociąg nie jest podstawiany w moim mieście, jedzie z innego miasta...

Gość nad morze to nawet nie licz
na miejsca jeśli nie wsiadasz na stacji, z której pociąg startuje:O

Gość Fregata
Yhm, ok. No to na gwałt ten Intercity rezerwuję...

Gość a z kad jedzie i do kad gdzie
chcecie wsiadać?? ja co roku jeżdżę, jak pociąg jedzie z krakowa ja wsiadam w Skarżysku to raczej siedzimy, zależy też kiedy się jedzie bo jak zmiana turnusu to nie ma na co liczyć, gorzej w powrotną stronę zawsze na korytarzu choć stacja na której wsiadam jest trzecia z kolei!!!

Gość Fregata
Nom, rezerwację ma Intercity właśnie.

Gość Fregata
Podbijam :)

My tak jechaliśmy 2 klasą, ale wsiadaliśmy w Intercity 2 klasa na drugim w koljeności dworcu. Po 2 kolejnych ludzie siedzieli na korytarzu :o Lepiej zarezerwuj miejsca!

Gość Fregata
🌼

Gość
ja zawsze jeździłam ekspresem z rezerwacją (najbardziej pasował ten pociąg, no ale 10 h jazdy więc po co kombinować z przesiadkami) i prawie zawsze był pełny przedział. w zwykłym pośpiechu bym nie ryzykowała. jechałam ostatnio pospiesznym nocnym Rzeszów - Poznań (pociąg z Przemyśla do Świnoujścia) i już w Rzeszowie było ciasnawo, a od Krakowa komplet

Gość
wiesz co, na dwoje babka wróżyła ;) jak jedzie z Krakowa, to sporo ludzi może jechać do Wrocławia i wtedy się zwolnią miejsca....

Lepiej pomyśleć o wcześniejszej rezerwacji niż liczyć na cud :) Ja jeździłam do Międzyzdrojów.Pociąg wyjeżdżał ze Szczecina a ja wsiadałam w Choszcznie.Ciężko było o miejsce zwłaszcza że zawsze jakoś natrafialiśmy na kolonie.Jedno,dwa miejsce się niekiedy znalazły ale i ztym problem.Tym bardziej że parę za trzymanek jeszcze jest zanim my wepchaliśmy się do pociągu.