Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maminka 75

Fotelik samochodowy z przodu

Polecane posty

Mam pytanie czy wozicie dziecko na przednim siedzeniu. Ja zawsze wybierałam opcję tylnego siedzenia, ale przy dwójce 4 latek i 9 mies. wiercipięta jest to trochę trudne -szczególnie na długich dystansach. Przede mną wyjazd na wakcje-czytałam, ze nawet jeśli jest poduszka na ze strony pasażera to przepisy pozwalaja przewozić dziecko z przodu, przodem do kierunku jazdy. To rozwiązanie dużo by mi dało, ale się trochę obawiam o bezpieczeństwo dziecka. Dodam, że w moim samochodzie opcja wyłączenia poduszki kluczykiem jest niemożliwa, a że to nowe pudło to mąż nie chce ingerencji ze strony serwisu-trzeba byłoby tą poduszkę zdemontować.

Witaj. Ja bym nie ryzykowała. Najbezpieczniej dla dzieci będzie z tyłu mimo że dla Ciebie niewygodnie

z tego co wiem to na atestach jest zawsze że jeśli nie ma poduszki to dziecko może być z przodu.

ale chodzi o starsze dziecko a nie o niemowlę jeżdżące tyłem do kierunku jazdy tak? bo tak to zrozumiałam jeśli dziecko jedzie przodem to może mieć poduszkę powietrzną która w razie wypadku go ochoroni może tu coś więcej znajdziesz www.fotelik.info

Gość Alexxxxa
Miejsce obok kierowcy jest najbardziej niebezpieczne w samochodzie. Można wozić za wyjątkiem fotelikow ustawianych tyłem do kierunku jazdy, ale to większe ryzyko dla dziecka.

Pierwsze slysze ze nie mozna tylem do kierunku jazdy - wlasnie tak sie ustawia fotelik z niemowlakiem na przednim siedzeniu. Poduszka powietrzna musi byc koniecznie wylaczona.