Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia dzidziusia

ZUPKI OBIADKI DESERKI - WŁASNE CZY ZE SŁOICZKA?

Polecane posty

Gość mamusia dzidziusia

Co lepsze dla dzidziusia? takiego 6 miesięcznego?

Gość **kawa z rana**
Nie wiem co lepsze, ale moje dzieci nie tknęły gotowego jedzenia choćby było z najlepszej firmy. Pluły tym bez skrępowania :O Dlatego zmuszona byłam sama przygotowywać im posiłki i wyrosły na zdrowe osóbki :classic_cool:

Gość KroKodyleK.
Ja gotuję, ale też daję słoiczki. Dla Małej to bez różnicy, ale jak dla mnie to gotowana jest o niebo lepsza niż te sztuczne ze słoczka:)

Gość Nawet Fajna Mamuśka
ja nie mam nic przeciwko słoiczkom, mój szkrab też, mu wszystko smakuje.

Gość __podnosze
Ja daje owoce i warzywa w większości ze słoiczka... s klepie czy na targu - nigdy nie wiesz skąd pochodzą, może rosły przy drodze :o sama będę przyrządała takie dania z mięskiem, zupy ale jeszcze za wcześnie.

Swojej 7 miesiecznej córeczce daje gotowane zupki,ale ze wzgledow finansowych,bo gotuje i dla starszej.Jezeli mialabym duzo kasy oczywsice kupowalabym-uwazam,ze dania sa zdrowsze,smaczniejsze, b.urozmaicone itp.Niestety sa za drogie,Daje gdy naprawde nie mam czasu. Decyzja nalzey do Ciebie,ile kobiet tyle opinii.Sprobuj i tego i tego.W moim przypadku starsza corka miala alergie do 9 m-ca.mimo, ze doszlo do tego,ze gotowalam zupe na mileralnej, marchewce nie pryskanej,miesie ekologicznym,dostawala wysypki i tak w kolo macieja.Po sloiczkowycj,az trudno uwierzyc, i sama nie wiem do tej pory dlaczego,nie miala nic,super tolerowala.w kazdym razie mlodsza na szczescie ma sliczna skorke,bezproblemową. Pozdrawiam:)

ja tez ze wzgledow finansowych gotuje sama, ale czasem dla urozmaicenia kupuje deserek w sloiczku...staram sie zeby jadla jak najrozniejsze smaki.....nie jestem ani za ani przeciwna sloiczkom....robie sobie tzn Zuzi obiadek na dwa dni, a jak mi cos zostanie to wkladam do sloiczka i do zamrazalnika na czarna godzine:) owoce daje jejsama, kupuj e w budce z warzywami, bo nie mam dostepu do ekologicznych upraw...nic jej sie nie dzieje, rosnie zdrowa... mysle ze warto sporobowac....jak nie ma czasu albo sie po prostu nie chce to mozna dac sloiczek, a jak ma sie ochote gotowac to sie gotuje i juz...wkurza mnie tylk ze te sloiczkowa sa taaakie przemielone papki:(

Moja mała je pół na pół - raz ze słoika różnych firm, raz gotowane w domu (zarówno zupki jak i desery), poza tym wyjada nam już z talerza.

Ja swojemu maluszkowi (teraz 7 miesięcy) od początku kupuję słoiczki, obiadki, zupki, deserki, jogurciki.

Gość brumka
Ja tak jak i Karolcia od początku daję słoiczki (mój synek ma 8 miesięcy), zazwyczaj jest to Gerber. Kiedyś przejdę na samodzielnie gotowane obiadki, ale jak na razie uważam, że tak jest zdrowiej i wygodniej.

Gość maleszka22
oczywiscie ze jest zdrowiej tak i ja uwazam ponieważ mamy pewnosc ze warzywa i owoce które znajduja sie w sloiczkach sa 100 procentowo zdrowe.Tak samo jest z sokami.A tak na marginesie polecam soczek Gerbera -Sok z jabłek i wiśni.Pyszotka