Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1906

Wojsko a ja w ciąży

Polecane posty

A co w naszym przypadku Mąż ciągle się odwoływał z powodu kontynuacji nauki Miał odroczenie do 30 czerwca tego roku Teraz pracuje -juz się nie uczy Ja mam na jutro termin porodu On dziś dostał wezwanie po bilecik na 24 lipca:/ Narazie jest jedynym żywicielem rodziny Ja chcę kontynuować naukę Czy ma szanse na odroczenie Proszę o pomoc to nasze 1 dziecko i bardzo się boję że zostanę sama

Jeśli urodzisz szybko załatwcie akt urodzenia , akt ślubu już macie jak dostanie wezwanie niech uda się z tymi papierkami do WKU oczywiście jeśli ty nie pracujesz i on jest jedynym żywicielem nie powinno być większego problemu. Ale należy pamiętać że dokładne wytyczne kogo biorą a kogo od razu można przenieść do rezerwy zmieniają się co roku. Najlepiej będzie wejść na forum wojsko-polskie poszukaj na googlach

Gość dhsfjdsgh__
obu cie rozerwalo kurwo przy porodzie

no wiec zasady sa takie, ze jak raz mu odroczyli to nie ma przebacz ale w praktyce wyglada to tak, ze nie oplaca im sie placic na zone i dziecko, bo wojsko po prostu nie ma kasy i w jego miejsce bedzie im sie bardziej oplacal kawaler

Gość musztarda
Niech szybko składa wniosek. Kiedy należy złożyć wniosek o odroczenie? Poborowy, który został powołany do odbycia zasadniczej służby wojskowej, może złożyć wniosek o udzielenie odroczenia zasadniczej służby wojskowej co najmniej na czternaście dni przed dniem stawienia się do odbycia zasadniczej służby wojskowej, określonym w karcie powołania. Wyjątek dotyczy tylko wniosku o udzielenie odroczenia zasadniczej służby wojskowej ze względu na konieczność sprawowania bezpośredniej opieki nad członkami rodziny. Może on zostać złożony przez poborowego nie później niż w dniu jego stawienia się do odbycia zasadniczej służby wojskowej, określonym w karcie powołania, jeżeli do wniosku tego zostanie dołączona decyzja lub orzeczenie, o których mowa w rozporządzeniu. Tu całość: http://e-prawnik.pl/zmiany-w-prawie/jak-uzyskac-odroczenie-zasadniczej-sluzby-wojskowej

Gość ojojojojojoj
kiedys tak bylo teraz biora

Ty pasożcie który mnie obraża Naucz się pisać Wróć do podstawówki Skorzystaj z porady psychologa Wtedy pogadamy:D A tak szczerze to co ty piszesz mam głeboko w dupie:D Dzięki wszystkim za porady Mój mąż też ostatnio wylądował w szpitalu drastycznie spadło mu tętno i zemdlał Ma zaświadczenie że nie może zbyt szybko się zrywać z dane pozycji w której się znajduje To powturzyło się już nie raz Do tego grał w piłke zawodowo Fakt w niskich klasach ale nabawił się płaskostopia I ma jeszcze coś z kręgosłupem Miał kilka razy nastawiany dysk Jego kręgosłup do prostych nie należy i często przy zginaniu się strasznie go boli Czy to też pomoże??

Gość ojojojojojoj
ta u gory to psychopatka lub psychopata

Gość mmmmmkkkkklllll
ile masz lat?

Gość ojojojojojoj
Czarnulka wezma go cos o tym wiem placa tobie kase za to no ale zabieraja

Gość xyz16517
a wiec tak jesli dostanie bilecik do wojska w tej miejscowosici co mieszkacie lub niedaleko od domu to nie widze problemu wkoncu i tak pojdzie do woja! moj facet poszedl do wojska do przeysiegi jest najgorzej zero spotkania tylko tel i smsy ale przezyjesz, pozniej kombinowal i byl co tydzien na weekendzie w domu lub nie raz sporadycznie co dwa tyg lub se uciekal i gowno mu za to zrobili swieta Bozego nar. razem spedzilismy cale itd itd wiec jesli twoj facet umi kombinowac nie jest dupą to uwierz nie odczujesz ze jest w wojsku :) a jak wyszedl z woja to ja rodzilam i mielsimy gorzej niz ty bo ty bedziesz na utzrymaniu dostawac od wojska a my musielismy kombinowac pieniadze jego wyprawka 900 zl poszla cala na wozek i zaraz szybko do parcy i dalismy rade. a w przy dziecku mozesz poprosic mame zeby przez pierwsze pare dni spala u ciebie i pomagala przy dzidzi lub kogos innego bliskiego! duzo jest rozwiazan tylko tzreba ruszyc mozgiem

Ja nie martwię się o finanse Chodzi mi o to że dziecko będzie miało z tydzień lub 2 a go już nie będzie Wiadomo będę musiała sobie poradzić Ale nie o to tu chodzi On ma teraz dobrą pracę i jak pójdzie do woja nadzwyczajnie ją straci A wątpie czy po woju tak szybko znajdzie pracę w której tyle zarabia:/ Pozatym chcemy oboje wychowywać dziecko Chcielibyśmy aby był przy pierwszym gawożeniu itd

No dobra ale on mdleje itd ma problemy z kręgosłupem i płaskostopie Jest teraz pod obserwacją lekarzy Przecież to jest jakiś powód

