Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziula25

Dwie kreski - MARZEC 2009

Polecane posty

no u mnie to też pierwszy dzidziuś:) i do sierpnia bym nie wytrzymała, chcę mieć już pewność że to się stało naprawdę:) taka jedna mama dam ci radę, nie staraj się tylko się po prostu kochaj z mężem, bo im bardziej się staramy tym gorzej z psychiką i wtedy trudniej zajść w ciążę powodzenia

Gość kitkax
mam bole takie delikatne w podbrzuszu i jajniki tez troszke mnie bolą na zmiane ale bardziej lewy Ogólnie to sie dobrze trzymam, mam tylko obolałe piersi :)

Gość taka jedna mamaaaaa
Aga:) Wiem. Szczerze mówiąc to nawet nie przepadam za określeniem "starania". U nas z synkiem udało się za pierwszym razem. Poprostu radosny cykl bez zabezpieczeń i sex gdzieś tak co drugi dzień. Przyznam, że nie umiałabym traktować męża instrumentalnie, a tak traktowałabym seks nastawiony tylko i wyłącznie na dziecko. Wiem, że dziecko to owoc miłości!!!! Kitkax, moim zdaniem powinnać iść do innego gina. Pierwszy raz widzę gina, który daje wytyczne przez telefon i we wczesnej ciąży chce widzieć pacjentkę za tak odległy czas. Ja już miałam w życiu do czynienia z wyluzowanym ginem i zmieniłam go na całe szczęście. Bety w pierwszej ciąży też nie robiłam, ale wizyty są konieczne!!

Gość taka jedna mamaaaaa
Acha, co do Feminatalu, to dobre witaminy, ale jak mówiłam, skonsultowałabym z kimś innym. Jak rozmawiałam z dwoma ginami to obaj odradzali na początku witaminy, chyba, że kobieta ma złe wyniki morfologii. Tak to na początku kwas foliowy, lub kwas + jod, a dopiero bliżej drugiego trymestru witaminy.

Gość kitkax
no mi wlasnie pow ze te witaminy sa z jodem i sa bardzo dobrze przyswajane i najlepsze na rynku obecnie hmmmmmmmmmm to ja nie wiem co mam robic

Gość feminatal 800 to kwas i jod
dopiero 400 ma witaminy - mozesz brac - jest b.dobry

Gość taka jedna mamaaaaa
OK, chyba, że 800.

Gość kitkax
czyli ten 400 czy ten 800???

Gość taka jedna mamaaaaa
Kitkax. Najlepiej byłoby zrobić badania i skonsultować z ginem na podstawie badań. Ja początkowo brałam kwas i jod (ale nie był to Feminatal 800), a Feminatal N dopiero od 15 tc. Szczerze mówiąc nie wiem co doradzała CI Twoja gin, dlatego warto byłoby to sprawdzić na wizycie bądź zadzwonić.

ja bede szla na wizyte pod koniec 6tc ale zastanawiam sie czy isc jutro prywatnie bo swedzi mnie :( czy lepiej poczekac do przyszlego tyg 24.07 nic sie nie stanie?

Gość kitkax
ja sie taM NIE ZNAM ALE jak swedzenie ci dolega to poszlabym szybciej:)

sorka,ze tak prosto z mostu ale przeciez kobieca sprawa:O cholera szkoda mi tylko kasy no ale dla zdrowia dzidzi wszystko

Gość kitkax
dziwnie ze tak musisz czekac bo u mnie kobiety w ciazy sa od reki przyjmowane i wcale za wizyte nie place

u mnie lekarze na urlopach wiec zostal tylko ten prywatny i dzis sie zapisalam na jutrowizyta niby nie duzo bo 32zł ale dzis badanka 60zł pewnie bede musiala robic je co 2 tyg bo mam niedoczynnosc tarczycy i awsze sie cos znajdzie a to leki,witaminki itp no trudno jakos to bedzie:P

Pozdrawiam dziewczyny! Ja też mam termin na marzec a dokładnie na 15 marca. To już moja druga dzidzia a ja jestem przerażona i nie mogę się juz doczekać.

Co do witamin to moja położna kategorycznie zabroniła brać czego kolwiek oprócz foliku do czasu zrobienia badan Powiedziała ze tym bardziej odpadaja preparaty gdzie jest witamina A bo ona źle działa na dzidzie w I trymestrze. Ja tez miałam swędzenie i pieczenie ale cewki moczowej Byłam na konsultacji u innego gina w piątek wieczorem (tak na szybko) i on zalecił badanie moczy, posiew i żadnych leków ewentualnie na stan krytyczny taka maść Pimafucort. Acha i mycie sie rumiankiem albo Tantum Rosa!!

Gość kitkax
czesc dziewczynki:) jak tam samopoczucie? mnie cos katar wziął :/ i sie ciagle zastanawiam nad ginekologiem bo moj kaze mi dopieor przyjsc na poczatku sierpnia- mi sie wydaje ze powinien od razu mnie wyslac na badania ehhhh

ja jutro idę do lekarza i zobaczymy co mi powie, zostało ci 2 tygodnie więc napewno jest wszystko ok. ja byłam dwa tygodnie temu i mi powiedzieła że mam przyjęć jak troszke urośnie bo jest za małe

Gość kitkax
czy kłucie w podpvrzusuz jest normalne?:/

Gość kitkax
uuz mi przeszlo ale to bylo takie mocne kłucie i preszło mi na szczescie!! serce zaczelo mi walic ze moze byc cos nie tak uffff oby bylo wszystko dobrze

hej dziubassek jak swędzi to koniecznie do lekarza to moze bć grzybica bo podobno w ciąży często może występować, ja aż się boję bo był czas że miewałam prawie co miesiąc a ostatnio już długo miałam spokój i boję się żeby nic nie działo się kitkax mnie czasem pobolewał brzuszek ale ostatnio jakoś mniej, myślicie że brzuch musi pobolewać??

Gość kitkax
ja mysle ze nie powinien bolec tylko własnie pobolewać, mnie pobolewa ale nie przeszkadza to zbytnio w funkcjonowaniu Mam nadzieje ze te kłucie to nic złego nie było

na początku może pobolewać bo cały organizm sie przestawia na nową sytuację a co do swędzenia to trzeba uważać bo to może być grzybica, która często dopada kobiety w ciąży

Gość taka jedna mamaaaa
A u mnie dalej nic, tylko samopoczucie jak na @, ale pomimo, że powinnam się zachowywać jak dorosła kobieta, to jednak coś powstrzymuje mnie przed zrobieniem testu....