Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziula25

Dwie kreski - MARZEC 2009

Polecane posty

Gość Madziula25

Witam, robilam test w poniedzialek 7.07 po 3 dniach spozniajacego sie okresu. Do lekarza ide dopiero 16.07. w srode Czy ktos jeszcze wie?? Ja mam za soba juz 5 testow tak sie bardzo boje... 1,5 roku staran... Czekam na was kobietki...

hej :) ciesze sie ze ktos napisal. W ktorym jestes tygodniu?? Bo ja niestety jeszcze nie wiem, ale jeszcze 3 dni i sie wyjasni...

Madziulka ja jestem w 6 tygodniu :) Podobno bo wiesz mam niezbyt dobra ginekolożkę i jutro sie przepisuję do takiego świetnego lekarza i mam nadzieję że on mi wreszcie wszystko ładnie wyjaśni. Wiesz ja tez długo się starałam o dzidzi. Nie tyle co Ty ale pół roku to było dla mnie bardzo długo... no i 1 lipca zrobiłam test a tu dwie krechy i to czerwone jak krew :D No i szczęście w moich i narzeczonego oczach :) Coś wspaniałego :)

Ja sie starałam rok naturalnie a potem dostalam leki na owulacje i w 4 cyklu sie udało... Zrobilam 5 testow - w sumie to codziennie robiłam wszystkie pozytywne - na szczescie. Ale troche sie boje bo wiesz mam takie bole jak na okres Czy ty czujesz cos takiego??

Nie bój się kochana! Ja mam to samiuśko. Też się denerwowałam że to okres bedzie ale nie, nie. To poprostu tak właśnie boli. Macica się roszerza itd. Troszku sobie pocierpimy ale potem będzie tyle radości :D

O matko no to mi ulżyło!!! :-) Bo jakoś nie mam sie teraz kogo zapytac jak sie czuje w ciąży wiec postanowiłam napisac na kafe...ciesze sie ze sie odezwałas jestes w troszkę bardziej zaawansowanej ciąży hihihi niz ja wiec moge cie pytac o wszystko! :-p Mialas juz usg??

Jasne pytaj! Miałam już dwa USG.. nie powienno sie tak często robić a ta głupia ginekolożka mi zrobiła tydzień po tygodniu :( Nie pozwól zeby Ci Twój GIN tak często robił. Jeśli Ci zrobi teraz to nastepny niech Ci zrobi za 3 tygodnie. Napewno bedziesz miała robione USG dopochwowo. Dopilnuj by GIN na przyrząd do USG założył prezerwatywę! Tak musi być. Jeśli tego nie zrobi to spieprzaj od niego :D No co tam jeszcze... hmm... generalnie to bedzie wszystko dobrze zobaczysz! Jeśli jeszcze nie jesz to jedz kwas foliowy. Aha i jeszcze jedno pytanie palisz papierosy ?? Bo jesli tak to stopniowo zacznij ograniczać. Przez tydzień czasu powinnaś rzucić zupełnie, żeby wstrzasu dla organizmu nie było.

Jem folik juz od roku ponad :) W sumie od kiedy postanowilismy miec dziecko :-) Prawda ze nie codziennie pamietalam ale generalnie brałam regularnie. Palenie rzuciłam w listopadzie troche mi sie przytylo ale co tam :P Chodze do lekarza prywatnie juz jaki czas i zawsze przed usg uzywal prezerwatyw. Trzymam mozno kciku za nas obie Acha widzialas juz serduszko czy pecherzyk?

Ja muszę już lecieć ale będę tu zagladać codziennie :) Jeśli chcesz mozemy razem przejść przez naszą ciażę. Ja nie zagrzałam jeszcze miejsca na innych marcowych topikach wiec mogę zagrzać tutaj :) Do napisania jutro :) Aha no i napisz w srodę jaka diagnoza lekarza :) Trzymam kciuki by była to ciąża :) Pozadrawiam :)

Widziałam dopiero pęcherzyk ale na następnej wizycie będę juz słyszała bicie serduszka :) Bo idę za 3 tygodnie dopiero :) Ja też trzymam kciuki za nas :)

Obiecuje zagladc tu najczesciej jak to mozliwe :) Teraz ide robic kolacje dla meza bo z pracy wraca! I mamjeszcze jedna prosbe napisz czy masz jakies inne objawy poza tymi bolami brzuszka??