Gość kikkikikikikikiki
czarnulko-wiem co przezywasz mojego sasiada zieli do wojska jak jego dziecko miało 5 miesiecy-równiez byl zywicielem rodziny bo zona byla w domu z córa.... I wiem jak ona to przezywała dosłownie odbijała sie od scian niegotował bo nie miała po co była smutna i non stop sie zamartwiała a jej meza wzieli 400 km od domu :( Było jej ciezko ale pozbierała sie i juz został tylko miesiac i mezus wraca :) Wiec głowa do góry przy dziecku czas szybko mija

Gość kikkikikikikikiki
czarnulko-wiem co przezywasz mojego sasiada wzieli do wojska jak jego dziecko miało 5 miesiecy-równiez byl zywicielem rodziny bo zona byla w domu z córa.... I wiem jak ona to przezywała dosłownie odbijała sie od scian niegotowała bo nie miała po co była smutna i non stop sie zamartwiała a jej meza wzieli 400 km od domu :( Było jej ciezko ale pozbierała sie i juz został tylko miesiac i mezus wraca :) Wiec głowa do góry przy dziecku czas szybko mija

Ja mam jednak nadzieję że ze względu na jego stan zdrowia go nie wezmą Nie wiem jak ja bez niego wytrzymam Boję się że straci prace itd Pozatym chyba się zatęsknie Mieliśmy takie plany On już nie może się doczekać jak weźmie dziecko na pierwszy spacer itd A teraz to wszystko upadło:( Wiem że może histeryzuje Ale jakoś nie wyobrażam sobie rozłąki z nim:( Przepustki nawet jakby co 2 tyg dostawał to co Jak go wezmą hen od domu to będzie z nami góra jeden dzień:(

Gość ojojojojojoj
moj tez mial problemy z noga a i tak go zabrali ale na 3 miesiace

Gość xyz16517
przed wstapieniem do wojska bedzie z gory na dol porzadnie przebadany uwierz ze wszystko zbadaja nawet siusiaka przejdzie komisje itd i jesli naprawde z tych powodow nie bedzie mogl wstapic do woja to go napewno nie wezma i dostatnie po tej komisji specjalna grupe ze juz nigdy nie przyjdzie mu wezwanie, a jesli by poszedl do woja to moze wybrac sobie miejscowosc w ktorej chce byc moj se wybieral bo nie bylo juz miejsc w naszej miejscowosci a chcieli go dac na drugi koniec polski a on sie sprzeciwil i se wybral najblizsza naszego miasta co po wojsku? bedzie mial napewno propozycje zostania w nim,bedzie mogl wyjechac na misje itd. nie mozesz z gory zakladac ze calkowicie starci prace w tej firmie a moze znajdzie jeszcze lepsza duzo firm patrzy na sluzbe wojskowa i duzo nie zatrudniac bez niej.

No my mieszkamy w krk Ale teraz się budujemy koło Wieliczki Więc też blisko krk Komisja to chyba przydziela bilety w zależności jak im się podoba Bo niektórych nie biorą z błachych powodów A niektórych odrazu:(

Gość xyz16517
a co do rozlaki wiem co to znaczy! a jeszcze jak idziesz faceta odprowadzic na pociag ;( katastrofa !! ale powiem ci ze dobrze robi na zwaizek taka rozlaka a pozatym ma powody dla ktorych nie moga go dac chet daleko od domu RODZINA i malenkie dziecko ktore lada chwla pojawi sie na swiecie! wszytsko bedzie ok i najlepiej zrobi jak teraz zglosi sie na komisje!

Gość xyz16517
powiem jedno facet nie moze dac se w kasze dmuchac, twardy ma byc w kazdej sytuacji !!w wojsku nie ma zadnych kompromisow! jesli jest prawdziwym facetem to bedzie ok. moj facet mowil ze musi do do domu bo jestem w szpitalu i cos z dzieckiem nie tak i powiedzial ze jesli mu nie dadza przepustki to on ucieknie a byl srodek tyg i dawali bo wiedzieli ze i tak postawi na swojim.mowi sie ze do przysiegi jest strasznie to zalezy od faceta moj to rozkazywal starszemu poborowi i ich dreczyl a nie oni jego i nie mial zadnego kocenia czy jak tam oni to nazywaja ale inni z jego poboru mieli kocenie i tym podobne bo miekkie dupy z nich i ch*je a nie merzczyzni!

Gość heter
Czarnulka, mój szwagier jak dostał bilet, to pobiegł do lekarza i załatwił sobie wyciecie wyrostka i juz nie wzili go do wojska, można też z przepukliną kombinować, nie biorą do woja po jednym i po drugim. Nie puszczaj go do wojska, kombinujcie, przecież dziecko musi mieć tatę, ten nasz kraj jest popierniczony...Współczuję Wam.

spokojnie niech okaże od lekarza ze ty jesteś w ciazy i nie będzie więcej wzywany do wojska.znajomej chłopak nie mąż dostał wezwanie a ona była w 2 miesiącu wziął od lekarza zaświadczenie o jej ciąży i odroczyli wojsko:) tak wiec spokojnie nigdzie nie pójdzie.

Jarek cioto - ale on pierwszą komisję wojskową miał 5 lat temu i od tej pory jego zdrowie się znacznie zmieniło