Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolantha mama

czy pozwolić córce na wyjazd z chłopakiem nad morze?????? sama juz niewiem..

Polecane posty

Gość fiu- fiu-fiu
Ile lat ma chłopak?

jak pojdzie prywatnie to bedzie wyrywny, własnie dlatego trzeba zrobic badania zeby wyeliminowac takie sytuacje jaakie moga sie wydarzyc jak pisała karolla, mam koolezanki ktore jezdziły z chłopakami na wakacje i nie kochali sie , fakt facet moze probowac ale ona nie musi sie godzic

Gość Malina truskawkowa
ale jedna kolezanka tu dobrze napisala,lepiej zeby jechala z chlopakiem niz z koloezankami,to jest bardziej bespieczne

Gość jolantha mama
porozmawiam z córką z nim tez , z jego rodzicami , moze szczesliwie pojedzie i szczesliwie wróci zadowolona i co najwazniejsze cała i zdrowa , myślami stawiam sie w jej sytuacji -to napewno tez bym marudzila ze chce jechac

Dzien dobry heh mam 16 lat i tez chce wyjechac z chłopakiem ale ja znim jestem jeden miesiac i mama tez ma wiele obaw ze ktos mi zrobi krzywde ze zajde w ciaze ze to i tamto ale jednak sie zgodzila i moge jechac sadze ze powinna sie pani zgodzic ale przed tym porozmawiac z córka i z jej chlopakiem o tym zeby ja pilnował zeby uwazaja zebys ie zabezpieczyli w ogole moja mama tak zrobila i wszytsko jest wporzadku wiec sadze ze moze Pani corke puscic Pozdrawiam

Gość jolantha mama
chłopak córki ma 19 lat

Gość czy bedzie tam wiecej ludzi
malina - niejedna wakacyjna przygode przed nia, pewnie mniej stresująca, tu musi byc wzajemny kompromis, nikt nie powiedzial,ze matka ma ustapic, a nie corka, powinny sie sensownie dogadac. Corka ma miec wakacyjna przygode a matka prze 2 tyg sie denerwowac? Przeciez ona jest niepelnoletnia, a nuz za duzo wypije , moze sie do nich jakies szemrane towarzystwo doczepi. Za wszystko odpowiadac bedzie matka, nic dziwnego,ze sie przejmuje. Za rok bylaby inna sytuacja, chocby pod wzgledem prawnym.

Gość jolantha mama
waciisz--> ojej! gdybym była twoja mamą to niepozwoliłabym tobie na taki wyjazd z chlopakiem , jestes z nim tylko miesiac i masz 16 lat , ale kazdy wychowuje swoje dziecko jak chce

Gość fiu- fiu-fiu
Weź ich posadz na kanapę, powiedź co chcesz powiedzieć i już! Mój mąż też tyle miał i jakoś sie nie dobierał do mnie.

Faktycznie trzeba pogadać z córką na temat antykoncepcji chociaż nie wydaje mi się żeby przyznała się do tego czy sex ma już za sobą. Trzeba Powiedzieć że masz do niej zaufanie i że masz na dzieję że po powrocie nie wróci z niespodzianką. Gdybym miała córkę prawdopodobnie bym pozwoliła ale najpierw rozmowa by nas czekała. Trzymam kciuki.

Gość jolantha mama
córka moze i wypije lampkę wina albo piwko, ale napewno sie nieupije jak bela do nieprzytomnosci , tyle na ile ją znam to ma głowe na karku -TAK MYSLE jak sie zabrania i ciagle prawi wykłady to tez niezdrowe , bo moze sie zbuntowac wole zeby uprawiali sex bezpieczny , a gdybym zabraniala od początku to moze po krzakach by sie puszczała ,

ale wiesz autorko jak ona rzadko pije to wystarcza jej 2 piwa i moze sie upic, ja w tym roku po jednym piwie czułam sie lekko pijana, moze dlatego ze wczesniej byłam troche glodna bo duzo chodzilismy

Gość jolantha mama
mysle ze ona sama bedzie wiedziala w którym momencie wziąć ostatniego łyka jezdzila z tym chłopakiem na różne imprezy , osiemnastki, rózne ogniska wśród znajomych , zdarzały sie dyskoteki , napewno piła alkohol , ale nieupijała sie na zgon

Gość jolantha mama
jeszce mam troche czasu do namysłu , ale chyba jej pozole na ten wyjazd, ale zanim , to tak jak mówiłam , rozmowy obowiązkowo

