Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziula25

Dwie kreski - MARZEC 2009

Polecane posty

jestes w 5 tyg tak jak ja moj ostania @ 13.06 musze isc hcyba wczesniej do gina bo sluz mam jakis dziwny chyba zlapalam zapalenie:O

kitkax tez myślę że to 5 tydzień:) gratuluję:) my się staraliśmy dłużej bo 8 miesięcy i ciągle się boję czy to aby na pewno dzidziuś.. a co do wczesnych poronień i zagrożeń to ryzyko w ciąży jest zawsze, dlateog nie ma co o tym mysleć tylko jak najmniej zmartwień zwłaszcza tych bezpodstawnych w ciąży chyba nie wolno pracować na kompie więcej niż 4 godz nie zależnie jak ma się monitor, spawdź na necie potem do lekarza po zaświadczenie i możesz śmiało iść do szefa z tym

Gość kitkax
dziubasku hohohoho ale sie zlozylo to bedziemy razem rodzic:P hehe jak dbacie dziewczyny o siebie na poczatku ciazy???tzn odzywianie Od wtorku zaczynam chodzic na basen 2 razy w tyg - ponoc najlepszy sposob na utrzymanie jedrosci ciala podczas ciazy:)

ja i Madziulka też będziemy razem rodzić jesli lekarz potwierdzi nasze ciąże:) tak więc idziemy parami:D

hehe dziewczynki ale wiecie,ze dzidziusia czasem szybciej sie domagaja swiata czasami pozniej takze nie wiadomo kto z kim hehe;) jak zobacze bete ciazowa to kupie zaraz witaminki dla kobiet w ciazy bo narazie tylko folik a i ejszcze siedze 3 tyg w pracy bo tez siedze na kompie a pozniej mam urlop 3 tyg i chyba juz nie wracam:) takze podczytalam wczesniej,ze Madziulek i Aga tez nie lubia swojej pracy tym lżej bedzie sie rozstac;) a jaka macie sytuacje w pracy tzn umowe jaka? ja mam na czas okreslony do konca roku a pozniej poinna byc na nieokreslony ale watpie czy mi dadza wiec wstepnie do porodu a pozniej macierzynski i good bye

ja swojej pracy nie cierpię bo po pierwsze po studiach wylądowałam na produkcji i zapierniczam na 3 zmiany, do tego stoję 8 godzin w pracy, a po drugie jest okropna atmosfera, ludzie na siebie kablują nawzajem i jest coraz gorzej, ja mam teraz za 2,5 tygodnia urlop i mam nadzieję ze po urlopie dostanę l4 i tyle mnie zobaczą umowę mam do listopada 2009 także na razie jestem spokojna, a co będzie potem to się będę martwić potem:)

Gość marcowka 2009
dziewczyny! kilka dni wczesniej powstal topik marzec 2009, moze sie dolaczycie? zapraszamy!razem bedzie nam razniej!! jest nam juz tam calkiem spora grupa marcowek !!!!!!!

Gość kitkax
no to dołączam do WAs :) ja swojej pracy tez nie lubie, mam podstawe plus premie, niezle ttrzeba sie nadzwonic zeby cos zarobic Teraz okres wakacyjny i słabo idzie a jeszcze zatrudniaja nową osobe do działu i dopiero kicha Nie wiem były kiedys miesiace gdzie było konkretnie ale teraz to nie widze sensu:( ehhhhhh

to ci lepiej:) ja tez sie bede martwila pozniej:O chciala bym isc na wychowawczy ale w takiej sytuacji mi nie przysługuje:O

ja tez mam podstawę + premie ale premię zabierają nam przy każdej okazji jak tylko się da, z jednej strony dają z drugiej zabierają, a mwicie wcześniej że jesteście w ciaży czy po prostu zmykniecie pewnego dnia na zwolnienie??

dziubassek mi po macierzyńskim zostanie jakieś 3 miesiące na wychowawczy a potem koniec umowy, no chyba że wcześniej wrócę, może mi dadzą kolejną umowę i wtedy znowu na wychowawczy:P a tak naprawdę to mam nadzieję że tam nie będę musiała nigdy wracać i znajdę potem inną lepszą pracę

Gość kitkax
ale znowu dostac sama podtsawe na wychowawczym, nawet niecałą- to marnie:( wiec nie biore pod uwage siedzenia w domu, po 4 miesaicach do pracy- dzidzi do babci I bede szukac innej pracy Chyba ze w mojej zaczna ludzi doceniac i bedzie jak kiedys- to wtedy zostane- ale pomarzyc zawsze mozna:)

na macierzyńskim jest sama podstawa, na wychowawczym nie masz nic, chyba że macie niskie dochody to zasiłek wychowawczy ok 400zł fakt mała kasa ale nie wiem czy będę w stanie zostawić takie maleństwo z kimś

Gość kitkax
ja wiem ze bedzie ciezko ale dzisiaj jest ciezko o dobrze platna prace i trzeba godnie zyc a dzidzia tez kosztuje - jestem dobrej mysli:)

ale lepsze 400zł niz nic a mozna tez robic jakas chałupnicza robote no nie wiem zobaczymy jak to bedzie nie chce sie teraz tym przejmowac maz i tak musi zmienic prace albo dostac solidna podwyzke teraz mam pensje + premie i swiadczenia socjalne bo pracuje w panstwowce wiec postanowilam,ze bede odkladala moja wyplate az do porodu moze cos sie tamuzbiera na czarna godine.