hej ja robiłam teścik w tamten poniedziałek i słaba kreseczka a potem w środę już mocna(ta druga oczywiście:)) więc też będę marcówką:) w necie termin liczony wypada na 13 marca:) starałam się 8 miesięcy i tez się boję czy aby na pewno się udało, no ale okresu nie ma tydzień no i dwa testy robiłam, objawów zbytnio nie mam, czasem piersi zakłują i brzuszek zaboli ale tylko czasem, trochę tez mnie bolą plecy ale może to przez pracę, bo nie mam najlżejszej i śpiąca jestem tylko nie wiem czy przez ciąże czy może pogoda i praca na 3 zmiany daje się we znaki w piątek idę do lekarza i mam nadzieję że potwierdzi ze będzie dzidziuś:) udało nam się akurat wtedy jak postanowiłam się przebadać, nawet mąż zrobił badanie nasienia a w tym czasie dzidziuś już był:D

witam aga25_ :) Czy masz tyle lat ile w nicku?? Bo ja tak Ja tez robila pierwszy test w poniedzialek o tak codziennie :P Ostatni w piatek - Piekne 2 krechy za kazdym razem :) Ja ide do lekarza w srode. Tez pracuje na 3 zmiany i poszlam do lekarza pierwszego kontaktu powiedzialam co i jak i mam L4 :) Zreszta ja ledwo zyje, glowa mnie boli, mam mdlosci, jestem senna...no i ten bol brzuszka...

tak mam 25 latek:) ja idę dopiero w piatek do gina i planuje iść na l4 dopiero od połowy sierpnia, bo za 2 tygodnie mam urlop więc pójdę dopiero po urlopie, zresztą nie cierpię swojej pracy i mam nadzieję że uda mi się dostać zwolnienie i nie wrócę już tam:)

Ja tez nie cierpie swojej pracy :) Fajnie ze robilysmy testy w ten sam dzien :) Moze sie uda ze bedziemy w tym samym tygodniu :) Dla mnei sroda to taaaaak daleko!! :P

ja się czuję w miarę ok tylko trochę jestem zmęczona ale ogólnie gdyby nie brak okresu i test to nawet bym się nie dmyślała,wcześniej jak sie nie udawało to miałam wszystkie objawy ciąży oczywiście urojonej:O mam ochotę zrobić jeszcze jeden test bo jednak cały czas się boję że jednak mi się wydawało albo że test był zepsuty tak bardzo chcę żey to była prawda...

Madziula ja miałam okres ostatnio 7 czerwca a 21 byłam u lekarza i wtedy na usg wyszło że miałam owulację więc gdzieś wtedy zaszłam w ciążę, także zaczął się 6 tydzień licząc od ostatniej miesiączki

No poprsostu mialam tak samo jak ty z ta urojona ciaza :P I teraz tez mam ciagle obawy Czy to prawda czy wszystko w porzadku czy sie uda!!

bo my zaplanowaliśmy już w styczniu 2007 że od grudnia zaczynamy starania i jak czekałam na ten grudzień, zaczęliśmy w listopadzie a tu nic z tego:( no i potem jeszcze tak kilka razy, gdyby nas się udało to za miesiąc bym rodziła a tak to dopiero mam maleńką istotkę w brzuchu.. ja idę dopiero w piątek do lekarza i mi to się dopiero dłuzy czas... miałam iść w ten piatek co był ale nie było lekarza tego co chciałam, a on przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu a teraz we wtorek jest po południu a mam drugą zmianę więc zostaje mi piątek, ale mam nadzieję że będzie warto czekać:)

My tez zaczelismy sie starac w styczniu do grudnia nic Poszlam do lekarza dal mi mnostwo skierowan na badania do zrobienia zanim je wszystkie zrobilam byl luty a ja dalej nie w ciazy Dostalam tabletki na owulacje w polowie 4 cyklu brania bylam na usg ( czyli 20 czerwca) gdzie moj lekarz stwierdzil ze bedzie owulacja z obu jajników pełni nadziei przystąpiliśmy do działania... ....no i sie udało! :) Miałam miec okres w sobote 5 lipca. Pierwszy test w poniedziłek...pozytywny jestem dobrej mysli...

Madziula też miałam dostać okres 5 lipca:) chyba będziemy rodzić w podobnym czasie, a może nawet tego samego dnia:)

no niestety ja mieszkam całkiem w innych stronach bo na pokarpaciu

Ale to nie wazne ze daleko :) Połaczył nas internet :) :P Mysle ze bedziemy sie spotykac tu co??

ja bardzo chętnie:) wprawdzie udzielam się tez na innym temaciku ale tam jesteśmy na różnym etapie, są i osoby w zaawansowanej ciąży jak i starające się ciągle.. próbowalam się zaczepić na innym temacie o marcu 2009 ale tam jakoś nie umiem się wbić, w związku z pracą nie mogę tu wpadać o każdej porze dnia ale jestem na kafe codziennie:)

życie jest piękne twój nick chyba jest związany z dzidziusiem:)