Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nutri grain

15.07.2008, zaczynamy kobitki!

Polecane posty

Neotropikalna ja robie lightowe nalesniki , sztuka ma 80kcal :) więc to żaden grzech zjeść takiego z chudym białym serem , razem nie ma więcej niż 150kcal , a ile przyjemności w ustach :classic_cool:

Gość Neotropikalna
A mogłabyś zdradzic dlaczego one sa light?:) bo jednak ja w kuchni to jakaś niezdarna totalnie jestem,dwie lewe ręce,o własne nogi sie zabijam itd.:D

na 20 nalesników potrzebuje ok 2 szklanek mąki czyli to 1200kcal szklanka mleka - 100kcal woda tyle żeby ciasto miało odpowiednią konsystencję 2 jajka - 180kcal białko ubijam na sztywno i dodaje do ciasta smaże bez oleju na teflonowej patelni :P podsumowując = 1480kcal : 20nalesników = 74kcal na sztukę

Gość Neotropikalna
Szkoda, że dzisiaj juz tak póżno :D ale jutro tez jest dzień:D bo zapewne naleśniki teraz bedą mnie prześladować:D tak jak ta czekolada dzisiaj...ale zdołałam odeprzeć jej podstępny atak:D

hmm jesteśmy agentkami do zadań specjalnych :classic_cool: naszą misją jest odpieranie ataków podstępnych smakołyków uzbrojonych w bomby kaloryczne :P

Gość Neotropikalna
Mówie Ci to było okropne,gdzie sie nie obejrzałam CZEKOLADA :D:D tak teraz spojrzałam w lustro i musze cos wykombinować z moimi ramionami zeby je wysmuklić jakoś,masz może jakieś ćwiczenia na te partie?:)

Gość Neotropikalna
Wgl reszta dziewczyn chyba zaginęła w akcji bo sie nie odzywają:)

Gość Neotropikalna
Dziekuje bardzo:) jak narazie to robie damskie pompki od miesiaca,siostra stwierdziła,że ramiona duzo lepiej wyglądają natomiast ja stwierdziłam,że ona ma zaburzenia widzenia:D a tak na poważnie to chyba jeszcze nie o to mi chodzi dlatego nie widze efektów:)

ja tylko na rowerze jeżdżę bo głównie chcę wyszczuplić uda :/ i pośladki no i podczas jazdy robie wymachy ramion :P albo butelki z wodą sobie podnoszę . Dziwne ale nie jestem głodna , w końcu od kolacji minęło już 3,5 godziny , jeszcze 1godz przepedałowałam -530kcal podobno ;] . W ciągu dnia ok godz 17-18 najbardziej czuje ssanie w żołądku :/ to taki moment krytyczny jak to przetrzymam to poźniej już z górki bo wiem , że na sniadanie zjem coś smacznego i sie doczekać nie mogę :classic_cool: .

Gość Neotropikalna
Ja ćwiczyłam godzinke,takie tam brzuszki,przysiady,cieżarki itd:D ja tez nie jestem głodna,tylko chodzą za mna te naleśniki:D nie moge sie doczekac jutrzejszego śniadanka:D ja tez nie odżywiam sie jakos bardzo rygorystycznie,mniej jem i jak narazie daje to efekty,małe bo małe ale zawsze jakieś sa:D

Gość Neotropikalna
To ja jak narazie nie skupiam sie na swoim zołądku bo wcieram cuda niewidy-super ujedrniacze xD które mam wrazenie guzik daja ale przyzwyczajenie robi swoje:D

dobrze , ze mi przypomniałaś , też musze się zabalsamować przed snem he

Gość Neotropikalna
Czym sie balsamujesz?:D

Gość Neotropikalna
Też miałam ten niebieski nivea ale jakiś taki nieszczególny był wg mnie:) ja teraz balsamuje sie (niczym mumia jakaś:D) bielenda zielona herbata,fakt,tani i jakaś jędrniejsza ta skóra:D

Witam. A co Wy dziewczynki zabalsamowałyście się już jak mumie, że taka cisza nastała? ;) Przejechałam przedtem na rowerku 28 km, potem zrobiłam 4 serie brzuszków - w sumie 360, pewnie jak sie położę to jeszcze zrobię ze dwie serie. Nie wiem czemu, ale naprawdę bardzo lubię robić te brzuszki. Feuille, to Ty napisałaś przedtem, że zjadłaś jednego chipsa? Rozbawiło mnie to strasznie. :) Neotropikalna, proszę, nie mów nic o czekoladzie.

Witam wszystkich, demeter - ja juz tu mieszkam 4 lata i jestem zadowolona, tylko czasem otaczaja mnie buraki :P Dzis jak dawalam wypowiedzenie to nawet widzialam smutek w oczach ha ha ha ja bynajmniej za tym miejscem nie bede tesknic. Po pracy musialam jechac na zakupy - mala frajda jak koszyk pelen jedzenie a ma sie swiadomosc, ze nic z tego nie dziabniesz. Wiecie co, ja nalesniki robie bez mleka!!! Dodaje wode gazowana. Wychodza swietne, a najlepiej jest jesli ciasto zostawi sie na godzine. Polecam:) Ciekawe ile taki na lesnik ma wtedy kalorii??????

Cześć! Za mną udany dzień. Na śniadanie 2 kromki chleba razowego bez masła+ chuda wędlina O 12 jabłko O 15 sałatka alla\" wiosenna\" z jajakiem na twardo O 17 grejfrut O 19 dwie nektarynki Także niezle dałem radę. Z tego co czytam, to Wam też dobrze idzie. Tak dalej!

