Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinba

temperatura w pochwie

Polecane posty

Gość pytanie o super torbee
aha i jeszcze jedno zapytanie :) Mierze w pochwie, codziennie o 7 rano a kilka razy zdarzylo mi sie zmierzyc o 8. czy to sie liczy czy to juz temperatura zaklocona?

i temperatura? Jesli mierze zawsze o 7 rano a kilka razy zmierzylam 7,30 czy 8 to zaznaczam jako zaklocona czy moze byc ?

Hejka jak to jest z tym DUPHASTONEM?? w niedziele wzielam ostatnia tabletke czy jak w czasie brania leku i zaprzestania tempka jest dosc wysoka czy to moze byc objaw ciazy?? jak to w ogole z tym jest?? ile dni sie czeka na @ po zaprzestania duphastonu?? mam nadzieje ze ta wredna @ nie przyjdzie ile powinno byc tych wiekszych tempek??by mowic o ciazy?? czekam na wypowiedzi

pytanie o super torbee ->Szczyt śluzu to OSTATNI dzień w którym wystąpiła cecha płodna, zatem jedt to jeden dzień. Skoro miałaś ostatnie cechy w poniedziałek i wtorek, to szczytem jest wtorek.Bez obaw możesz współżyć dopiero po 3 dniach temperatur wyższych od szczytu śluzu.Bez linku do wykresu nic Ci na ten tematnie potrafię powiedzieć. Jeśli chcesz się opierać na samym śluzie to musisz siewdzieć, że masz NIECAŁE 90% bezpieczeństwa (gdy z temperaturą masz 99,8% przy spełnianiu wszystkich warunków konkretnej metody wieloobjawowej).Niepłodność względną - przedowulacyjną wyznacza się wg reguł zależnie od tego iedy występuje pierwsza jakakolwiek zmiana w śluzie, ależy też od długości cykli 9decyduje objaw, który wystąpi jako pierwszy.Pomiar o 8, gdy mierzysz o 7 - może ale nie musi być zakłócony. To w zasadzie cecha osobnicza i w pierwszych cyklach należy uznać zazakłóconą, jeśli odbiega od poprzednich. Generalnie bezpieczniejszy jest pomiar spóźniony niż zbyt wczesny (spóźniony może być wyższy i nie stanowi ryzyka sam w sobie, tyle, e może przedłużyć okres płodny; wcześniej zmierzony moe być fałszywie niski i może być błąd w interpretacji na korzyść poczęcia).

nglka dziekuje bardzo, juz mi się troche wszystko rozjasnia :) JEszcze kilka wykresow i napewno bedzie lepiej :)

ja nie tylko sluz obserwuje, mierze tez temp ale mz szyjki zrezygnowalam bo mam z nia klopoty, nie moge do niej dosiegnac, moze raz mi sie udalo ...

w sumie bardzo boje sie wspolzyc bez gumki nawet po szczycie sluzu, kilka dni, nawet jak wiem ze jutro dostane okres to sie boje :o niestety musialam odejsc od anty bo zle tolerowalam jestes pewna ze nie zaliczysz wpadki na naturalnych metodach? a przed wyzsza temp i sluzem plodnym kiedy mozna wspolzyc? wszytsko przemawia za natura, jednak starch jest... widzialas to? http://www.youtube.com/user/AskSoliDeo#p/a/u/1/dgr9swRoe1A

Gość do wszystkich kafe mam
podnosze

czesc dziewczyny pytanko do ngelki naszej specjalistki :) otóż: czy jesli moja tempka caly czas utrzymuje sie na stalym poziomie czyli 36,5 to czy przytulanko 30.01 ma jeszcze jakis sens? czyli czy moglo jeszcze dojsc do zaplodnienia???jesli 28.01 tak jak pisalas bylam pierwszy dzien po szczycie???? podrawiam ps. tempka caly czas taka sama 36,5

czesc dziewczyny dzisiaj dostalam ores :( juz sie zupelnie w tym wszystkim pogubilam...juz myslalam ze to przesuniecie cyklu bo tu podwyzszona tempka i prawdopodobna owulka a za kilka dni okres :(:( jak ja mam to rozumiec czyzbym miala miec dni plodne zaraz po miesiaczce??? pomozcie :(

Gość DZIEWCZYNY PISZCIE
PRZY TEMPERATURACH KTÓRY TO DZIEŃ CYKLU (dc) A NIE DATĘ !!!!!!!!!

hejka no i po duphastonie przyszla @ 11dc mialam pecherzyk 9mm kiedy moglaby byc owulacja??wg moich tempek 5dc- 36

hejka no i po duphastonie przyszla @ 11dc mialam pecherzyk 9mm kiedy moglaby byc owulacja??wg moich tempek 5dc- 36

hejka no i po duphastonie przyszla @. 11dc mialam pecherzyk 9mm kiedy moglaby byc owulacja??wg moich tempek 5dc- 36

witam mierze temperature od polowy czerwca i mam takie problem bo nie bardzo wiem kiedy mogly mi wystapic dni plodne czy moglby mi ktos pomoc i czy jest prawdobienstwo ze moge byc w ciazy od 5 lipca do 11 okres 11 - 36.5 12 - 36.6 13 - 36.5 14 - 36.6 15 - 36.5 16 - 36.6 17 - 36.4 18 - 36.4 sluz jak jajo bialko jaja kurzego 19 - 36.3 sluz bez zmian 20 - 36.4 21 - 36.8 22 - 36.8 23 - 36.8 24 - 36.9 kochalalam sie z mezem 12 13 17 18 19 21 22 chcial jeszcze napiasc ze cykle ma co 30 31 dni prosze o odpowiedz i dziekuje