a co do tego czy powiem w pracy? hmm troche sie boje nie mam nikogo na zastepstwa bo wywalili kobietke z ktora pracowalam ale mam ich w nosie sami sobi narobili kaszany juz robia mine jak mam isc na jeden dzien urlopu a co dopiero na stale ale chyba bede musiala powiedziec kiero,ze ma znalesc kogos na moje zastepstwo po urlopie jesli dostsne L4 to je poprostu przyniose i powiem,ze teraz mnie nie bedzie neich szukaja innego osła:P

ja na razie póki pracuję i mam większe pieniądze też odkładam takżeby potem miec dla dzidziusia na to co potrzeba, mąż nie ma stałej pensji więc są różne pieniądze ale żyjąc oszczędnie utrzyma nas, nie bardzo mam z kim zostawić dziecko a poza tym nie takiego maluszka, zresztą na razie to jeszcze daleko

u nas tez jest problem z urlopami, ostatnio z łaską dostałam na pogrzeb tesciowej, bo chciałam 2 dni a przysługiwał mi jeden z zastępstwem to u nas jest inaczej, bo jest ciągła rotacja ludzi więc mnie to nie interesuje:P oni ludzi nie szanują to ludzie tez ich nie szanują

Gość kitkax
no wlasnie jeszcze daleko do tego:)

no wlasnie, glupotami nie bedziemy sie przejmowac;) na L4 placa 100% czystej pensji bez premi? jak to obliczaja srednia z calego roku czy 3 m-cy?

Witam wszytskie kobietki :) Ciesze sie ze jest nas tu coraz wiecej :) Aga nie była na becie za późno wstałam :P a laboratorium do 11.00 otwarte Poprostu nie umiałam wstac :) Ja mam umowe do kwietnia 2010 Wyp;ata tez podstawa plus premia ale mam kolezanke ktora jest teraz na ciazowym L4 i powiem wam ze jej wyplata wyglada jak moja z jedna sobota i maksymalna premia!! Takze jest super :) Mowila mi ze jej brat pracuje z ZUS-ie i ze obliczja z całego roku średnią!! Jak jest serio nie wiem.

Dziewczyny my mamy kase odlozona bo mielismy jechac na wczasy do Bułgarii ale pan doktor powiedzial ze mi nie wolno!! Acha i co do witami to polozna mi mowila zeby narazie nie brac NIC oproch kwasu foliowego!! Moze sie cos zmieni po badaniach i po wizycie ktora mam w srode! Boze kiedy ta sroda bedzie :P

madziula my tez mamy odlozone troszke ale wiadomo,ze dzidzia kosztuje a zreszta ja znajac siebie to penie zaraz nakupuje miliony rzeczy:P od stycznia mielismy podwyzeke wiec mysle,ze powinni jakas ladna sumke na L4dac ale mamy takie głupie piczki w ksiegowosci,ze na zlosc pewnie jak najmniej wylicza:(

no ja właśnie nie wiem jak to liczą, bo jest podobno średnia z ostatnich 6 miesięcy, ale czy samej podstawy czy ze wszystkimi dodatkami to nie wiem nawet jak sama podstawa to i tak wolę siedzieć na l4 niż pracować

Gość taka jedna mamaaaaa
Hej! Gratuluję dziewczyny!!!. My w tym cyklu nie uważaliśmy, więc nie wiem, czy będzie dzidziuś, ale od następnego cyklu chyba zaczniemy starania na poważnie:) Jak na razie @ nie nadchodzi, tak, że jeśli nie nadejdzie, to zrobię niedługo test i jeśli będą dwie kreski to się odezwę:):):) Tak przy okazji, czy którać z Was spodziewa się drugiego dziecka, czy wszystkie debiutujecie?? Pytam, bo ja mam już jedną pociechę - synka, ma 7 miesięcy.

Gość kitkax
dziewczyny!!!! dzwonilam do pani gin, pow mi ze ze na beta hcg szkoda kasy, zeby na spokojnie przyjsc na poczatku sieropnia, mam nie biegac, nie jezdzic na rowerze, uwazac na siebie i zyc normalnie:) i zazywacfeminatol czy jakos tak Ogolnie pow ze to nie choroba zadna i nie ma sensu od razu biegac do gin bo prawda jest taka ze za duzo nic nie zobaczy a na poczatku sierpnia mam usg :) pow mi jeszcze(bo mam takie zolte delikatne plamienia) ze to calkiem normalne:) hehe nie umiem uwierzyc ze jestem w ciazy serio:)

Gość kitkax
no i pow mi ze moge isc normalnie do fryzjera, nie ma zadnych przeciwskazan :)

kitkax powiem ci ja sie nie umiem doczekac srody kiedy to mam wizyte a co dopiero sierpnia!! :) Jesli wytrzymasz to ja ci gratuluje cierpliwosci :) A miewasz bóle takie jak na okres?? taka jedna mamaaaaa to bedzie moje pierwsze dziecko :)