Witam:) Ja dopiero teraz bo w koncu przyszla pora na wieczor z chlopakiem a nie z kompem :P Ciezkie czasy nastaly widac :P Strasznie mi sie to spodobało \"naszą misją jest odpieranie ataków podstępnych smakołyków uzbrojonych w bomby kaloryczne\" :D Niezla myśl:) Ja tez mam tak ze poznym wieczorem to juz tylko mysl o sniadaniu trzyma mnie przy zyciu :P Btw - tak sobie dzis pomyslalam.... niby jest duzo tych slodyczy itd... Ale z drugiej strony - bylam dzis na targu na zakupach i jak sie dobrze rozejrzec to jest tyle rzeczy lktorych nie jem na codzien a przeciez sa smaczne zdrowe i malokaloryczne! Poza tym pierwszy raz chyba od roku zjadlam dzis tunczyka - specyficzny smak (nie kazdy ponoc lubi...) ale mi odpowiada i bardzo zdrowy:) Generalnie tak sobie mysle ze jak sie zaczniemy dobrze rozgladac to bedzie nam conajmniej rownie dobrze jak przed dieta + swiadomosc ze jest z nami coraz lepiej:) Grunt to pozytywne myslenie:) matyl25 - dzieki za info:) mam nadzieje, ze Ty tez sobie radzisz ze swoimi zupkami i oby tak dalej:) no dobra, cos jeszcze chwile poczytam i ide spac...:) No to kolejny dzien za nami:) Powodzenia jutro:)

Gość Neotropikalna
Witam wszystkich zaspanych ludzików albo jeszcze tych śpiących:D chcialam odmeldować,że zaczynamy kolejny dzień odpierania ataków złośliwych kalorii:D Dzień dobry jeszcze raz wszystkim:) PS.De mag ogia,cos mi sie wydaje, ze niestety tez Ciebie czekolada przesladuje ale razem odeprzemy jej atak,spokojnie:)

Gość Neotropikalna
Dzień zaczynamy oczywiście nie od czego innego jak od dużego uśmiechu i ogromnej dawki pozytywnego myślenia kobitki:) Zapewne sie spotkamy na wieczór,wiec miłego dnia życze:)

Witam z rana. Jak dobrze, że jest sobota i można się wyspać. Pewnie pospalabym dłużej, gdyby nie to, że o 8:30 obudził mnie tel. Właśnie zjadłam śniadanie - sałatkę z pora, czyli jak obliczyłam to jest: 2 jajka – 160 kcal Por – 20 kcal 2 ogórki-24 kcal Pół łyżki majonezu – ok. 70 kcal Łyżka jogurtu – nie wiem ile kcal, ale zapewne mało 2 kromki mojego ulubionego chlebka jęczmiennego z mnóstwem ziaren – nie wiem ile to g, ale wiem, że 100 g to aż 240 kalorii. Jakby ktoś mógł mi zważyć dwie kromeczki chleba, takiego prostokątnego jak na tosty to byłabym bardzo wdzięczna. :) Do tego herbata bez cukru, tylko z cytryną, za chwilę będzie kawa parzona bez mleka z symboliczną iloscia cukru, dosłownie tak na czubku łyżeczki. Skoro śniadanie to podstawa to myślę, że moje było w sam raz. Jak ktoś lubi kiszone ogórki to mam dobrą wiadomość - jeden średniej wielkości ma tylko 12 kcal, więc można sobie spokojnie przegryzać między posiłkami. Myślę, że za niedługo pojeżdżę na rowerku, bo wieczorem mogę nie mieć czasu. Miłego dnia wszystkim walczącym. :)

Witam wszystkich, Bylam ciekawa co potem, jak skoncze z tymi zupkami i innymi dziwnymi w smaku produktami. I znalazlam rozpiske 1000 kalorii Tak wiec: W przybliżeniu tak powinien wyglądać \"rozpis\" kaloryczny posiłków: I śniadanie - 250 kcal, II śniadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Podaje tutaj przyklady I i II sinadania, moze kogos zainteresuja. Przykład: I śniadanie - 250 kcal: Do wyboru: 1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. 2. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę. 3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag malin. 4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewką lub pomidorem, papryką. 5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę. 6. Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału. 7. Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu. II śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru: 1. Kromka chleba z masłem i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z masłem i pół ogórka. 4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterków polędwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa. 15. Mały banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jabłka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lodów owocowych. Pozdrawiam

Cześć :) ja już po śniadaniu -1/2bułki z 65kcal -1 parówka drobiowa równe 100kcal -sałatka z 1/2 pomidora + ogórek kiszony + 1 łyżka śmietany + sól i pieprz do smaku 40kcal deser :P banan , 1biszkopt i kawa = 150kcal razem : ok 360kcal na obiad w domu jest smażony kurczak ale chyba zamiast tego zrobię sobie smaczne danie z piersi z kurczaka bez panierki z taką sałatką co do śniadania zjadłam .

de mag ogia - wczoraj zważyłam duży kawałek białego chleba i miał z 40gram - 100kcal , 2 kawałki tego , który jesz mają z 200-220kcal

aaaa zapomniała napisać , że waga dzisiaj z rana pokazała mi prawie 57kg ale to na płytkach w łazience , w pokoju waham się między 58-59kg . Pewnie to woda ale widzę , że to działa :) , a sami widzicie , że jem i trochę słodyczy i normalne posiłki .

miałam od śniadania duużo roboty uff , jak to w sobotę :P jem mały kawałek gotowanej piersi z kurczaka + sałatke z pomidora , ogórka i odrobiny smietany razem ok 150kcal nastepny posiłek o 16 20 :P i mała kolacja po 19 :) dziewczyny jezeli nie macie to koniecznie pobierzcie ten program , jest baaardzo prosty w obsłudze , a ułatwia życie . http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1221&Twoj+Dietetyk+1.0.3