Gość mahda
a ja nie mam okresu od 12 dni i teraz mam teparature 37,5 co to moze oznaczyc

Gość madziaa91
witam, nie wiem czy piszę w odpowiednim wątku ale jednak mam nadzieję że ktoś mi pomoże, od ostatnich kilku miesięcy (4-5) miałam dosyć regularne cykle tzn 28-30 dni. w tym miesiącu ok 24 dc pojawił się u mnie śluz zabarwiony krwią, widoczny tylko przy podcieraniu. następnego dnia miałam już normalny biały śluz, po dwóch dniach znowu pojawił mi się śluz zabarwiony krwią i tak na zmianę do teraz. dodam że mam biały nierozciągliwy śluz. czy ktoś może mi pomóc i wypowiedzieć się na ten temat? jeśli mój cykl miałby być taki jak poprzednie to dodam że @ spóźnia się ok 5 dni. i dzisiaj z ciekawości zmierzyłam temperaturę, 37,2. pewnie to akurat nie będzie miało znaczenia ale napisać nie zaszkodzi:)

Gość gość
Cześć mam pytanie bo już sama zgłupiałam. Zrobiłam jeden test firmy Vitam gdzie ujrzałam najwspanialszą rzecz na świecie II kreski z tym ze ta jedna ledwo widoczna słabiutką. Wiec pomału się cieszyłam ale dziś rano znów zrobiłam test firmy pink i ten dziś nic nie pokazał a dodam że czekałam tydzień by go zrobić. @ nie dostałam miałam plamienie dokładnie 8 dni po owulacji. Więc od tego czasu zaczełam mierzyć temperaturę w pochwie.... wczesniej też to robiłam ale po poronieniu czyli 5 miesięcy minęło od niego dopiero spowrotem wróciłam do jej mierzenia. I co się okazuje 12 sierpnia miałam owulacje, badając i sprawdzając od śluzu po szyjkę i dodatkowo bóle jakie mam przed owulacją. 20 sierpnia miałam plamienia przez trzy dni nie były uciążliwe ale były- przy pierwszej ciąży ich nie miałam- ale wracając do tempy. zaczełam mierzyc ją i 21 sierpnia - 36.7 22 sierpnia - 36.8 23 sierpnia- 36.8 24 sierpnia- 36.9 25 sierpnia- 36.8 26 sierpnia- 36.8 27 sierpnia- 36.8 28 sierpnia- 36.9 29 sierpnia- 36.8 30 sierpnia- 36.8 31 sierpnia- 36.8 1 wrzesień- 36.9 2 wrzesień- 37 (test pokazuje drugą słabą kreskę) 3 września - 37.2 4 września - 37.1 5 wrzesień- 37.1 6 wrzesień- 37.2 7 wrzesień- 37.3 8 wrzesień- 37.6 (test nie pokazał drugiej kreski) co ja mam myśleć, w środku wszystko wygląda tak jak by @ miała nie przyjść, bole głowy, wieczorne mdłosci czasem cały dzień, jedyne co to piersi mnie nie bolą wcale troszkę się powiekszyly nabrały innego kształtu.

nie biore pod uwage juz temperatury z pochwy ,poniewaz mierzyłam codziennie rano bo staramy sie o dzidziusia, myslałam ze jestem w ciazy gdyz cały czas mam rano w pochwie temperature 37 ponad dostalam dwudniowego krwawienia ale temperatura nadal utrzymana,, wiec poszłam do ginekologa robił mi badanie dopachowe i powiedzial ze nie ma ciazy, a temperatura dalej 37

Gość gość
Czesc.. Mam pytanie.. Od kilku dni moja temperatura ( ktora mierze. Kazdego ranka?) jest podwyzszzona.. 37.1, 37.3. Do okresu brakuje kilka dni.. Z ciekawosci zmierzylam teraz i wynosi 37.9...wczoraj robilam test I wyszedl negatywny... Staramy sie o dzidziusia....

Gość gośćmoni
gość dziś Czesc.. Mam pytanie.. Od kilku dni moja temperatura ( ktora mierze. Kazdego ranka?) jest podwyzszzona.. 37.1, 37.3. Do okresu brakuje kilka dni.. Z ciekawosci zmierzylam teraz i wynosi 37.9...wczoraj robilam test I wyszedl negatywny... Staramy sie o dzidziusia....

Gość gość
gość dziś Czesc.. Mam pytanie.. Od kilku dni moja temperatura ( ktora mierze. Kazdego ranka?) jest podwyzszzona.. 37.1, 37.3. Do okresu brakuje kilka dni.. Z ciekawosci zmierzylam teraz i wynosi 37.9...wczoraj robilam test I wyszedl negatywny... Staramy sie o dzidziusia....

Gość gość
Ja sobie zmierzylam teraz w pochwie i mialam 39,8 testy wychodza negatywne misieaczka spoznia mi sie 10 dnia

Gość gość
Witam 16 stycznia powinnam dostać miesiaczke,do tej pory jeszcze nie dostalam.Testy wychodzą negatywnie miesiaczka nigdy mi się nie spozniala,moja temperatura codziennie o stalej porze wymosi 37,4 czy to możliwe ze jestem w ciazy?