Gość jolantha mama
dziekuje wam za te wszystkie rady jakie mi dałyscie , bede sie odzywac jak poszła rozmowa itd, napisze pozdrawiam

ja bym też pozwolił. Córka na pewno będzie szczęśliwa że ma taką fajną mamę która ma zaufanie do niej

Gość jolantha mama
lkarolcia , staram sie byc fajna dla niej , ale tez nie moge pozwolic jej na dosłownie wszystko , ale wczasy jej sie nalezą , wierze w nią ze niezrobi głupoty , lecz to moze sie zdarzyc... moze bedzie dobrze , ciesze sie ze jest szczesliwa , bo jak ona sie cieszy to i ja:)

wiadomo że pozwolenie do pewnego stopnia. A jak pojedzie to powiedz że nie ma wracać bez jakiejś pamiątki dla Ciebie :-P

Gość jolantha mama
no tak powiem napewno , mysle ze bedzie dobrze wszystko , wiem ze jest młoda a młody musi sie wyszumiec :)

fajna mama z ciebie:) martwisz sie a z drugiej strony wiesz,ze to jest dla niej wazne:) napewno jak beda chcieli to bedzie sex nie musi to byc na wyjezdzie ale fajnie by bylo jak bys delikatnie porozmawiala z nia na ten temat:) powodzenia

Gość jolantha mama
witam wszystkie dziewczyny :), rozmawiałam z córką a potem z jej chłopakiem osobno i rozmawialam tez z nimi razem córka powiedziala mi ze współzyje z nim , powiedziala mi ze współzyja od 2 miesiecy , córka bierze juz tabletki novyonette- zapytałam dlaczego mi niepowiedziala ze bierze pigułki , ale ona powiedziala ze sie wstydziła troche -ale miala w planach rozmowe ze mną tylko ze ja ją wyprzedziłam , mówi mi ze wie ze sie o nią boje , zdaje sobie z tego sprawe , ale mi mówi ze wiele dziewczyn w jej wieku są juz długo w związkach i tez biorą pigułki , córka mi powiedziala tez ze uprawia seks bo czuje ze jest na to gotowa juz i chłopak tez , i on ja bardzo pociąga , on był z nią u ginekologa , powiedziala ze wszystko jest wporządku, powiem wam ze jestem troche w szoku , niedawno przewijałam ja karmiłam itd a teraz moja córa uprawia sex, niezabronie jej tego , staram sie ją zrozumiec , juz tyle z chłopakiem jest ,kochaja sie , pociągają fizycznie CO wy o tym wszystkim sądzicie ???????????????????, ja wiem ze tabletki nie są zdrowe , ale lepiej ze zaczełą brac niz mialaby wpasc bo same prezerwatywy sa mniej skuteczne , MAM mętlik w głowie , córa prawie dorosła , rózne mysli mam a niedawno taka mała była jak se przypomne

Gość jolantha mama
ale z jego rodzicami jeszcze nierozmawialam , wiec porozmawiam , bo sobie jeszcze pomyśla ze ich syna dziewczyna to taka puszczona na pastwe losu Niech wiedzą ze sie nią interesuje -bo tak jest

Gość fiu- fiu-fiu
No widzisz, jakoś się to ułożyło, masz odpowiedzialną córke, która ma głowę na karku. JA też biore Novynette od 5 lat i żyję. Bardzo fajnie ze jesteś taka wyrozumiała matka, gratuluję:)

Daj spokój ja w jej wieku też seks z moim obecnym mężęm uprawiałam :) To był pierwszy i jak widać ostatni hih :) Widać, że jest rozsądna a to, że bierze pigułki to powinnaś się cieszyć, że masz takie odpowiedzialne dziecko :) Gorzej gdyby obliczała sobie dni płodne... Skoro bierze pigułki to nie masz sie o co martwić :)

Gość jolantha mama
POZWOLIŁAM JEJ NA TEN WYJAZD i bardzo sie ucieszyła natomiast chłopak powiedzial ze bardzo ja kocha i bedzie pilnował jej na kazdym kroku i powiedzial ze czuje ze sie o nią boje bo jestem jej matka i mam ją jedna -rozumie to, ale zebym mu zaufała ze nic złego sie niestanie..... ze są wakacje , ze bardzo chcą razem nad morze jechac i zebym sie o nią nie bała ale łatwo mu mówic, prawda?