Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna bulinka 23

W poszukiwaniu pracy liczy sie wyglad a nie wyksztalcenie

Polecane posty

Gość dzejzi
Dziewczyny, a jak wy szukacie/szukalyscie pracy? Skad wiedzialyscie do jakich firm uderzac i o jakie stanowisko sie ubiegac? Chodzi mi glownie o osby po studiach, bez duzego doswiadczenia...

Gość smutna bulinka 23
chcialabym poczuc ze nie musze sie juz objadac, ze nie potzrebuje tych ciastek, czekolady, moc wreszcie jesc normalnie jak zdrowy czlowiek, ale ju trace sile i wiare ze tak kiedys bedzie

Gość brand new day
katechinka normalnie respect ;) naprawdę podziwiam takich ludzi :)

Gość Jedz warzywa i produkty
zawierające błonnik, dużo jogurtów naturalnych (tych bez cukru), nie jedz zadnych rzeczy chemicznych i zawierajacych konserwanty. produkty zawierajace blonnik to np. platki owsiane, brazowy ryż. Jedz bardzo malo kartofli i malo chleba (tylko pelnoziarnisty najlepiej czarny) gdy masz ochote na batonika - zjedz marchewke. Ja tak jadłam i schudłam 15 kilo (ale jestem wysoka 180cm wiec u mnie te 15 kilo to duzo ale nie az tak jak u drobnych lasek). A nawet jak nie schudniesz to takie jedzenie na pewno jest zdrowe a nie jakas tam dieta ktore moze byc niebezpieczna dla zdrowia.

bo nie potrzebujesz ja też myślałam że potrzebuje ale się okazało że jednak nie:) jestem w stanie bez nich żyć za to polubiłam ruch kiedyś na samą myśl że mam ruszyć tyłek wszystkiego mi sie odechciewało a teraz się cieszę o wieczorkiem lecę na siłkę tak uczucie jest świetne a te komplementy których się nasłuchałam jak to teraz rewelacyjnie wyglądam.....

Gość smutna bulinka 23
z jednej strony marze o tym zeby kiedys moc pochwalic sie takimi jak wy osiagnieciami, z drugiej cos siedzi w mojej glowei i mowi mi ze to i tak nie ma sensu , ze wszystko na nic , ze nie dam rady , jutro sprobuje podjac walke o zdrowa wage, mam nadzieje ze wreszcie skutecnie, ale cos jednak caly czas nie kaze mi w to wierzyc, to wszystko siedzi w mojej glowei, nie lubie swojego tłuszczu i samej siebie i trudno mi zadbac o cos czego sama nie lubie

Gość smutna bulinka 23
kto nie byl nigdy gruby nie zrozumie moich upokorzen, ostatnio zaczelam kurs prawa jazdy i wyobrazcie sobie moje upokorzenie gdy na pierwszej jezdzie nie moglam zmiescic sie w fotelu w aucie, myslalam ze sie zapadne ze wstydu, instruktor jeszcze mnie pogrążyl mowic'' z taka waga nie bedzie nam latwo na jazdach''

Gość katechinka.
Brand new day, dzieki:) Bulinka, aby schudnac musisz tego pragnac z calych sil. Bez silnej motywacji faktycznie poddasz sie po tygodniu. Nie mowie, ze bedzie latwo, czasami przychodzi kryzys i czlowiek marzy, aby sie nazrec slodyczy i znowu poczuc ta blogosc, ale jak pokonasz taki kryzys to jestes jeszcze silniejsza. Wiem jak sie czujesz, wiem co to znaczy nienawidziec swojego ciala, ja sie czulam jakby moje prawdziwe ja bylo uwiezione pod jakims obcym zwalem tluszczu. Wiem, ze sie boisz, ze ci sie nie uda, ale jesli chcesz zmienic swoje zycie, musisz podjac ten krok.

Gość zalezy jaka praca i jak firma
pracuję w porzadnym uniwersytecie za granica i powiem, ze wygląd jest tu ostatnim kryterium przyjmowania do pracy. Są grubi, chudzi, ładni, brzydcy, geje, dziwacy - wazne, zeby byli dobrymi naukowcami, mieli inicjatywę, bo dzieki temu ranga uczelni rosnie. Poszukaj powaznej firmy, ktora bazuje na rzetelnych fachowcach i gdzie na pewno atutem będzie wykształcenie, wiedza , kreatywnosc ( o ile to wszystko masz) .I gdzie nie beda zapraszac na rozmowe kwalifikacyjna panienki bez studiow i i doswiadczenia zawodowego( jesli są wymagane).

Gość smutna bulinka 23
mysle ze gdybym miala prace latwiej byloby mi schudnac-niemusialabym zajadac nudy , mialaby zajecie ktore zapelnilo by ta pustke, bo na dzien dzisiejszy to nie mam po co sie budzic rano

Gość smutna bulinka 23
kiedys marzylam o wyjezdzie za granice, ale na to trzeba tez pieniedzy i nie moge zostawic samej mamy

Gość katechinka.
Na pewno latwiej jest kiedy sie pracuje, a nie siedzi calymi dniami w domu. Moze wyjedz na pol roku za granice? Zarobisz troche, podszkolisz jezyk i jeszcze schudniesz.