Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolantha mama

czy pozwolić córce na wyjazd z chłopakiem nad morze?????? sama juz niewiem..

Polecane posty

Gość czy bedzie tam wiecej ludzi
wyobraz sobie zawczasu sytuacje - ona wraca w ciazy - bo jednak moze sie tak zdarzyc, mlodzi sa jeszce i niedoswiadczeni. Cala odpowiedzialnosc za wychowanie dziecka spada na ciebie -- bo jak inaczej. Czy podolasz? Pomijajac fakt,ze dla psychiki takiej mlodej dziewczyny zamieszkanie z facetem jest kiepskie - co ja jeszcze w zyciu zaskoczy? Odbiera sobie czar marzen i oczekiwan.

Gość kochana mamo
Jeśli będa chceli....zrobią to pod Twoim nosem- wiesz o ty- tak???? No!!! Daj jej w garść gumki, każ dzownić, jesli cokolwiek będzie nie tak!!!!!! Niech moze na Tobie polegać....kochana mamo, już nie masz małej córeczki...to już kobieta....

Gość jolantha mama
wiem ze gdy jej niepozwole wyjechac to bedzie zła na mnie , bo są wakacje , córka dobrze sie uczy , nie mam z nią problemu , wiem ze bedzie szczesliwa gdy jej pozwole , ale mam naprawde rózne mysli

Gość obronca jezyka polskiego
KURNA! MALINA! Nie zabeSpieczenie TYLKO zabeZpieczenie!!!zapamietaj do konca zycia! :P

dopoki jest na utrzymaniu rodzicow jej ukochany tez, beda mieszkac nie za swoje, nawet gumki kupia za mamine - to jaka z niej kobieta,a z niego męzczyzna? Nie mozna byc dorosłym wybiórczo, tylko w łozku, bo tak przyjemniej , a w pozostalych sprawach dzieciaczkiem mamusi .

Gość jolantha mama
czy bedzie tam wiecej ludzi--> opisałas tą najgorszą wersje jaka moze sie zdarzyc (no prawie najgorszą) porozmawiam z nią o zabezpieczeniach , i zapytam dyskretnie czy juz współzyła , jesli tak to czy sie zabezpieczali , powiem jej spokojnie , dlaczego sie boje itd, trudne takie decyzje są , ale wydaje mi sie ze ja puszcze, t.zn. pozwole jej

tak, 17 lat to juz nie dziecko. Skoro jej ufasz to skąd to pytanie? Jeśli będzie chciała uprawiać seks to zrobi to nawet i w twojej sypialni, jeśli nie będzie chciała to nawet 2 tygodnie sam na sam z chłopakiem nic nie zmienią.

Gość Malina truskawkowa
pamietam jak moja nauczycielka polskiego mowila ze sa sprzeczne opinie na ten temat,wiec sie nie popisalas,ale szukaj dalej moich bledow ,napewno ich wiele znajdziesz bo polonistka nie jestem,ale zato jestem dobra w wielu innych sprawach do autorki-teraz tez zadalam mojemu mezowi to pytani co nas pytasz,on mowi ze by sie umowil z rodzicami tego chlopaka i pogadal o sprawie,i ze to wiele zalezy jaki jesz chlopak

Gość Malina truskawkowa
ja zaczelam wspolzycie majac 16lat,nawet maz sie teraz smieje ze mamy chca gadac z corkami 17letnimi o seksie,bo 17 raczej moga juz niezlych sztuczek nauczyc mame,z corkami gada sie o tych sprawach gdzies kolo 13 albo nawet delikatnie juz przy 12

zaufaj i pusc ja. ona zobaczy to z epotraktowalas ja jak dorosla kobiete i odplaci ci sie odpowiedzialnoscia, mwoie Ci to jako 17/18 latka. a taki wypad dla pary to swietne przezycie i to wcale nie jest tak jak proba zamieszkania razem bo to jest takie hmmm jakby poza swiatem przedstawionym, zero klopotow zwiazanych z zyciem codziennym

Ty jestes za nia odpowiedzialna i skoro pozwolisz jej an wyjazd to spotkaj sie z nimi, nawet jak Twoja corka bedzie zła o to, pamietaj ze seks nawet z zabezpieczaniem sie zawsze wiaze sie z mosliwoscia zajscia w ciaze

Gość Malina truskawkowa
ale dobrze ze sie odrazu nie zgodzilas,bedzie sie bardziej cieszyc ,jak bedziesz zwlekac,tak przynajmniej ja sobie przypominam jak umnie bylo

ja bym nie tyle zabraniala, bo swojej niczego nie bronilam, ale porozmawiala z nia bardzo szeroko na ten temat, włacznie z przedstawieniem niezrecznej byc moze sytuacji wobec jego rodzicow, koniecznosc porozmania z nimi. Jak sie zabroni "bo nie" to dzeciak sie uprze "na tak", nie myslac realnie. Ona sama powinna stwierdzic, czy jest sens jechac - wytlumacz tez, ze facet musi sie troche nameczyc, nazdobywac , powalczyc z przeciwnosciami, wtedy bardziej ceni, co ma.Po babsku pogadaj. Ja w ten sposob wiele spraw corce wyklarowalam, , ona podejmowala decyzje - jak dotad sensowne.

Gość jolantha mama
malina truskawkowa, haha naprawde ???????????, zapytałas tez męża?????????, ja męza nie mam , wiec musze sama zadecydowac , chłopak sie wydaje wporzadku , kilka razy mialam przyjemnosc z nim rozmawiac tak dłuzej to taki sie wydaje miły kulturalny uprzejmy , jak kazdy człowiek posiada on tez wady , nie mówie ze jest idealny , ale mysle ze jest jak to sie mówi "spoko"

Gość smocza jamaa
najlepsze sa komentarze 17 latek, odpłaci ci sie odpowiedzialnoscia, tylko tak ejst zawsze odpowiedzialna, zachodzi w ciaze a rodzice utrzymuja ja i dziecko, bo czesto oboje sa niepełnoletni, wiec nie gadajcie tak o tym, dla Was to tylko wyjazd nad morze a dla rodzicow to troska czy wszystko bedzie jak trzeba, pomijam juz jakis wypadek, inne zdarzenia,

ale to normalne ze przy Tobie on bedzie starał sie byc jak najbardziej kulturalny i miły, i nei dziwie sie ze martwisz sie o corke, pogadaj z nia powiedz jej to wszystko co nam tutaj o Twoich obawach zwiazanych z ciaza, nie jedna dziewczyna ktora sie super uczyła zaszła w ciaze

Gość Malina truskawkowa
moj maz ma corke z poprzedniego zwiazku wiec pytanie wziol sobie na powaznie

Gość missprice
ja zaczelam wspolzycie majac 16lat Naprawde nie masz sie czym chwalic:O 16 lat to byla I klasa LO, teraz II

Gość jolantha mama
córka jest rozsądną dziewczyną , jak sie spotykali to córka organizowała sobie tak czas , zeby sie pouczyc , spotkac ze znajomymi z nim, miala czas na nauke i czas dla siebie dla mnie i dla niego , nieopuszczała sie w nauce będąc z nim porozmawiam z jego rodzicami

i musz jednak przewidzec ten "najgorszy wariant" - wypija piwko,zapomna prezerwatywy, albo peknie, pigulami szkoda faszerowac, bo wtedy juz musi brac długo, inaczej po odstawieniu moze szybko zajsc w ciaze, piguly tez moizna zapomniec, albo wyrzygac, jak sie czym struje. To nie o to chodzi, ze seks moze uprawiac bez wyjazdu - ale godzac sie na wyjazd dajesz oficjalne przyzwolenie na to, co sie moze stac, a zatem bierzesz za to wszystko ( bo ona nie jest pelnoletnia) odpowiedzialnosc.TY.

wiec zamknij ja w domu na klucz bo jak wyjdzie to moze na nia cegla spaci, a i chlopaka tez przypadkiem nie wpuszczaj bo w domu tez ja moze zaplodnic. tak, zabierz jej mlodosc.

Gość jolantha mama
staram sie byc wyrozumialą matką , dobrą i chce wychowywac córkę adekwatnie do jej wieku , mam takie znajome co zabraniają prawie wszystkiego swoim 17 letnim córką , córki sie buntuja , są nieznośne

jesli zbaraniaja rodzice wszytskiego corka i ona zaczynaja sie buntowac to jest strasznie bo mysla wtedy tylko o tym zeby zrobic rodzicom na zlosc i zniszczyc im zycie

karollo jestes mloda i dla ciebie to normalne ze bierzesz tabletki czy prezerwatywy to nie zajdziesz w ciaze, ale ona autorka ma tylko jedna corke nei ma meza, myslisz ze łatwo by jej bylo jakby corka zaszła w ciaze? jak bierze tabletki wystarczy ze za duzo wypije zwymiotuje, albo zje rybke np maslana po ktorej ludzie czesto maja rozne problemy zoładkowe i moze byc problem, to nie jest tak ze chce zamknac corke w domu, ale to normalne ze mysli o tym co moze byc i powinna myslec o mozliwosci zajscia w ciaze

Gość jolantha mama
karollo , napewno tak niezrobie , staram sie ją zrozumiec , ja tez byłam kiedys młoda , tez jezdzilam , ale kiedys było inaczej i jezdzilam z siostrami , a córka jedynaczka , ale puszcze ją , pogadam o zabezpieczeniach , zaproponuje jej zeby brała tabletki , powiem wszystko co o tym mysle i czego sie boje i pogadam z rodzicami chłopaka

wiesz karolla zniszcza zycie nie tyle rodzicom co sobie, jak dziewczyna zajdzie w ciaze to ona zajmujesie dzieckiem rodzice moga co najwyzej pomoc, ale konczy sie czas chodzenia na dyskoteki, trzeba siedziec i zajmowac sie dzieckiem

wiem o tym, wiem ze niszcza sobie zycie. tylko mwoie co one wtedy mysla w zlosci. ja naszczescie nie musze sie buntowac bo mam spoko rodzcow i zawsze dojdziemy do porozumienia

Gość Malina truskawkowa
karollo-hihi,dokladnie,wiesz gdby rodzice mnie nigdzie nie puszczali i na nic nie pozwalali to bym dzis nie miala oczym wspominac,to byly wspaniale czasy,nastoletnie czasy,tylko tak jak pisalam wczesniej ,dokladnie obgadac z rodzicami chlopca wszystko,istnieja tez plastry anty lub tez zastrzyki anty ich sie nie wyzyga:)

Gość wesoła zabkaaa
wiesz autorko zbyt swobodnie pochodzisz do tebletek, ona jest mlodziutka jak pobierze tabletki kila lat zanim bedzie chcial miec dziecko to nie bedzie zbyt ciekawie, jak juz hcesz jej wcisnac tabletki to znajdz lekarza ktora zrobi wszystkie bdania bo mozesz zniszczyc jej zdrowie

Gość wesoła zabkaaa
poczytajcie o skutecznosci plastrow, albo o zastrzykach jakie potem kobiety maja problemy